Helft minder geld voor Kickstarter games 

Helft minder geld voor Kickstarter games 2014-10-03T00:38:43
Om deze Nachtwacht bij jullie te krijgen moest de Wacht zich losscheuren van Shadow of Mordor, en dat lukte nog maar net. Intussen in de gameswereld: Microsoft verdient niks aan Japan, schedels worden geplet in Mortal Kombat X en Sucker Punch is misschien bezig met een nieuwe game. Hier is de Nachtwacht.

Achtergrondmuziekje 

Met Super Smash Bros. voor de Wii U om de hoek en de 3DS versie al in de schappen, heeft de Wacht deze keer een muziekje voor de SSB liefhebber uitgezocht. En dat kan er natuurlijk maar een zijn. De track van de onbetwiste koning onder de Melee stages: Corneria. 

 

Microsoft ontevreden over verkoop Xbox One in Japan 

Dat noemen ze nu een open deur. De verkoop van Microsofts console valt namelijk zwaar tegen. In de eerste drie weken zijn er dertigduizend consoles verkocht. Dat is minder dan de helft van wat de Xbox 360 in haar openingsweekend verkocht. Auw. Het Japanse opperhoofd van Microsoft, Takashi Sensui, heeft het er met Famitsu over gehad (bedankt voor de vertaling, Kotaku): 

"It's not as though we're satisfied with the current sales state. We hope to continue through taking user feedback and improving [the Xbox One] and offering content that everyone can enjoy. We are also aware that reaching out to let more people know about the Xbox One is vital."

Tokyo Baklap Tiiiiimmmeeee!

Toch blijft Microsoft hoopvol, en Sensui laat weten dat ze zich nu richten op een langetermijnplanning. "Taking the first step was very important," aldus de Microsoftman. Euh, ja. Het uitbrengen van je console is inderdaad vrij belangrijk voor de verkoop ervan, dacht de Wacht zo. Al lijkt Microsoft dat niet altijd helemaal te begrijpen. 

 

Zombietje spelen in Dying Light 

Omdat we eigenlijk allemaal ondode hersenvreters willen zijn. Maar dan wel in HD.  

 

Wir müssen spielen! 

ARBEITEN!

 

Mogelijk helft minder Kickstarter opbrengsten voor games in 2014

In 2013 werd er een indrukwekkende 58 miljoen dollar via Kickstarter in nieuwe games gepompt. Dit jaar zou dat getal nog wel eens een stuk lager uit kunnen vallen, aldus analist Thomas Bidaux. In de eerste helft van dit jaar is namelijk maar 13,5 miljoen dollar naar Kickstarter-games gegaan. Als je die lijn doortrekt zouden we aan het eind van dit jaar een bedrag van 27 miljoen dollar kunnen verwachten, nog niet eens de helft van vorig jaar. 

Vorig jaar waren er 21 projecten die meer dan $500,000 wisten binnen te halen. Dit jaar zijn dat er tot nu toe nog maar drie: Kingdom Come: Deliverance, Amplitude en Unsung Story. Hoewel er ook een afname is in projecten die hun beoogde bedrag weten binnen te halen, is deze afname een stuk minder groot dan de afname van geld. Volgens projecties van Bidaux zouden we dit jaar zo'n 350 gelukt projecten verwachten, vergeleken met 446 vorig jaar.

 

Quan Chi is eviler dan evil in Mortal Kombat X 

Mortal Kombat X komt steeds dichterbij, en we weten dus ook steeds meer over welke characters er in de game zullen zitten. De laatste toevoeging is de kwaadaardige, schedelverbrijzelende en waarschijnlijk Nightwish luisterende necromancer Quan Chi. De beste man, die zijn facepaint van KISS af heeft gekeken, was voor het eerst speelbaar in Mortal Kombat 4. Hij gebruikt veel ranged aanvallen, en kan een paar vette trucjes met zijn Dark Portal. Als je de Wacht niet gelooft kan je het gewoon zelf bekijken. 

 

Sucker Punch bezig met nieuwe game? 

Sucker Punch, de studio achter inFamous: Second Son, is op zoek naar een nieuwe concept artist. Na het afronden van Second Son ontsloeg de first party studio van Sony een deel van haar mensen, maar deze vacature zou dus kunnen duiden op de start van een nieuw project. Een quote uit de vacature: 

"You will work directly with the Art Director to communicate the artistic vision of our game through conceptual illustration, as well as support the environment and character teams with production concept sketches throughout completion of the title. The focus here is on design and ideation, not just digital painting or illustration. Pretty pictures won’t cut it." 

De ontwikkelaar heeft nog niets losgelaten over hun toekomstplannen. De studio heeft met zowel Sly Cooper als inFamous vette games afgeleverd, dus we kijken met aandacht naar het volgende project van Sukkelstomp. Zal het een nieuwe inFamous worden, of een volledig nieuwe game? Als wij het horen dan horen jullie het. 

 

Glitch verandert Shadow of Mordor in neonrave

 

De Wacht wacht watertandend op de Witcher 

Check de nieuwe screens! 

Dit.

En dit.

En deze.

En ook deze.

 

Bandai Namco doet 'm oldskool 

Arcadekasten, je weet wel, die dingen waar je in Nederland een klein vermogen in moet gooien om een potje Time Crisis te mogen spelen? Oh ja, en die trouwens ook de oorsprong van de hele gamesindustrie zijn? Hoewel deze mooie apparaten af en toe nog wel gemaakt worden als hebbeding, is het tijdperk van het kwartjesgamen wel voorbij. Gelukkig kan je op dat soort momenten rekenen op een ontwikkelaar als Bandai Namco, die volgende week op de New York Comic-Con een gloednieuwe Star Wars arcadekast gaat onthullen. 

Retro awesome

Er zijn nog geen details over de kast bekend, maar het feit dat ze er überhaupt nog eentje gaan uitbrengen is al nieuws. Het zou kunnen dat ze een remake van de klassieke Star Wars machine uit 1983 uitbrengen, een van de hoogst gewaardeerde arcadegames ooit gemaakt. Mochten er foto's van het beest opduiken, dan zal de Wacht ze zeker voor jullie in een volgende Nachtwacht stoppen. 

 

Later!

REACTIES (41) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord