Help mee een Glitch te financieren 

Help mee een Glitch te financieren 2012-09-17T12:59:51
Het is de nacht van 1 januari 2012 en we weten allemaal dat gamedevelopers over de hele wereld nog lopen te worstelen met hun katers en misschien zelfs maandag vrij nemen. Verwacht in deze Nachtwacht dus niet de eerste gameplaytrailer van GTA V. Verwacht ook geen commentaar van Sony en geen medewerking van Nintendo of EA. Het enige dat je op deze vroege ochtend kan verwachten, is dat against all odds er weer een goedgevulde Nachtwacht voor je klaarstaat!   Geen commentaar van Sony op inkakkende Vita-verkoop

Afgelopen week kwam de Wacht met vervelend nieuws voor het PlayStation-kamp: de Vita deed het in zijn tweede verkoopweek in Japan aanzienlijk minder. De überhandheld moest het afzien tegen de Nintendo 3DS, PS3 en Wii maar ook tegen de PSP! Dat vergt natuurlijk een stevige verklaring van Sony’s spindoctors!

Andriasang vertaalde een artikel van Bloomberg Japan, die effe aan de bel van Sony HQ trok. Bloomberg is een grote journalistieke speler in de wereld en heeft een flinke vinger in de economische nieuwspap. Helaas kregen zij ook niet meer dan een “no comment” van Sony Computer Entertainment medewerker, Satoshi Fukuoka.

Uh pardon? Waar is de strijdlust? “No comment” is meestal het slechtste dat je op een vraag kan antwoorden. Dit is niet zomaar een gerucht, het gaat om cijfers van een betrouwbare bron! Zelfs de Wacht kan met zijn Nieuwjaarskater betere antwoorden verzinnen. Sterker nog, laten we het eens proberen:

  • De cijfers zeggen niet veel omdat december altijd veel dagen kent waarop winkels dichtgaan.
  • Consumenten wachten tot ze hun nieuwjaarsfooi binnen hebben
  • De Vita z’n retour aankondigen in de tweede week is hoe je het ook wendt of keert voorbarig
  • Eerder dit jaar vond er een verschrikkelijke aardbeving plaats waardoor veel consumenten aanzienlijk minder te besteden hebben en voor goedkopere alternatieven gaan.
  • Er zijn een paar hele populaire games uitgekomen voor de PSP de afgelopen weken
  • Florian z’n PS Vita’s zijn nog niet meegeteld

En dat zijn alleen nog de geloofwaardige smoezen. Sony heeft ook nog een heel scala aan bullshit redenen om te kiezen!

Nintendo, Sony en EA ondersteunen SOPA niet meer
Waar de Wacht ook eerder over berichtte was Anonymous, die Sony weer digitaal wil aanvallen vanwege hun ondersteuning voor het Amerikaanse SOPA-wetsvoorstel (Stop Online Piracy Act). Kort na die publicatie wezen verschillende commenters er al op dat de zaak ondertussen weer veranderd is. Nintendo, Sony en Electronic Arts hebben hun namen in de tussentijd officieel van de lijst afgehaald. Als de drie grootste supporters vanuit de game-industrie, levert het een flinke kaakslag op voor voorstanders van de wet, die copyrighteigenaren aanzienlijk meer macht online moet geven.

De wet is daardoor erg omstreden en de drie grote gamebedrijven zijn ook zeker niet de eersten die hun handen van het initiatief aftrekken. Tegelijkertijd relativeren Amerikaanse gamejourno’s – die hier uiteraard op zitten als Wouter op Skyrim – deze move omdat EA, Sony en Nintendo nog altijd leden zijn van de Entertainment Software Association, wiens naam nog wél aan het wetsvoorstel is verbonden. Anonymous heeft dus nog steeds een aanleiding om Sony online het leven zuur te blijven maken. Wordt ongetwijfeld vervolgd!    

Girl gamers maken manifest
Er zijn gamers die denken dat hun vrouwelijke medespelers net zo zeldzaam zijn als Noord-Koreanen met een eigen mening. Fout! Ze bestaan in niet te negeren aantallen anno 2012. Sterker nog, tijdens de afgelopen feestdagen plaatsten ze een heus manifest op Youtube. Of je dit serieus moet nemen is een totaal andere vraag (zeker kijkend naar andere filmpjes op de account), maar hopelijk wordt de legende van de zeldzame girl gamer eindelijk eens in de grond getrapt.

Bastion half miljoen keer verkocht
Bastion verscheen in menig game van het jaar-lijstje in 2011 vanwege zijn eigenzinnige design- en vertelstijl. Dat en de gameplay was ook niet mis! Nu hebben de makers van de indietopper, Supergiant Games, op hun site effe wat cijfers gepubliceerd. Blijkt dat Bastion sinds zijn lancering maarliefst een half miljoen keer over de digitale toonbank is gegleden! Ze danken deze mijlpaal aan het feit dat de game flink voordeling gekocht kon worden tijdens de Kerstmis-sales van Steam en XBLA.

De Wacht heeft geen flauw benul of ze daardoor genoeg cash binnenkregen om de lichten aan te houden, maar hij feliciteert de studio van harte. Oh ja, dat ze meer dan 60 prijzen en awards in de wacht mochten slepen, is natuurlijk ook mooi meegenomen. Dus als je de game nog niet gespeeld hebt, je weet nu een beetje op hoeveel mensen hun tenen je trapt. Snel downloaden dus!

Myst op de 3DS
Kennen jullie nog Myst? De Wacht kent de adventureserie vooral vanwege z’n beruchte moeilijkheidsgraad op het gebied van puzzels. Niks geen Professor Layton-shit waarbij je hints kan kopen en hoe dan ook grappige animaties van koddige Britse Japanners ziet. Nee, hardcore puzzelen in een fantasielandschap! Het kreeg in de loop der tijd een beetje dat ‘het maakt je instant intelligenter’-imago van schaken, behalve dat je nog net geen ‘grootmeester’ in Myst kunt worden. Sowieso, wie speelt er nog schaak als je Advance Wars kan spelen?

Uh, waar ging dit nieuwtje naartoe? Oh ja, er komt een 3DS-port voor Myst uit. Waarom iemand daar op zit te wachten? Nou… waarschijnlijk heeft de populariteit van Professor Layton er iets mee te maken. Een Europese releasedate is nog niet onthuld maar je kunt de eerste trailer hieronder al checken. Uiteraard wordt de echte game naar 3D overgezet zodat je extra snel hoofdpijn krijgt van het puzzelen!

Metal Gear Solid 3DS volledig in beeld
Eerder deze week…hmm, begint een beetje een lopend thema te worden in deze Wacht nietwaar? Anyway, Kojima plaatste op zijn Twitter eind december een half afgesneden plaatje van de exclusieve Metal Gear Solid 3DS, die samen met Snake Eater 3D beschikbaar wordt in Japan in maart. We waren natuurlijk instant aangetrokken tot de slangenhuid aan de bovenkant van de handheld. Nu hebben ze een betere foto van de special edition 3DS vrijgegeven.

En voordat er weer een discussie oplaait, nee Konami is niet zo stom dat ze klauwen met geld uitgeven aan echt slangenleer. Ze laten gewoon een machine een schubpatroon in plastic kerven. Veel goedkoper en je hebt minder kans dat PETA een kritische kutgame maakt met je mascotte in de hoofdrol.

De pitch voor Glitch
Een van de eerste 2012-pitches op Kickstarter.com, de site waar mensen geld kunnen doneren aan ideeën, was Glitch. Klinkt als een spin-off van een zekere musicalserie die hier niet genoemd gaat worden, is in het echt een stuk vetter… in theorie! Glitch moet een webserie worden over een videogametester genaamd Glitch. Deze gast is zijn normale leventje zo zat dat ie wenst dat zijn bestaan meer op de games lijkt die hij dagelijks test. God is die dag in een lollige bui en geeft hem zijn zin. Helaas vergat Glitch dat in videogames natuurlijk bugs en glitches zitten. De realiteit wordt dus een tikkeltje ingewikkelder en hopelijk ook grappiger.

De trailer voor het eerste seizoen en nog meer footage kan je op hun site bekijken. Op Kickstarter kan je checken wat voor swag donateurs krijgen als de financiering rond is. Zeker effe klikken als je fan bent van Scott Pilgrim vs. The World! Oftewel, iedereen klikken!

Hoe getikt wordt Tekken Tag Tournament 2?

Het antwoord op die vraag weet je na het zien van onderstaande video. Hint: je kunt vechten tegen een pandabeer met een cowboyhoedje op.

REACTIES (32) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord