Gratis nieuwe content Cities: Skyline laat je Europa bouwen 

Gratis nieuwe content Cities: Skyline laat je Europa bouwen 2015-05-20T01:46:51
Fire Emblem If krijgt een vernieuwde weapon triangle én nieuwe classes, zoals de shinobi. Daarnaast krijgt Cities: Skyline een hoop gratis nieuwe content en laten League of Legends en EA opzettelijk wat dingen weg. Nachtwacht, goedemorgen!

Na 20 jaar verlaat Frank Gibeau EA

We leven in een tijd waar bankdirecteuren met gouden handdrukken weg worden gestuurd om vervolgens bij een volgend bedrijf de boel te verneuken. Het is dus best opvallen dat Frank Gibeau, vice executive van de afdeling Mobile Games van EA pas na 20 jaar zijn positie binnen het bedrijf opgeeft en iets anders gaat doen. en dat voor een bedrijf wat in de wandelgangen nogal greedy genoemd wordt. Anyway, CEO Andrew Wilson heeft een paar mooie afscheidswoorden klaar voor Gibeau:

“Frank Gibeau has chosen to transition on from Electronic Arts. Throughout a more than 20-year career, Frank’s made many significant contributions to the company, our people and our games. Most recently, he’s worked to strengthen EA Mobile by building a great team. We’d like to thank Frank for his achievements at EA, and we wish him all the best in his next chapter.”

Frank Gibeau

Gibeau heeft in die 20 jaar natuurlijk meer rollen vervuld dan alleen Vice Executive van Mobile Games, 20 jaar geleden was die markt namelijk zo goed als niet bestaand... Zo is hij onder andere director of marketing geweest en directeur van EA Games. Er is nog geen vervanger voor de beste man, maar dat zal vast niet lang duren. Succes in ieder geval Frankie! Wij van PU.nl mogen hem Frankie noemen, zo is ‘ie.

 

God of War III: Remastered in zijn 1080p en 60fps glorie

15 juli is het zover! Dan kunnen we Kratos’ derde avontuur opnieuw spelen, maar dan mooier en vloeiender! Benieuwd? Dan is de volgende 10 minuten puur genieten in de Hades boss battle:

 

Fire Emblem IF gooit weapon triangle op de schop

Vorige week schreef De Wacht al dat Fire Emblem een makkelijkere modus zou krijgen, Phoenix Mode, maar ook dat de durability van wapens zou verdwijnen. Dat zou betekenen dat Fire Emblem een stukje makkelijk zal worden, maar het verlies van de durability komt met een prijs! Niet alleen is de aloude weapon triangle van de Fire Emblem serie op de schop gegooid, maar wapens krijgen nu ook abilities die ze sterker of zwakker maken. Wapens kunnen nu bijvoorbeeld abilities krijgen als +10 critical evasion of -5 evasion en een lagere kans op een tweede aanval.

De weapon triangle staat in het geheugen gegrift van de ervaren Fire Emblem fan. Zwaarden zijn sterker dan bijlen, bijlen zijn sterker dan lansen en lansen zijn sterker dan zwaarden. Het is simpel doch effectief. Deze driehoek verandert nu naar: zwaarden en magie zijn sterker dan bijlen en bogen, bijlen en bogen zijn sterker dan lanzen en verborgen wapens en die zijn weer sterker dan zwaarden en magie. Dat is een behoorlijk ingrijpende verandering, want voorheen had magie zijn eigen driehoek en waren bogen altijd sterk tegen vliegende units.

Fire Emb;lem If

Ook zijn er nieuwe characters en classes aangekondigd. Felicia (maid), Joker (Butler) en Gunther (Great Butler) zijn nieuw, maar ook de shinobi class is nieuw. Die laatste klasse gebruikt dark weapons en kan status effects veroorzaken bij zijn tegenstander. Dat De Wacht hyped is voor Fire Emblem, moge duidelijk zijn!

 

Tijd voor een muzikaal intermezzo!

Peter Dinklage heeft een toffe stem, maar naast waarschuwen voor Moon Wizards en dergelijken kan hij ook stiekem nog best een beetje zingen. Het volgende lied bevat wel spoilers. Maar dan moet je maar niet achterlopen met GoT... Heiden dat je bent!

 

Cities: Skyline krijgt gratis nieuwe content

Cities: Skyline is de beste Sim City sinds Sim City 4 en het is niet eens een Sim City! Maar deze city sim is verdomd goed ontvangen, ook door Tjeerd en Nino. De game heeft een update gehad en heeft daarmee verdomd veel extra’s gekregen om mee te spelen:

  • Meer dan 50 gebouwen met ene Europese stijl
  • Wall-to-wall gebouwen
  • Drie nieuwe starter maps
  • Tunnels
  • Een aantal nieuwe Asset Editor toevoegingen
  • Een veelvoud aan kleine cosmetische dingetjes en de standaard bug fixes

Cities Skylines

Een brand manager van de game heeft ook nog het een en ander losgelaten over toekomstplannen van Cities: Skyline:

“Cities: Skylines will continue to follow the traditions set by other recent Paradox releases such as Crusader Kings II and Europa Universalis IV of paid expansions combined with large updates of free content ensuring that all players, whether they choose to purchase the expansions or not, will have plenty of new features to look forward to.”

Daarnaast gaf hij ook nog aan dat er weinig kleine DLC pakketten zullen verschijnen voor Cities: Skyline. Als ze daar betaalde content voor uitbrengen, pakken ze wel groots uit. Ondertussen blijven ze modding tools toevoegen en verbeteren en fiksen ze bugs zoals het hoort, voor gratis!

 

League of Legends krijgt ‘hide eye candy’ optie

League of Legends is een van de grotere e-sports games van dit moment en daar is Riot, de ontwikkelaar van de MOBA, zich goed van bewust. Dat ervaren spelers zelfs afgeleid kunnen worden van rondfladderende vlinders, bewegend water en dartelende vosjes (zitten die in LoL? Zo nee, dat zou moeten, want vosjes maken het leven mooi), dat wist De Wacht niet. Toch is het zo en daarom wordt binnenkort de ‘hide eye candy’ optie in het leven geroepen:

"We added the option to disable things like butterflies, dragonflies and the water wakes to help competitive players focus on what they care about, the gameplay."

Vos

De performance van de game wordt er trouwens nauwelijks door aangetast, dus daarvoor hoef je deze optie niet te gebruiken. Als je wil dat de game vlotter draait op je pc, dan moet je gewoon de video quality omlaag schroeven, aldus Riot. De hide eye candy optie gaat live in de volgende versie van het Public Beta Environment, maar wanneer de optie naar de ‘echte game’ komt, is nog niet bekend.

 

Bedankt voor het lezen! Daaaaag!

High Five

High Five

High Five

REACTIES (45) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord