Indie, indie en nog eens indie tijdens Guerrilla Collective Dag 2 

Heel veel indiegames tijdens Guerrilla Collective Dag 2 2020-06-15T01:58:36
Niks geen sippe gezichtjes vanwege het uitstellen van de E3, want afgelopen weekend viel er genoeg te bewonderen op gamegebied. Gisteren vond de tweede dag van Guerrilla Collective plaats met heel veel indie-aankondigingen en interviews! Verder in deze N8W8: eigen gamerpics kunnen weer geĆ¼pload worden Xbox Live, gelijktijdige spelers Sea of Thieves groeit gestaag en Tenet verschijnt iets later.

Indie, indie en nog eens indie tijdens Guerrilla Collective Dag 2

De tweede dag van het Guerrilla Collective-event vond gisteren plaats, dus indie-ontwikkelaars werden wederom in het zonnetje gezet. We zagen heel veel grappige en bijzondere video’s voorbijkomen, waaronder die van Skate Story, Metal: Hellsinger, Jay and Silent Bob: Chronic Blunt Punch en Haven. De Wacht heeft hieronder een selectie gemaakt. De hele stream check je hier.
   

Metal: Hellsinger (release in 2021, ontwikkeld door The Outsiders ) 


   

Jay and Silent Bob: Chronic Blunt Punch (Geen releasedatum, ontwikkeld door Interbang Entertainment)


    

Star Renegades (Release in 2020, ontwikkeld door Massive Damage)


    

Humble Games in 2020


    

Midnight Ghost Hunt (Alphatest in juli 2020, ontwikkeld door Vaulted Sky Games)


    

Haven (Release in 2020, ontwikkeld door The Game Breakers)


    

Almighty: Kill Your Gods (Geen releasedatum, ontwikkeld door RUNWILD Entertainment)


     

Gerucht: Xbox Series X krijgt vrijwel dezelfde UI als Xbox One

De User Interface van Xbox One lijkt vrijwel identiek terug te keren op Xbox Series X. Op Twitter meldden twee verschillende insiders, Verge-hoofdredacteur Tom Warren en Jez Corden van Windows Central, nieuwe informatie te hebben over de UI en het dashboard. Volgens Warren is die vrijwel identiek aan de UI van de Xbox One, maar worden er wel een aantal nieuwe functies toegevoegd. Ook zullen de snelheid en algehele prestaties hoger liggen op de next-gen-variant.

Ongeveer een half jaar geleden werd Series X aangekondigd tijdens The Game Awards 2019. Sinds de aankondiging hebben we mondjesmaat meer nieuws gekregen over de next-gen console, zoals het nieuwe design en technische informatie. Ook werd bekend dat de Microsoft Store een nieuwe look krijgt. Corden verwijst in zijn tweet naar die nieuwe look en zegt dat de UI lichtelijk daarop geïnspireerd is. Corden concludeert net als Warren dat de UI geen groot herontwerp krijgt.

Microsoft spreek sinds de aankondiging van Series X al over een Xbox-consolefamilie, dus de Wacht denkt dat een overeenkomende UI niet super verrassend zou zijn. Neem dit gerucht toch met een korreltje zout, want Microsoft heeft nog niets van de UI getoond.
    

Divinity: Original Sin 2 heeft nieuwe DLC

Fans van Divinity: Original Sin 2 vallen met hun neus in de boter, want er is nieuwe content gedropt! Larian Games heeft tijdens de tweede dag van Guerrilla Collective namelijk een nieuw DLC-pakket aangekondigd. De gratis content komt in de vorm van The Four Relics of Rivellion, een Gift Bag die nieuwe quests, loot en vijanden toevoegt. Daarnaast kan je in de wereld van Rivellion op zoek naar een gloednieuwe armor set. De nieuwe content gaat vandaag live op consoles en PC.

Naast de DLC kondigde Larian ook een graphic novel aan in het Divinity-universum. Het boek draagt de titel Godwoken en dient als prequel voor Original Sin 2. De graphic novel vertelt het oorsprongverhaal van de Godwoken, zes uitverkorenen die geselecteerd zijn door goden. Het boek wordt in een standaardversie (dertig dollar) en een speciale hardcoverversie (zestig dollar) uitgegeven. Een releasedatum is nog niet bekend.


    

Gelijktijdig aantal spelers in Sea of Thieves op Steam groeit gestaag

Sea of Thieves heeft zijn spelersaantal op Steam flink zien stijgen afgelopen week. In de periode van 7 tot en met 13 juni steeg het aantal gelijktijdige spelers met bijna achttienduizend; 41.110 spelers op 7 juni en 59.404 spelers op 13 juni online waren. Twitter-gebruiker Benji Sales maakte de cijfers inzichtelijk en stipte aan dat het nieuwe releasebeleid van Microsoft zijn vruchten lijkt af te werpen.

Microsoft heeft de afgelopen periode een hoop first party-games naar andere platforms gebracht, waaronder Ori and the Blind Forest, Cuphead en The Outer Worlds, die allemaal naar de Nintendo Switch kwam. Ook Sea of Thieves hoort in dat rijtje en het is natuurlijk mooi om te zien dat de spelersaantallen voor de piratengame aantrekken.
    

'Kena: Bridge of Spirits wordt duisterder dan je denkt'

Kena: Bridge of Spirits lijkt op het eerste oog een schattige Pikmin-achtige game met de animatiestijl van Pixar, maar volgens de ontwikkelaars moeten gamers zich niet laten misleiden door de kleurrijke aankondigingstrailer van afgelopen donderdag. De game zal genoeg duistere thema's behandelen, de gameplay spannend houden. Tijdens de Future Games Show van gisteren verscheen namelijk een kort segment met broers Michael en Josh Grier, Chief Creative Officer en Chef Operating Officer bij Kena-ontwikkelaar Ember Lab. De broers noemden als voorbeeld de opening cinematic van de game, waarin we Kena zien mediteren en vechten tegen onheilspellende geesten.

De heren gingen ook kort in op Kena's rol in de spelwereld en op de kleine wezentjes die haar helpen. Kena is een Spirit Guide, iemand die gevangen geesten bevrijdt. De schattige pluizenbolletjes die haar helpen heten de Rot en hoe meer van deze wezens in je team zitten, hoe nuttiger ze zijn. Kena: Bridge of Spirits werd aangekondigd tijdens Sony’s Future of Games-presentatie van afgelopen donderdag. De game verschijnt als exclusive voor PS4 en PS5, maar komt na bepaalde tijd wel uit voor PC via de Epic Games Store.
        

Custom gamerpics zijn weer toegestaan op Xbox Live

Microsoft heeft de mogelijkheid teruggebracht om zelfgemaakte gamerpics te uploaden naar Xbox Live. De functie werd in maart geschrapt nadat een recordaantal spelers gebruikmaakte van Xbox Live. Wereldwijd werden mensen door hun overheden aangeraden om thuis te blijven, wat ervoor zorgde dat men veel aan het gamen sloeg. Moderators hadden geen tijd meer om alle geüploade gamerpics te beoordelen.

De druk neemt nu ogenschijnlijk af, aldus berichtgeving van Windows Central. Wereldwijd worden COVID-maatregelen versoepeld, dus mensen gaan weer meer naar buiten en Xbox Live ziet de gebruikersaantallen afnemen. Gebruikers kunnen dus weer lekker zelf gamerpics uploaden, die daarna door het Xbox Moderation Team wordt beoordeeld.
    

Warner Bros. stelt Tenet en Wonder Woman 1984 uit

De Nederlandse bioscopen zijn sinds twee weken open, maar het klein aantal toelaatbare bezoekers vanwege COVID-19 zorgt nog steeds voor uitstellingen in de filmwereld. Afgelopen weekend werd bekend dat ook de release van Christopher Nolans Tenet vooruitgeschoven wordt. Warner Bros. verplaatst de film van 17 juli naar 31 juli, zo valt te lezen op Variety.

Tenet is niet de enige film die Warner Bros. uitgesteld heeft: ook Wonder Woman 1984  moet er opnieuw aan geloven. De superheldenfilm met Gal Gadot en Kirsten Wigg zou oorspronkelijk op 5 juni uitkomen, maar die release werd verplaatst naar 14 augustus. Het opnieuw uitstellen betekent dat de film nu op 2 oktober pas uitkomt.

REACTIES (21) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord