Happy Mar10-day! DMC 5-Bloot gecensureerd op PS4 en Niantic wil meer halen uit je lunchpauze 

Happy Mar10-day! DMC 5-Bloot gecensureerd op PS4 en Niantic wil meer halen uit je lunchpauze 2019-03-10T14:07:15
Als je Devil May Cry 5 al een eindje hebt gespeeld, dan weet je dat er een boel gorigheid en een klein beetje bloot inzit. Afhankelijk van wanneer je de game speelde en op welke console, is dat bloot in volle glorie te zien of niet. Hoe dat zit, lees je in de WKNDW8!

Telefoon
  

Het is vandaag 10 maart, de dag waarop in 1876 het eerste telefoongesprek succesvol werd gevoerd. Bell sprak tegen meneer Watson en zei hem: “Mr. Watson, come here, I want to see you.” Een beetje een onvriendelijke manier om zo’n verzoek te doen, maar vooruit. En op deze 69ste dag van het jaar werd in 1969 James Earl Ray, de killer van Martin Luther King veroordeeld tot een gevangenisstraf van 99 jaar. Historisch gezien een mooie dag, maar er is meer…

Mario
  

Happy Mar10-day!

Het is namelijk niet alleen qua geschiedenis een mooie datum: het is vandaag March 10, oftewel Mar-10, oftewel: Mariodag! Je Wacht sprak ooit de wijze woorden dat Mario de man van haar leven is. Voor de schrijfster van dit stuk is hij het begin van haar game-leventje geweest en hij is nog niet van haar zijde afgeweken. Dus, grijp vandaag lekker je Nintendo Switch en speel wat Odyssey, of ga los in een van de vele 3DS-Mario-games. Doe een plaksnor op, ontstop je toilet: alles mag op Mariodag.

mario
  

Anthem voorzien van flinke patch

Patch 1.0.3. is live voor Anthem en hierdoor worden de restricties van respawnen verwijderd. De respawntiming is dan gebaseerd op de activiteit die de speler doet: Agent Missions hebben bijvoorbeeld een respawnvertraging van 10 seconde en in end-game missies is dat wel 30 seconden. Er zit in de patch volgens BioWare ook code die ervoor zorgt dat de game wat stabieler moet draaien op consoles, wat vooral bij de diverse crashende PlayStations een grote winst zou kunnen zijn, maar die grote patch die dat moet gaan verhelpen, die komt pas op 12 maart. Wees dus niet bang als je er weinig van merkt. Er is ook iets aangepast in de loot: level 30-spelers krijgen niet meer de laagste lootkwaliteit, al wordt er geklaagd dat het vooral de kwantiteit is dat een probleem is...

Anthem
  

Niantic wil meer halen uit je lunchpauze

Toen je Wacht in Japan was (ik wil terug!) viel het haar op hoeveel mensen er onderweg naar werk in de metro staan te gamen op hun telefoon, bijvoorbeeld Pokémon Go. Het is eigenlijk ook logisch: zeker in een land als Japan zal je waarschijnlijk niet tijdens werktijd spelen, dus doe je dat onderweg of bijvoorbeeld even snel in je lunchpauze. Die lunchpauze vindt Niantic interessant, en daarom gaat het tussen 12 en 13 uur ‘s middags (in je eigen regio) meer raids releasen. Dat begint op 13 maart en heet Legendary Lunch Hour. Weer een extra reden om je collega’s te bewegen ook met Pokémon Go te starten.

pokemon go
   

Fan maakt supervette real life Pokéballs

We blijven nog even bij Pokémon, want Reddit-gebruiker u/tforc3 heeft zelf heel vette Pokéballs gemaakt met daarin een soort mini-ecosysteempje waarin een Pokémon als Leafeon blijkbaar zeer goed kan vertoeven. Het ziet er echt uit als iets dat je Wacht NU in haar huis wil neerzetten, wat jij? (overigens kun je ze aanschaffen voor 55 dollar bij Crafts Jungle)

POkemon
   

Devil May Cry 5: Japanners krijgen bloot, Europeanen en Amerikanen niet

Hoewel Devil May Cry 5 een 18+-game is, heeft een nieuwe update ervoor gezorgd dat het spel in het Westen minder naakt laat zien. Tenminste, alleen op PlayStation 4: op Xbox One en PC kun je de boel nog in volle glorie bewonderen. Er is nog geen officiele reactie gekomen van Capcom, maar het lijkt erop dat dit echt PlayStation 4-specifiek blijft. Er klinken wel vaker geluiden over het censureren van naaktheid door Sony. Spoiler alert, in de onderstaande video kun je zien hoe het bloot er in de Japanse en Europese versies van de PlayStation 4-game uitziet:


  

EA Sims maakt excuses voor manier waarop het omging met onacceptabel seksueel gedrag

Op Twitter plaatste Lyndsay van EA Sims een statement waarin het bedrijf aangeeft dat het werd gewezen op mogelijk ongepast online contact tussen een Sims Game Changer en iemand uit de community. “Hoewel dit niet heeft plaatsgevonden op een officieel Sims-kanaal, is het wel gebeurd in een privé chatroom op een externe service. Het heeft grote invloed gehad op het team. We zijn er misselijk van, boos en we stellen onszelf allerlei vragen.” Er is een onderzoek gestart naar wat er precies is voorgevallen en EA biedt haar excuses aan voor hoe het met de situatie is omgegaan. In deze video wordt wat meer achtergrond verteld over de situatie.


  

Hoe flipperen gamen een slechte naam gaf

Polygon heeft een toffe video gemaakt over hoe flipperen ervoor zorgde dat gamen een slechte reputatie kreeg. Dat komt natuurlijk niet omdat er veel naaktheid, schelden, verkrachting of andere ellende in voorkomt, maar omdat het een vorm van gokken is. Grappig dat dat natuurlijk tegenwoordig met lootboxes eigenlijk een terugkerend probleem is. Check de onderstaande video om meer te leren over hoe games in de jaren ‘30 al een outcast-positie kreeg in sommige groepen.


  

Onuitgegeven NES-game over pro wrestling opgedoken

Er is een NES-game met als thema worstelen gevonden die nooit is aangekondigd of verschenen. De ROM wordt met het publiek gedeeld, al is nog niet duidelijk hoe en wat. Hieronder zie je vast wat beelden, inclusief heel lieflijke soundtrack.


  

DidYouKnowGaming duikt in Mario Kart

Heb je je altijd al afgevraagd waarom er bananen zitten in Mario Kart? En dat ze een multiplayer “vergeten” waren toe te voegen? DidYouKnowGaming vertelt het je!


  

Nou, met die video op deze Mar10-day is deze WKNDW8 gesloten. Je Wacht zegt: voorzichtig in het vreemde weer en een heel fijne dag pandaag!

panda
  

REACTIES (19) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord