GTA V voor PC vrijdag te pre-orderen? 

GTA V voor PC vrijdag te pre-orderen? 2014-01-31T15:59:39
De Wachtster brengt een nieuw GTA V naar de PC gerucht. Is ie vanaf vrijdag eindelijk te pre-orderen? En meer praatjes: komen PlayStation 1 en 2 games toch niet via PlayStation Now? Iwata houdt trouwens niet van roddelen over de Wii U, die zegt gewoon waar het op staat!

HA!

 

GTA V voor PC vanaf vrijdag te pre-orderen?

O, wat boft de Wachtster toch weer. Een nieuw GTA V gerucht om over te mogen schrijven. Kunnen jullie het nog bijhouden? Waren het eerst de Duitse en Franse Amazon die riepen dat GTA V eraan zat te komen? Was er toen het opgedoken bug rapport? Het doet er allemaal niet meer toe. GTA V voor de PC zal vanaf morgen in Zweden te pre-orderen zijn! Althans als we de Noorse retailer Elgiganten mogen geloven... En een manager van een van de filialen die het gerucht bevestigd heeft.

Feels

 

Rockstar heeft zelf nog niet gereageerd. De Wachtster heeft echter uiteraard onmiddellijk verschillende Nederlandse webshops geprobeerd, maar daar is nog altijd niks te vinden. Weinig hip hoor. En WAAROM is de game er eigenlijk sowieso nog niet? Maar laten we positief blijven: misschien krijgt het masterrace morgen eindelijk het verlossende woord. 

 

PS1 en PS2 games niet via PlayStation Now naar PS4?

Ja, nogmaals een kopje met een groot vraagteken, want hoppa, een tweede gerucht! PlayStation Now leek het antwoord op de vraag naar backwards compatibility voor de PlayStation 4. Een bron bij Sony weet echter te vertellen dat de service voornamelijk (of alleen) gebruikt gaat worden voor PlayStation 3 games, omdat dat men voor PlayStation 1 en 2 games hele andere plannen heeft.

Sony schijnt voor PS1 en PS2 games gebruik te willen maken van emulatietechniek. Oftewel, er zou software beschikbaar moeten komen die het mogelijk maakt om PS1 en PS2 games lokaal te spelen zonder dat daarvoor een vorm van streaming nodig is. Een voordeel hiervan is dat HD upgrades door middel van een emulator gemakkelijker toegevoegd kunnen worden en dat upscaling veel sneller uit te voeren is. Sowieso worden de veelgehoorde bezwaren van gamers tegen streamen (zoals input latency) op deze manier opgevangen.

Hieronder effe de twee willekeurige afbeeldingen met vergelijkingsmateriaal tussen een originele game en de 1080p versie via een emulator. De Wachtster ziet potentie!

Gran Turismo vergelijkingsmateriaal

Gran Turismo vergelijkingsmateriaal 2

Mocht dit gerucht waar zijn dan betekent dit trouwens niet automatisch dat er nooit PS1 en PS2 games gestreamd zullen worden via PlayStation Now, maar wel dat Sony meerdere wegen naar een volle portemonnee open probeert te houden.

 

Google Glass games

Als we de engineers bij Google mogen geloven, gaat de Google Glass uitermate geschikt zijn om lekker op te gamen. Om de potentie van het apparaat te tonen, zijn zij aan de slag gegaan met vijf minigames.

"With tons of tiny sensors and a screen that fits neatly above the eye, Glass is an exciting new place to play. We hacked together five simple games that experiment with the unique features of Glass and demonstrate some of the possibilities for gaming."

Check de video voor kleine stukjes gameplay.

De Wachtster ziet zichzelf nog niet echt midden op straat keihard ‘bang’ blèren, maar ach, ze is de gêne eigenlijk toch al voorbij dankzij haar (3)DS.

 

Tomb Raider comic

Dark Horse heeft wat sample pages vrijgegeven van het eerste nummer van de aankomende Tomb Raider comic. Vanaf 26 februari te koop! LONG POST INCOMING.

Tomb Raider comic

 

Iwata: “Prijsverlaging Wii U is niet de oplossing”

Gisteren konden jullie hier al lezen dat de Saturo Iwata van februari tot juni de helft van zijn salaris inlevert als soort van compensatie voor de tegenvallende cijfers van de Japanse spellenmaker. Maar dat was nog maar het begin. Er komt steeds meer nieuws naar buiten over de persconferentie in Osaka. Zo leerden we ook dat men bij Nintendo van mening is dat de tegenvallende verkoop van de Wii U niet simpelweg is op te vangen door een grote prijsverlaging.

"In the American video game market a high share of the portable console 3DS is ensured, but during the Christmas shopping season last year sales weren’t explosive as expected. With the delay of software releases for the home console Wii U, it can’t recover while momentum is lost. While it’s necessary to rebuild another dimension, we don’t think that we can overcome this situation by applying a large price cut."

Iwata had wel andere ideeën over hoe Nintendo er weer bovenop moet komen. Hij is namelijk van mening dat de Wii U vooral de jongste doelgroep, kinderen, niet goed genoeg heeft aan weten te spreken. De Wachtster kijkt hiervan op, maar is zelf al 10 jaar volwassen, dus wellicht niet juiste persoon om mister Iwata-san tegen te spreken.

Wii U, ga dat ding kopen!

Morgen wordt er nog meer nieuws verwacht over Nintendo’s komende business strategieën. Blijf de site dus lekker F5’en.

 

Killzone: Shadow Fall 2,1 miljoen keer verkocht

Sony PlayStation Europe Twitterde het heugelijke nieuws: Killzone Shadow Fall is al 2,1 miljoen keer verkocht. En zoals jullie allemaal weten, is de PlayStation 4 tot dusver zo’n 4,2 miljoen keer verkocht. Gelukkig is dat rekensommetje zelfs op dit tijdstip nog best te doen... De Wachtster kan jullie melden dat de helft van alle PS4 bezitters ook trotse eigenaar is van Killzone Shadow Fall.

Killzone: Shadow Fall

Niet verbazingwekkend natuurlijk aangezien de shooter van Guerrilla Games er niet alleen super mooi uitziet, maar volgens onze Jan ook nog bijzonder lekker wegspeelt. En ja, dan verdien je als ontwikkelaar natuurlijk wel een dikke pluim van Sony president Shuhei Yoshida.

“I am thrilled that so many users have been enjoying Killzone: Shadow Fall since the launch of PS4. This title fully embraces the creativity of the development team at Guerrilla Games based in the Netherlands, and is a great representation of what Sony Computer Entertainment Worldwide Studios has to offer.”

 

Octodad: Dadliest Catch krijgt lokale co-op

In onze PlayStation 4 Special hoorde je al hoe verschrikkelijk een aantal van de Wachtster haar collega's uitkijken naar Octodad: Dadliest Catch. In deze game bestuur je een octopus die probeert door te gaan voor een menselijke echtgenoot en vader, die zich met moeite staande probeert te houden in het dagelijks leven. Sounds fun, non? Maar het wordt nog beter, want de game krijgt een heuse co-op.

Octodad: Dadliest Catch

De co-op kun je op elk moment joinen (en weer leaven) om controle te nemen over de afzonderlijke ledematen van de octopus in kwestie. Hier is ook een zogenaamde ‘Roulette’ optie aan toegevoegd, waarbij na elke behaalde objective de controls door de war worden gegooid. Je weet dan van te voren niet of je het rechterbeen of de linkerarm bestuurt. 

Volgens ontwikkelaar Young Horses is de co-op modus pas zo'n zes maanden geleden toegevoegd, omdat ze eerst eigenlijk niet zo goed wisten wat ze ermee aan moesten.

"We were trying to figure out whether Dadliest Catch would make players use one or two arms. We couldn't find a good way for one person to control both arms or a good reason for it, so it just kind of came from there. We tried it out and were like, hey, why not? The point of the game is obviously to master those controls. People think it's difficult, but they will surprise themselves."

De game is met maximaal vier personen te checken en zal later vandaag te koop zijn op Steam. PS4 bezitters moeten in ieder geval nog tot maart geduld uitoefenen, maar dan mogen ook zij aan de slag met de game, inclusief co-op.

 

Pokémon bèta competitie

I want to be the very best, like no one ever was. To catch them is my real test, to train them is my cause. Ahum. Wil jij echt checken of je de very best bent? Geef jezelf en je Pokémon uit X of Y dan op in de bèta competitie!

Pokémon X & Y

De battles in deze bèta competitie beginnen 21 februari en trainers van over de gehele wereld mogen zich opgeven. Spelers die hun Pokémon X of Y al gekoppeld hebben aan hun Pokémon Global Link account zijn sowieso gekwalificeerd om deel te nemen, terwijl anderen een plekje hebben veroverd door hoge rankings te halen in Global Showdown events. Maar er zijn nog plekken beschikbaar! Registreer je voor 31 januari.

 

Memes en dingen

Ho ho, level 90 zelfs hoor.

Nee hoor, level 90

 

Lekker koesen!

REACTIES (70) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord