Hitman sluipt op 27 september naar Colorado voor Episode 5 

Hitman sluipt op 27 september naar Colorado voor Episode 5 2016-09-07T07:57:34
Met duizenden flashbacks naar de Battlefield 1-beta en menig explosie gebrand op zijn netvlies meldt de Wacht zich met een bak gamenieuws. Zonder saus, maar wel met releasedatums voor Batman: Return to Arkham en Hitman: Episode 5, de demodisc van PlayStation VR, het authentieke geluid van NBA 2K17 en meer. Goedemorgen!

                     

Begin de dag met pushups, word als Roach

Roach-ups

                            

Grafische vooruitgang en releasedatum van Batman: Return to Arkham in vergelijkingsvideo

Wanneer je Batman: Return to Arkham vergelijkt met Arkham Asylum en Arkham City blijkt het dat er toch wel een flinke vooruitgang is geboekt. Nouja, grafisch gezien dan - de character models zelf laten nog altijd een beetje te wensen over, maar wat maakt dat nou uit bij een remaster van twee van de beste superheldengames ooit? Mocht je ze nog nooit een kans hebben gegeven dan is Return to Arkham op de current gen hoe dan ook een aanrader, en Batfans weten dat nog een playthrough onvermijdelijk is. Lekker beuken! Ik bedoel: bah, remasters! 

Batman: Return to Arkham verschijnt op 18 oktober voor PS4 en Xbox One.

                  

NBA 2K17 gaat voor authentiek geluid in basketbalzalen

Als het gaat om het bevangen van een authentiek geluid voor basketbalwedstrijden in NBA 2K17, windt 2K er geen doekjes om. Het geluidsteam van de ontwikkelaar is op bezoek geweest bij alle dertig NBA-zalen uit de competitie om geluiden te analyseren en op te nemen. En dat levert zo te horen dat heerlijke geluid van een basketbal op gepolijst hout op waar balfanaten warm van worden. En dan ook nog eens verschillend in elk stadion, wat in combinatie met het publiek ongetwijfeld veel toevoegt aan het balspel. Vanaf 30 september zullen we het meemaken, wanneer NBA 2K17 uitkomt op PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One en PC.

                                   

De kinderen van morgen onder de knopjes in The Tomorrow Children

“Tomorrow, tomorrow, I love ya, tomorrow! You’re only a day away”, zoals die roodharige krullenbol dat dan altijd zo leuk kon zingen. Toch heeft ze het vannacht bij het verkeerde eind omdat The Tomorrow Children wel degelijk gisteren al als Early Access-titel uitkwam voor PS4. Maakt niet uit, Annie, je hebt altijd nog een toets naar je vernoemd. The Tomorrow Children dus, een post-apocalyptisch Sovjet Unie-getint Minecraft-achtige avonturengame van Q-Games en SIE Japan Studio. Vanaf gisteren in Early Access onder de naam The Tomorrow Children: Founders Pack, die je enkele handjes vol duiten zal kosten. De uiteindelijke versie van de game zal gratis zijn. 

                           

Verhalend rondrijden in Wheels of Aurelia

Tijd om een blik te werpen op Wheels of Aurelia, al moet je dan wel open staan voor een game met een klein budget en vooral veel tekst. De game lijkt op een isometrische racer, maar de speler moet als een of andere gladjanus met andere mensen praten en keuzes maken om zo één van de zestien mogelijke eindes te bereiken. En replaywaarde, daar houden we van. Nu nog interessante gameplay. 

                      

Battlefield 1 bevat nou eenmaal een paar bugs 

En insecten, blijkbaar:

                           

Hitman: Episode 5 vindt plaats in Colorado en komt uit op 27 september

Haal de scheermesjes maar uit je kast, pleur de stropdas om je nek en trek de snaren uit je piano, want Agent 47 keert over twintig dagen terug in Hitman: Episode 5! Onze favoriete kale sluipmoordenaar gaat, gestroomlijnd en wel, richting de Amerikaanse staat Colorado. Daar zal hij de boer uithangen en een boerderij infiltreren die is omgetoverd tot trainingsbasis voor een privéleger. Hier zal hij vier targets hebben om neer te maaien – “compleet verschillende mensen”, waaronder een milieuterrorist -, maar ook zijn er 70 nieuwe challenges te voltooien. Daarbovenop komt natuurlijk ook nog het verhaal, dat zo langzamerhand richting een climax gaat. 27 september is de datum, en daarna is het wachten geblazen op de seizoensfinale in Japan (Episode 6).

This is one of the toughest episodes yet. Not only do you have four targets, but from the moment you set foot in Colorado you’re on enemy ground. 'Freedom Fighters' is a key episode, which will add serious momentum to the story and set up an intriguing season finale for players. - Hannes Seifert, Studiohoofd Io-Interactive

Hitman: Episode 5

Hitrman: Episode 5

                     

Absurd veel video’s van Sonic Boom: Fire & Ice

Mocht je de dag vol energie tegemoet willen dan is het geen aanrader om alle zeven van de Sonic Boom: Fire & Ice-video’s te bekijken. Zoveel heeft YouTuber NintenDaan er namelijk geüpload; van de cutscenes tot een level genaamd Narrow Fathoms, en daarna nog veel meer. Klassieke sidescroll-gameplay, allerlei mini-games met onder andere een onderzeeër, een robot-race en bootje varen! Wat wil je nog meer? Geen woorden, maar beelden:

                      

Nieuwe trailer van mysterie-thriller Virginia

Als je jouw game vergelijkt met de manier waarop David Lynch verhalen kan vertellen, dan wordt de Wacht zowel enthousiast als sceptisch. Want hoewel elke goede verhalende game welkom is, zijn het dat soort vergelijkingen dat vaak niet waargemaakt kan worden. Net zoals zeggen dat het in één adem genoemd wil worden met giganten als Twin Peaks en Stranger Things, waarvan eerstgenoemde tot de all time favorites van de Wacht behoort. Moedig, maar dwaas! Toch doet director Jonathan Burroughs precies dat. Of Virginia het waar kan maken zullen we meemaken vanaf 22 september, hij komt uit voor PC, PS4 en Xbox One. Trailor:

Virginia is a reflection of the diverse art that has inspired me, ranging from the timeless animation of Glen Keane to the enigmatic storytelling of David Lynch. It's a sumptuous animated drama, with a technological twist. And it challenges storytelling conventions by granting the viewer direct control over the story. It would be a delight for Virginia to be mentioned in the same breath as genre greats like Twin Peaks and the recent Stranger Things. We hope viewers find it to be a captivating story that, through technology, is original in both the tale and the telling. – Joathan Burroughs

                     

Valkyria Chronicles gaat kruizen met World of Tanks, maar hoe?

Raar maar waar: Sega’s tactische RPG Valkyria Chronicles gaat de samenwerking aan met Wargamings World of Tanks Blitz (de mobiele en PC-spinoff van de MMO). Veel meer informatie dan onderstaande trailer ons biedt hebben we niet, en dat ding is nogal nietszeggend. Iets met een new challenge en het veroveren van het volgende slagveld, maar waar het nu precies om draait is volstrekt onduidelijk. De beelden in de trailer zijn afkomstig van World of Tanks en Valkyria Chronicles, dus voor een blik op de samenwerking zul je nog even moeten wachten. Tot de Tokyo Game Show tussen 15 en 18 september, om precies te zijn. 

                      

PlayStation VR komt inclusief nieuwerwetse ouderwetse demodisc

Waar je dacht dat de tijd van demodiscs ver achter ons ligt is niets minder waar, Sony heeft namelijk bevestigd dat elke PlayStation VR-headset een dvd’tje met acht VR-demo’s erbij krijgt. Het is nog onduidelijk of die demo’s ook via PSN te downloaden zijn. De games zijn DriveClub VR, PlayStation VR Worlds, RIgs: Mechanized Combat League, Tumble VR, Battlezone, EVE: Valkyrie, Wayward Sky en Headmaster – voor ieder wat wils. Zo levert Sony alvast een smaakmakertje voor de PlayStation Meeting van vanavond, waar we hopelijk meer te weten krijgen over PSVR. Of de Neo, dat mag ook. Florian zit vanavond parraat om het te verslaan, dus check PU.nl voor de aankondigingen!

PSVR

                          

Stranger Things.

Welgemeende excuses.

Stranger Things

                               

Releasevideo World of Warcraft: Legion Companion App

De Companion App van World of Warcrafts nieuwste uitbreiding Legion is vanaf vandaag te downloaden voor iOS en Android. De app is compleet gratis en stelt spelers in staat om de timers van champion-missies in de gaten te houden, troepen in te huren, class hall-upgrades door te voeren en informatie op te vragen van de nieuwe World Quests. Verder wil de Wacht er niet op in gaan, dan gaat het te hard bij hem kriebelen en steekt hij zo weer 1000 uur in World of Warcraft – denk aan al dat gemiste gamenieuws! 

                        

Microsoft releaset drie nieuwe Backward Compatibility-games 

Hoera.

                               

De systeemeisen van Recore zijn bekend

Via de winkelpagina van Recore heeft Microsoft de systeemeisen van de game bekendgemaakt. Hierbij valt op te merken dat muis en toetsenbord ondersteund worden maar dat de aanbevolen input een Xbox One-controller is. Dan weet je dat alvast, voor wanneer Recore over zes dagen uitkomt. Dat is 13 september, voor Xbox One en PC als onderdeel van het Play Anywhere-initiatief. Nu we het toch over Recore hebben, Xbox heeft nog even 50 minuten de game lopen streamen via Twitch. Check dat hieronder, de gameplay begint rond de zevende minuut:

Watch live video from Xbox on www.twitch.tv

Minimum System Specs

  • OS: Windows 10
  • Memory: 8 GB
  • Processor: Intel Core i5-4460, 2.70 GHz or AMD FX-6300
  • Video Memory: 2 GB
  • GPU: Nvidia GeForce GTX 660 or AMD Radeon R7

Recommended System Specs

  • OS: Windows 10
  • Memory: 16 GB
  • Processor: Intel Core i5 45690, 3.9 GHz or AMD Equivalent
  • Video Memory: 4 GB
  • GPU: Nvidia GeForce GTX 970 or AMD Radeon R9

                    

Star Trek Online nu ook te spelen op Xbox One en PS4

Launchtrailer-tijd voor Star Trek Online, de game die zoals je hierboven kunt lezen vanaf vandaag te spelen is op Xbox One en PS4. Hoewel de Wacht een Trekkie bij uitstek is, heeft hij STO nimmer een kans gegeven. Maar aan het einde van de trailer is een geweldig team vol bekenden te zien, en als dit betekent dat spelers kunnen interacteren met Spock en Captain Kirk verandert alles. Alles! Of het nou ligt aan het feit dat het 3 uur 's ochtends is of niet, de Wacht heeft het idee in een droom te zitten. 

Kirkslap

Zo. Misschien toch niet, laten we het heuglijke nieuws maar afwachten en in de tussentijd de launchtrailer van Star Trek Onlines consoleversie bekijken: 

                       

Nog 5,5 uur te gaan tot zijn eerste college, tijd voor nog een paar potjes Battlefield. Wacht out!

Funky

REACTIES (38) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord