Hideo Kojima legt uit wat een ‘Hideo Kojima-game’ een Hideo Kojima-game maakt 

Hideo Kojima legt uit wat een ‘Hideo Kojima-game’ een Hideo Kojima-game maakt 2019-06-16T17:10:01
Welkom bij je zondagse portie heet gamenieuws, met vandaag: Hideo Kojima over Hideo Kojima, geen crossplay voor Destiny 2 op Stadia, Edmund McMillen bevestigt Mewgenics, Elon Musk in gesprek met Todd Howard, promotie voor Nintendo-veteranen en meer. Goedemiddag!

Hideo Kojima legt uit wat een ‘Hideo Kojima-game’ een Hideo Kojima-game maakt

Death Stranding is weer zo’n typische Hideo Kojima-game die gamers verdeelt zoals alleen Kojima dat kan. Veel mensen lijkt het belachelijk saai en veel te raar, anderen zitten biddend op hun knieën voor hun Kojima-altaartje tot de releasedatum van 8 november eindelijk hier is. Maar bestaat dat eigenlijk wel, een ‘typische Kojima-game’? Nou, volgens Hideo Kojima himself dus wel, en in een recente Tweet legt hij even haarfijn uit wat zijn games nou zo uniek maakt. Het antwoord: hijzelf, want Hideo is betrokken bij álles en vindt zelf dat hij Triple A-games maakt met een indie-filosofie:

Hideo Kojima game
                   

Todd Howard in gesprek met Elon Musk op E3

Een vijfenveertig minuten durend interview tussen Todd Howard, Elon Musk en Geoff Keighley. We leven in een bijzondere tijdlijn…


                  

Microsoft richt stilletjes nieuwe Age of Empires-studio op

Zeg, weet je nog dat Microsoft tijdens hun E3-persconferentie en later op hun blog bekendmaakte dat Double Fine Productions is overgenomen en deel wordt van Xbox Game Studios? Dat is nog steeds het geval, maar één klein detail ontging veel mensen. Ergens in een latere alinea in hun blog kun je namelijk lezen dat Double Fine Productions niet de enige nieuwe studio in de gelederen van Xbox is. Microsoft dropt namelijk sneaky de informatie dat er een compleet nieuwe studio is opgericht onder leiding van Shannon Loftis, GM bij Xbox Game Studios. Deze studio heeft alles te maken met de onthulling van Age of Empires 2: Definitive Edition tijdens de E3-presentatie, waarna de hierboven gelinkte blog het internet werd opgestuurd. De nieuwe studio blijkt namelijk compleet gericht te zijn op Age of Empires en diens ‘legacy’, met natuurlijk als eerst de Age of Empires 2-remaster die ergens in 2020 moet droppen.

We are committing more resources and dedicated leadership to the Age of Empires franchise to ensure that its legacy on PC continues in service of the passionate community of faithful fans. - Microsoft

Age of Empires 2 Definitive Edition
                    

The Legend of Zelda´s Eiji Aonuma en andere Nintendo-veteranen krijgen promotie

Nintendo is een bedrijf dat bestaat uit veel oude rotten. Menig medewerker van het game-ontwikkelingsteam van Nintendo is dan ook al een groot deel van hun leven betrokken bij het bedrijf, en het werd blijkbaar de hoogste tijd om enkelen van hen daarvoor te belonen. Volgens de E3-perssite van Nintendo zijn namelijk recentelijk vier medewerkers gepromoveerd, waaronder de alom bekende producer van The Legend of Zelda, Eiji Aonuma. Aonuma zal nog altijd zijn rol als producer bij The Legend of Zelda blijven vervullen, maar daarbovenop krijgt hij een nieuwe titel in de vorm van ‘Deputy General Manager’.

De man achter Splatoon, producer Hisashi Nogami, gaat dezelfde rol als Aonuma vervullen en wordt dus ook een Deputy General Manager. Aya Kyogoku, het gezicht van de Animal Crossing-franchise, zal voortaan bekend staan als ‘Manager of Production Group No. 5’ (de groep die zich buigt over Splatoon en Animal Crossing). Als laatste is er een promotie voor Yoshihito Ikebata, die overgeplaatst is naar Production Group No. 6, het productieteam dat verantwoordelijk is voor Metroid Prime en Luigi’s Mansion (via Resetera).

Eiji Aonuma Zelda
                  

Destiny 2 op Google Stadia krijgt geen cross-play met andere consoles

In een recente blogpost van Bungie ging de ontwikkelaar van Destiny 2 op enkele veel gestelde vragen, voornamelijk gericht op de beslissing om Battle.net in te ruilen voor Steam. Daarnaast was er natuurlijk ook aandacht voor zat andere vragen, met als het meest in het oog springende een vraag over Stadia. Want wat blijkt, Destiny 2 zal op het streamingplatform van Google geen crossplay-ondersteuning krijgen met PC of consoles. Dat wil zeggen dat Stadia-spelers alleen met andere Stadia-spelers kunnen spelen, wat een doorn in het oog voor vele gamers zal zijn die geïnteresseerd waren in Stadia.

Ter verduidelijking: Destiny 2 krijgt op Stadia wel zogenaamde cross-save-ondersteuning. Dat wil zeggen dat spelers bijvoorbeeld hun PS4-savegame wel over kunnen zetten naar Stadia, om vervolgens via Stadia nieuwe gear te verzamelen en objectives te voltooien. Of je de savegame daarna weer kunt overzetten is nog een beetje onduidelijk, dus het lijkt erop dat je wel een keuze moet maken op welk platform je uiteindelijk verder wilt. De Wacht vraagt zich echter af wie er in godsnaam ooit een functionerende spelersbasis als op PS4 of Xbox One achter zich zou willen laten om het handjevol spelers op Stadia tegemoet te komen.

Destiny 2 Google Stadia
                     

Spike Chunsoft teaset aankondiging voor komende woensdag

Ontwikkelaar Spike Chunsoft hoeft niet te rekenen op al te veel media-aandacht of enthousiaste fans na het debacle dat Jump Force heet, maar dat weerhoudt ze er niet van iets nieuws aan te kondigen. Althans, geheel in stijl kondigt Spike Chunsoft eerst de onthulling aan: die vindt komende woensdag, 19 juni, plaats. De Wacht geeft bijzonder weinig fucks om deze aankondiging van een aankondiging, maar mocht er ineens een nieuwe Pokémon Mystery Dungeon opduiken aanstaande woensdag/donderdagnacht dan is het natuurlijk een compleet ander verhaal. We zullen het zien, donderdag 20/06 om 03:00 uur ’s nachts lokale tijd.

            

Edmund McMillen bevestigt dat Mewgenics weer in de maak is

Indie-ontwikkelaar Edmund McMillen zal voor de Wacht nooit meer iets fout kunnen doen na het ontwikkelen van twee van zijn favoriete games allertijden; The Binding of Isaac en (in mindere mate) Super Meat Boy. Het lijkt er ook niet op dat McMillen binnenkort iets fout gaat doen, want op Twitter bevestigt hij maar weer dat er gewerkt wordt aan een fokking kattengame. Mewgenics is de naam en wie McMillen een beetje volgt weet dat die game zo’n zes jaar geleden voor het eerst opdook. De Wacht zal hier niet proberen uit te leggen wat Mewgenics precies moet worden, maar het komt erop neer dat je katten moet creëren en combineren en uiteindelijk met hen combat beoefent. Waarschijnlijk. De (oude) comic die je hieronder aantreft in McMillens Tweet over Mewgenics zal het een en ander verduidelijken:

             

E3-gameplaydemo van Planet Zoo


                     

Bandai Namco dropt Japanse trailer voor Tales of Arise

Vijf dagen na het onthullen van Tales of Arise tijdens E3 2019 komt Bandai Namco met een nieuwe, Japanse trailer op de proppen waarin bevestigd wordt dat de game ook naar Steam komt. De Wacht spreekt bar weinig Japans en wordt uit de trailer daarom ook niet veel wijzer, maar wie de aankondigingstrailer van Tales of Arise heeft gezien merkt dat veel beelden overeenkomen. Toch zitten er hier en daar ook wat nieuwe dingen in, en daarom kon de Wacht je de trailer niet onthouden. Tales of Arise wordt ontwikkeld en uitgegeven door Bandai Namco en is gemaakt in de Unreal Engine. De game komt in 2020 uit voor PC, Xbox One en PS4, een specifieke releasedatum is er nog niet.


                 

Mobiele game Tales of Crestoria toont offline Tales of Festival-event in ‘speciale video’


                    

Eén ding had Cyberpunk op E3 beter kunnen maken. Lateeehrs!

Cyberpunk 2077 Caged

REACTIES (10) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord