Hoe doet Final Fantasy XV het op PC

Hoe doet Final Fantasy XV het op PC? 2018-02-12T00:16:47
Tweemaal Final Fantasy-nieuws in deze N8W8. Zo is de benchmarking tool van de PC-versie van Final Fantasy XV getest. Hoe de game het doet, lees je hieronder. Ook uitgebreid verslag van de Forbidden Land of Eureka-update voor Final Fantasy XIV. Ander nieuws over: Splatoon 2 en de IFMCA Awards.

Cats <3
   

Splatoon 2 krijgt Marina en Pearl amiibo en nieuwe content

Marina en Pearl zijn de gastvrouwen van de Splatfests in Splatoon 2. De twee dames vormen daarnaast ook het popduo Off the Hook. Met zo'n indrukwekkende staat van dienst is het natuurlijk logisch dat Nintendo amiibo van Marina en Pearl aangekondigd heeft.

De Marina en Pearl amiibo worden "soon" verwacht. Je scoort het duo voor $24,99. Wat zij qua functionaliteit aan Splatoon 2 toevoegen, is nog niet bekend. Je kunt de amiibo al wel bewonderen in onderstaand filmpje.

En er was meer nieuws over de Nintendo-game, zo wordt er binnenkort een nieuwe map en een weapon set toegevoegd. Hieronder plaatjes van deze Goby Arena en Dark Tetra Dualies.

Splatoon 2

Splatoon 2

Splatoon 2

Wat je precies kunt met deze Dark Tetra Dualies legt Nintendo je graag uit:

“With the Dark Tetra Dualies, coming soon to #Splatoon2, you can perform up to four dodge rolls in a row, and even shoot while rolling!”

Ook voor deze content voor Splatoon 2 is de verwachte releasedatum slechts een "soon".
   

Trailerovervloed

Deze trailerovervloed wordt mogelijk gemaakt door TinyBuild. Deze uitgever brengt namelijk zes van hun games naar de Nintendo Switch. Maak kennis met:

 • The Final Station (eerder op PC, PS4 en Xbox One)
 • Clustertruck (eerder op PC, PS4 en Xbox One)
 • Punch Club (eerder op Nintendo 3DS, PS4 en Xbox One)
 • Party Hard (eerder op PC, PS4 en Xbox One)
 • Streets of Rogue (eerder op PC)
 • Hello Neighbour (eerder op PC, Xbox One)


    

Final Fantasy XIV voegt Forbidden Land of Eureka toe

Met update 4.25 voor Final Fantasy XIV wordt ook een nieuw gebied toegevoegd. Dit "Forbidden Land of Eureka" biedt een hele zwik aan nieuwe mechanics.

De Forbidden Land of Eureka is namelijk niet zomaar een nieuw gebied: het is eigenlijk meer een geheel nieuwe modus voor de MMORPG. Zo kent het gebied een andere vorm van progressie. Dit wordt aangeduid met je elemental level. Hetgeen staat voor je ability om elementen te weerstaan en controleren. De cap is in eerste instantie level 20, maar wordt gaandeweg met updates verhoogd.

Elke instance van de Forbidden Land of Eureka biedt ruimte voor 144 spelers. Samenwerking wordt aangemoedigd, zo kun je naar hartenlust parties vormen. Je kunt ook solo op pad gaan, maar de hoeveelheid xp die je verdient, wordt bijvoorbeeld beïnvloed door de moeilijkheidsgraad van de vijanden.

Update 4.25 kent verder onder meer een Magia Board, waarmee je je connectie met de elementen kunt versterken. Je kunt dan meer damage doen tegen een vijand van een bepaald element. Ook wordt er een straf voor doodgaan ingevoerd, zodat je xp kunt verliezen. Verder is er nog speciale Eureka gear en weapons.

Benieuwd naar een stukje gameplay? Check dan onderstaand filmpje.

PS Mocht de naam je bekend voorkomen, dan kan dat kloppen. Zo was The Forbidden Land Eureka een optionele dungeon in Final Fantasy III.
   

Comic-momentje

Comic-momentje
      

Hoe doet Final Fantasy XV het op PC?

Op 6 maart verschijnt Final Fantasy XV op de PC. De grote vraag is hoe de Luminous Studio engine van Square Enix het gaat doen zonder gelimiteerd te worden door de hardware van de consoles.

Of nou ja...Op zich is het wel duidelijk dat FFXV een plaatje kan worden op PC. De vraag is zodoende eerder wat voor monster van een machine je ervoor nodig hebt. Om tot een antwoord te komen, checken de mensen van Digital Foundry de PC benchmarking tool van de game.

De resultaten vind je hieronder:

Je leest het gehele verslag van Digital Foundry achter deze klik.
   

Dramatische Fortnite-overwinning

     

Deze gamesoundtracks zijn genomineerd voor de IFMCA Awards

De IFMCA (International Film Music Critics Association) heeft de nominaties voor hun jaarlijke awards bekend gemaakt. In de categorie “Best Original Score for a Video Game or Interactive Media” zien we de volgende genomineerden:

 • Deformers, door Austin Wintory
 • Divide, door Chris Tilton
 • Get Even, door Olivier Deriviére
 • RIME, door David García Díaz
 • Valkyria: Azure Revolution, door Yasunori Mitsuda

Laat bovenstaande genomineerden even in je omgaan... Het zijn namelijk allesbehalve mainstream titels. De mensen van de IFMCA zijn blijkbaar diep in de wereld van games gedoken om tot dit lijstje te komen. Geen usual suspect te bekennen!

RIME

Welke game gunnen jullie de titel? De uitreiking vindt plaats op 22 februari.
   

Memes en dingen

In deze memes en dingen zie je de dingen die achter de camera van Shadow of the Colossus plaatsvinden, en check je hoe zeven iconische filmmomenten compleet om zeep geholpen worden door games.


   

Lekker koesen!
   

REACTIES (20) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord