Heel veel zombies en heel veel boten in de allereerste E3 VR-showcase 

Heel veel zombies en heel veel boten in de allereerste E3 VR-showcase 2019-06-11T00:46:10
Zo, er zitten alweer een heleboel E3-presentaties op, maar de nacht moet nog beginnen! Je Wacht is gedoken in de presentatie van E3VR, wat een nogal heftige gewaarwording was. Lees er hier alles over.

crash
   

Jongens en meisjes, het is vandaag 11 juni, we zitten middenin E3! Maar vandaag in 1955 was een heel andere dag. Toen vonden 83 mensen de dood bij de 24 uur van Le Mans nadat de auto van Pierre Levegh van de weg raakte. Heel heftig… Deze dag in 1644 markeerde het moment dat Evangelista Torricelli voor het eerst een barometer omschreef. En vandaag in 2019 probeerde je Wacht chocola te maken van de nogal hectische E3VR-presentatie...

hypno
   

Vertigo Games opent E3VR met After the Fall

Voor het eerst dit jaar werd E3VR gehouden. Het is een presentatie waarin alles draait om virtual reality, georganiseerd door UploadVR. Het gaat om een livestream, dus geen presentatie op een podium. De opening werd gedaan door het Hollandsche Vertigo Games, met hun nieuwe game After The Fall. Je kunt erin op je eigen manier vechten in een bevroren, post-apocalyptisch Los Angeles vol sneeuw-zombies die in allerlei creatieve varianten van ontbinding zijn. De game komt in 2020 naar VR.


   

Vertigo brengt Arizona Sunshine naar Oculus Quest

Vertigo kwam later in de showcase weer voorbij, namelijk met de mededeling dat het Arizona Sunshine naar Oculus Quest brengt. Wanneer precies, is onbekend, maar het belooft dat het dit jaar nog gebeurt. En er komt Damned-dlc aan, check ook daarvan de trailer:


   


   

Carbon Studio werkt aan The Wizards: Dark Times

Carbon Studio komt met een mysterieuze fantasygame genaamd The Wizards: Dark Times. Het spel komt ‘binnenkort’ uit op VR:


   

Een bijzondere add-on voor de VR-game Hot Dogs, Horseshoes & Handgrenades: Meat Fortress

Heb jij altijd al een knakworst willen zijn? Je Wacht prefereert de Knakwortel, maar dat is bijna hetzelfde. Studio Rust komt 28 juni met een bijzondere add-on voor Hot Dogs, Horseshoes & Handgrenades genaamd Meat Fortress:


   

Neat Corporation kondigt Budget Cuts aan voor PSVR

Er hangt een poster “When You Feel Down, Look Up”, waardoor je je bedenkt dat je in het kantoor misschien even naar het systeemplafonnetje moet kijken. Komt het je bekend voor? Dan ken je Budget Cuts al. In de herfst van 2019 verschijnt deze grappige puzzelaar van Neat Corporation op PlayStation VR:


   

En het komt met Budget Cuts 2

Ze zitten niet stil bij Neat. Vechten met robots op een rijdende trein, dat is wat je veelal kunt verwachten in de opvolger van het zojuist genoemde Budget Cuts. Het spel heet niet geheel verrassend Budget Cuts 2: Mission Insolvency. Het slechte Transcorp vermoordt mensen en zet daar workaholic-robots voor in de plaats. Klinkt efficient, maar is niet zo vriendelijk. Daarom moet jij naar diverse plekken reizen -per trein dus- om die ellende uit te roeien. De game komt nog dit jaar uit op ‘alle high end VR-sets’:


   

Én het brengt tuiniertitel Garden of the Sea naar Steam

Nou, de budgets worden blijkbaar niet gecut bij Neat #badumtss, de studio werkt namelijk aan nóg een game. Ditmaal laten we de financiele tegenvallers even buiten beschouwing: we gaan tuinieren. Op een onbewoond eeeeeiiiiland… Yup, in deze game moet je je eigen tuintje maken en vrienden worden met schattige diertjes waardoor je even helemaal zen wordt. Wil jij graag pinguïns radijsjes voeren? Of in een boot varen (let op: dit is een thema bij VR-games), dan kun je nu van de eeeeaaarly access genieten. Garden of the Sea is te vinden op Steam.


  

The Curious Tale of the Stolen Pets krijgt eerste trailer

Niet dat het een competitie is, maar een nog schattigere game vol puzzels komt van Fast travel Games. In The Curious Tale of the Stolen Pets stap je in je eigen kinderschoenen om op zoek te gaan naar je huisdieren. In de trailer zie je hoe je dat doet, in dit ietwat kinderlijk ogende spel dat nog dit jaar verschijnt. Uiteraard, in VR.


   

Angry Birds moeten gaan samenwerken met varkens in Angry Birds Movie 2 VR - Under Pressure

Om je een idee te geven van hoe hak op de tak de PSVR-showcase kon zijn, is hier het nieuws dat Perp Games komt met fysieke uitgaven van Pixel Ripped, Drunken Bar Fight en Angry Birds 2. Die laatste game zet vooral hard in op couch co-op en is PSVR-exclusive. Later dit jaar kun je die game verwachten, evenals de film. Maar goed, check vooral even de onderstaande video waarin in rap tempo wordt verteld over de net genoemde games:


   

Maze Theory toont meer van Dr Who-game

We wisten al dat er een VR-game kwam van Dr Who, maar we hebben er eindelijk wat meer gameplay van gezien. Maze Theory laat je vliegen met de Tardis uit Dr. Who in de game Doctor Who: The Edge of Time. Je gebruikt je handen om diverse items op te pakken en op de juiste plek neer te zetten en hebt ook de bekende Sonic Screwdriver om items op onhandige plekken te kunnen pakken. De trailer staat helaas nog niet online, dus hier is de teaser van een weekje geleden. In september moet de game uitkomen.


   

Stonepunk brengt je een nare wereld in Disciples of Dawn

Duistere beelden, gure wind, een grauwe wereld: je moet de duisternis in in de nieuwe game van Stonepunk de baas blijven. In Disciples of Dawn is het jouw taak om zeker te stellen dat de wereld ooit weer een zonsopgang krijgt. No pressure... Wanneer je dat moet gaan doen, kortom, wanneer het spel verschijnt, is nog onbekend.


  

Wees geen eikel in Acron, de nieuwe game van Resolution

Even iets heel anders. Resolution komt met een partygame waarin de VR-brildrager een boom is die moet schieten op eekhoorns, terwijl zijn vrienden op hun telefoon eekhoorns zijn die eikels proberen te stelen uit die betreffende boom. De game heet Acron: Attack of the Squirrels en hij komt ‘binnenkort’ uit op diverse VR-headsets:


   

Survios laat pre-alpha-beelden zien van The Walking Dead: Onslaught

Survios toonde tijdens deze showcase pre-alpha beelden van de Walking Dead-VR-game. Er wordt samengewerkt met AMC, dat in Amerika de tv-serie van de Robert Kirkman-comics maakt. Elk personage heeft de wapens die hij ook in de tv-serie heeft, maar verder is dit spel heel wat anders. Het lijkt erop dat het spel vooral draait om het slachten van zombies, in tegenstelling tot de serie, die meer gaat om de interpersoonlijke relaties in een semi-apocalyptische wereld. Prima ook, want dat hebben we al genoeg gehad in de geweldige episodische reeks van Telltale. Reken in dit geval dus vooral op grotesk bloedvergieten. Je kunt ervan gaan genieten in de herfst 2019:


   

Alles moet kapot in Hotel RnR

Soms wil je alles stuk maken, al moet je daarbij wel accepteren dat je vingers de gekste kanten op gaan staan. Echt. Je maakt het mee in Hotel RnR, waarin je een rockbandlid bent dat van de duivel hotelkamers moet kapotslaan met bowlingballen, rugbyhelmen en flessen whisky. 29 augustus gaat deze game voor Steam VR en Oculus in early access en hoewel het er grafisch gezien niet best uitziet, lijkt het toch best aanlokkelijk om alles even flink aan gort te slaan, toch?


   

Mini Mech Mayhem komt al bijna

Futurlab heeft een tabletop action strategy game in de maak genaamd Mini Mech Mayhem. Hierin programmeer je acties met je PS-move controllers en kun je bijvoorbeeld powerups gebruiken zoals een luchtaanval om het spelbord te beïnvloeden. Je hebt een avatar die lijkt op een robotje die je zelf grappig kunt uitdossen, om zo een mooie tegenhanger te zijn van een paar van de 60 personages waartegen je speelt. Je zit echt in virtual reality met zijn vieren om een speelbord heen en dat ziet er gezellig uit. 18 juni kunnen we het meemaken, want dan verschijnt Mini Mech Mayhem. Er was online nog geen nieuwe trailer te vinden, dus hierbij de oude:


   

Dance Central wordt voorzien van zes nieuwe nummers

De VR-game van Dance Central kwam ook nog voorbij. Naast de 32 nummers die het al heeft, komt daar binnenkort dlc bij in de vorm van zes nieuwe nummers. Het is nog onbekend welke dat zijn. Er komt bovendien een calorieënteller naar het spel, dat al uit is op Oculus Quest en Rift. Het is ongetwijfeld niet je ding, maar Dance Central is een van de betere dansgames uit de geschiedenis, dus een beetje liefde voor Harmonix in deze N8W8. Bovendien vertelde die studio ook meer over ritmische game Audica... 


   


   

Ready at Dawn toont Echo 2

Ready at Dawn was er ook bij op de E3VR-showcase, met ten eerste het nieuws dat Echo VR naar Oculus Quest komt. Ten tweede heeft het Echo 2 aangekondigd, waarin je in eenzelfde soort game wederom Jack bent, alleen ditmaal gaat het meer om ontdekken wat het waarom van een heleboel dingen is, waaronder Jacks relatie met Liv.  


   

Nieuwe gameplaytrailer voor Boneworks

Tja, wat zeg je van Boneworks... Pak een breekijzer en ga los in een soort gevangenis vol vreemde entiteiten. Het spel verschijnt op Steam VR.


   

Pas op dat je niet zeeziek wordt in Battlewake

Naast The Walking Dead Onslaught is Survios ook bezig met de game Battlewake, waarin je in allerlei zeeslagen belandt. Het wordt een gigantische chaos in beeld, dus als je niet zeeziek wordt door het ruime sop, dan wel door je VR-bril. De nieuwe trailer was nog niet live, dus dit is de oude. Je kunt je nu inschrijven voor de beta.


   

Helm Systems komt met The Soulkeeper

Hij heeft zijn ongeboren kind verloren, zijn vrouw en zijn rijkdom. De ridderlijke man uit The Soulkeeper moet met zwaarden, kruisbogen en schilden een soort zombie-vijanden uit de weg zien te ruimen. Dat doet hij niet alleen: hij heeft een trouwe vierhoever én een draak tot zijn beschikking. Stort je in een wereld van Middeleeuwen, brandstapels en heksen in deze aankomende VR-titel:


   

Nog meer bootactie zien we in Asgards Wrath

Het is norse mythologie, het is Loki en het is VR: Asgards Wrath. Tijdens de PSVR-showcase werd iets anders getoond dan in de onderstaande twintig minuten gameplay, namelijk fistbumpen met een haai, maar helaas is die video niet online verschenen. Herfst 2019 komt Asgards Wrath uit op Oculus Rift.


   

Smilegate presenteert Rogan, the Thief in the Castle

Victoria is een bebloede ridder die stealthy moet zijn om overal sleutels vandaan te halen in een kasteel. Het doel is om de gemene koningin uit te schakelen, die Lord Conrad heeft vergiftigd om zo aan de macht te komen. Victoria moet niet alleen rondsluipen, ze moet regelmatig de neushoorn-achtige ridderwachten aanvallen om te kunnen overleven. Een spannende VR-game, waarvan we alleen de teasertrailer hebben. Helaas nog niet de nieuwste trailer:


   

Hammerhead gaat verder met Abe

“May be this time I will fix you.” De psychologische horror over een robot die toenadering zoekt tot de mensheid, of misschien toch niet... wordt een (vr-)game en een short film. Welkom Abe! Dit is puntje-van-je-stoel-werk van Hammerhead:


   

Digital Load toont meer van Espire 1

De stealth action shooter Aspire 1 komt eraan. Het spel kent een leuke achtergrond, want het is geboren uit een vraag die de studio kreeg tijdens een podcast: waarom zijn er geen realistische stealthy vr-games? Oculus Quest en PSVR krijgen in augustus 2019 in ieder geval zo’n game met Espire 1. Het plan is om de speler volledige vrijheid te geven, maar wel de VR-misselijkheid tegen te gaan. Tof detail: als je achter een wachter staat en hardop ‘freeze’ zegt, dan kan hij zich overgeven. Aanschouw het hier:


   

First Contact Entertainment is erg geheimzinnig over Solaris: Offworld Combat

Zin in een snelle multiplayer shooter in VR? Check dan deze nagenoeg nietszeggende mini-teaser van Solaris, een game van First Contact Entertainment die ‘soon’ naar Oculus Quest en Rift komt.


   

Cloudhead Games sluit af met Pistol Whip

Het is een kogelregen, het is hypermodern en heeft een geweldige stijl. In Pistol Whip moet je zoveel mogelijk mensen afknallen en dan het liefst zo accuraat mogelijk. Het is alsof je naar een modern kunstwerk kijkt, maar dan eentje waarin je als een soort idioot om je heen moet schieten. Zelf vergelijkt Cloudhead de game vooral met John Wick, wat natuurlijk logisch is na Keanu’s onthaal op E3 zondag. Er is wel een twist: dit is een ritmische game. Coming soon op grote VR-platforms:


  

Alles zien van E3VR?

Hoewel je Wacht het meeste heeft gecoverd, zitten er een paar extra dingen in de stream van UploadVR (en die trailers waarvan nog geen losse variant was). Je checkt het gigasnel voorbij flitsende feestje hier:


  

Nog even wat anders: Keanu Reeves-fan krijgt gratis Cyberpunk 2077 Collector’s Edition

Even teruggrijpend op John Wick... Iedereen was laaaaaiend enthousiast toen Keanu Reeves (die ook erg awesome is in Always Be My Maybe) gisteren in de trailer van Cyberpunk verscheen. Helemaal toen hij ook nog het podium op kwam flaneren tijdens die Microsoft-presentatie en Cyberpunk ‘breathtaking’ noemde. Eén aanwezige was zo enthousiast, dat hij schreeuwde “YOU'RE breathtaking!”. Nu is dat natuurlijk hartstikke waar, dus de beste man wordt ervoor beloond. Niet alleen door Keanu die spontaan antwoordde met “You’re breathtaking! You’re all breathtaking!”, maar ook door CD Projekt Red die de man (YouTuber Peter Sark) een gratis Collector’s Edition van Cyberpunk 2077 heeft aangeboden. Zo zie je maar, aardig doen helpt.


   

Je Wacht blijft glimlachen van dat momentje. Hoewel, ze is ook nog een beetje misselijk van die trip die de E3VR-presentatie was. Jij ook? Hopelijk hoef je vandaag nog niet naar school of werk. In ieder geval wenst je Wacht je een vette dag vol E3-gekte… Is het al 18:00 uur? Fijne dag pandaag!

panda
   

REACTIES (10) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord