God of War IV footage? 

God of War IV footage? 2012-09-17T12:58:36
Heeft de Nachtwacht de eerste echte teaser trailer van God of War IV te pakken? Check het naast geruchten over Forza Horizon en Fable Heroes, de top 10 meest behaalde platinum trophies, E3 teasers, devs over poorten naar de PS Vita, grotere PS Vita memory sticks zijn aanzienlijk sneller en Assassin's Creed in Bollywood style. Dat verwacht je niet!

Forza Horizon/Fable Heroes?
Met de Game Developers Conference voor de deur liggen de geruchten op het net voor het oprapen. De Nachtwacht heeft er een paar smeuïge uitgehaald en de eerste twee zijn bedoeld om de Xbox 360 eigenaren onder ons even blij te maken. Het schijnt namelijk dat Microsoft Forza Horizon en Fable Heroes aankomende week gaat aankondigen!

Van Fable Heroes weten we nog helemaal niks, behalve dat het een XBLA game gaat worden. Fable : The Journey komt ook nog uit, maar of die twee games iets met elkaar te maken hebben is nog even afwachten. Hopelijk de komende dagen wat meer info.

Dan hebben we Forza Horizon, een game die waarschijnlijk gemaakt wordt door de nieuwe studio Playground Games, die hoofdzakelijk bestaat uit ex-Codemasters en Bizarre werknemers. Er waren op de E3 van vorig jaar al geruchten over een 'Forza World' game en dat is waarschijnlijk dus Forza Horizon geworden.

Om het gerucht over de nieuwe Forza wat aannemelijker te maken, is er ook nog een teaser trailer uitgelekt en daar kan je uiteraard hieronder naar kijken. Het kan uiteraard ook allemaal nep zijn, houd daar rekening mee. Hoe dan ook, stylish filmpje, maar je wordt er niet echt wijzer van helaas. Kan nog leuk worden, die GDC!

Top 10 meest behaalde platinum trophies
Met de komst van de Achievements voor de Xbox 360 en Trophy support voor de PlayStation 3 ontstond er ineens een compleet andere gamer. We noemen dit soort gamers 'achievement/trophy whores' en de Nachtwacht moet toegeven ook een gezonde verslaving te hebben als het gaat om dit soort e-penis praktijken. Maar even zonder gekkigheid, kan jij je nog games voorstellen zonder die punten of virtuele bekers? Wat een uitvinding!

Sony heeft een lijstje gemaakt van de meeste behaalde platinum trophies en hieronder kan je de top 10 checken.

1. Assassin’s Creed II
2. Modern Warfare 2
3. Uncharted 2: Among Thieves
4. God of War 3
5. Resident Evil 5
6. inFamous
7. Uncharted: Drake’s Fortune
8. God of War (GoW HD Collection)
9. Borderlands
10.Sly Cooper and the Thievius Raccoonus (The Sly Collection)

Wat opvalt, is dat het hier om vette games gaat en geen simpele platinum trophy bevat, zoals games als CSI: Fatal Conspiracy en Hannah Montana dat hebben. Daarnaast hebben deze games in de top 10 allemaal geen moeilijke online trophies en daarom staat bijvoorbeeld Assassin's Creed II in de lijst, in plaats van Brotherhood. Geinige stats en Sony heeft al gezegd te kijken naar de 10 meest zeldzame platinum trophies.

Sony E3 teasers
Hebben jullie afgelopen week allemaal het vreemde verhaal gehoord over dat café vlakbij het Sony PlayStation hoofdkantoor in London? Schijnbaar kan je daar vrij gemakkelijk van werknemers horen wat Sony in de toekomst van plan is! De topmannen bij Sony zijn daar vast niet blij mee, want die proberen juist altijd zoveel mogelijk te teasen, zonder echte info te geven.

Een goed voorbeeld is het antwoord dat Fergal Gara, de UK Sony vice president,  gaf op de vraag of we nog verrassingen krijgen tijdens de komende E3! Die komen er dan ook zeker, maar wat het gaat worden blijft compleet onduidelijk.

“Yeah, never underestimate what may be on the horizon. I’m privileged to know a little bit more about what’s coming down the line. What I would say is, there is interesting stuff coming, not all of which we can announce right now.”

Daar heb je dus niks aan, ondanks dat het natuurlijk leuk is om te weten dat er nog mooie dingen gepland staan voor de toekomst van PS3 gamers. Hoe zit dat eigenlijk met de aandacht voor de PS3, staat de console nu op de achtergrond nu de PS Vita is uitgekomen?

“Only very short term. Everybody has been focused on this PS Vita launch 100 per cent – or near 100 per cent anyway – for the last few weeks. So while PlayStation 3 was the priority until Christmas, PlayStation Vita has been the priority since Christmas.”

Dat de PS Vita de laatste paar maanden wat meer aandacht heeft gekregen van Sony, wil echter niet zeggen dat dit zo blijft. Volgens Mr. Gara wordt de focus uiteindelijk 50/50.

“We’re going to see much more of a balanced approach through the heart of the year, and as I said earlier, better together. They’re each other’s best accessories, so there’s a story there to intertwine.”

Hiermee doelt hij op deze uitspraken, waarin hij uitleg geeft over de crossplay functionaliteit van de PS Vita en PS3. Hoe dan ook, Sony heeft dus nog een paar mooie dingen in petto de komende E3. Hhmmm, de E3 in LA! Zeg Maarten, de Nachtwacht vanuit de USA, whadda ya say? ;-)

Bollywood Assassin's Creed
Los Angeles staat normaal gesproken natuurlijk bekend om de Hollywood movies en het is al een tijdje bekend dat er een echte Assassin's Creed film gemaakt gaat worden. Als je echter niet zo lang wil wachten om een Assassin's Creed film te kijken, kan je nu alvast de hilarische Bollywood versie checken!

Toegegeven, dit filmpje heeft niet direct zoveel te maken met games, maar dat kan de Nachtwacht geen ruk schelen. Ik lag namelijk helemaal dubbel toen onderstaand filmpje in de mailbox zat en hopelijk kan jij er ook wel om lachen. Daarnaast heb je toch geen kloot te doen op zondag, toch? Als je nog meer wil zien, youtube staat er vol mee!

Devs over PS Vita ports
De PS Vita ligt nu bijna twee weken bij ons in de winkels en de eerste berichten zijn dat de nieuwe handheld heel aardig heeft verkocht. Op de officiële cijfers moeten we nog even wachten, maar zo dramatisch als Japan zal het niet worden. Aan de launch games zal het bij ons in ieder geval niet liggen! Er zijn toffe exclusives, zoals Uncharted en WipEout, maar ook vette console ports, zoals Rayman en Ninja Gaiden. Aan de devs werd gevraagd hoe lastig het was om de PS3-versie te poorten naar de PS Vita.

- Ryota Niitsuma, de director van Marvel vs Capcom 3: "I personally found it fairly easy. The difficulty comes from the different features the Vita boasts, which had to be taken into account."

- Osamu Sugiyama, de director van BlazBlue: Continuum Shift Extend: "The PS Vita has very high specs and we were surprised at how much PS3 data we could easily reuse on the PS Vita."

- Boujemaa El Hiba, de producer van Rayman Origins: "Porting Rayman Origins to the Vita was a very enjoyable experience, and was actually easier than expected."

- Yosuke Hayashi, de director van Ninja Gaiden Sigma: "The Vita has very high performance for a handheld, so the porting was much simpler than we thought."

Het is natuurlijk tof dat het simpel is om de games te poorten naar de PS3, maar daarin schuilt ook een gevaar. Niemand zit te wachten op een simpele omzetting van PS3 games naar de PS Vita, toch? Dit komt echter weer wel ten goede van het hele crossplay gebeuren, waar Sony hard op inzet. Volgens de Nachtwacht volledig terecht, want er is niks vetter dan je console game onderweg verder te kunnen spelen op de PS Vita.

Groter is sneller
Nog even een opmerkelijk berichtje, voordat de grote klapper van deze Nachtwacht voorbij komt. Eurogamer heeft namelijk een testje gedaan met verschillende PS Vita memory sticks. Hierbij gebruikte ze 8GB, 16GB en 32GB cards en ondanks dat het normaal gesproken andersom is, zijn de grote memory cards ook het snelst!

Het verschil tussen 8GB en 16GB cards zijn best groot en de 32GB cards zijn absoluut het snelst en dat betekent snellere back-ups en vooral korte laadtijden! Bij WipEout is er maar liefst gemiddeld 7 seconde van de loadingscreens af te schaven door een 16GB card, in plaats van een 8GB card te gebruiken, zoals je op het plaatje kunt zien. Check alle tests hier! Groter is dus niet alleen beter, het is ook nog eens sneller.

God of War IV teaser?
Hoppa! Met een beetje mazzel heeft de Nachtwacht de eerste teaser trailer van God of war IV te pakken en die check je onderaan dit stukje. Voordat je helemaal lyrisch wordt moet er wel bijgezegd worden dat het hier gaat om een vet gerucht, want of dit filmpje echt is weet eigenlijk niemand nog.
Er zijn al maanden geruchten over een nieuwe God of War, dus het zou niet compleet vreemd zijn als dit inderdaad een uitgelekte teaser is en met de GDC voor de deur worden de onderstaande beelden nog geloofwaardiger.

Toch is het altijd vreemd dat dit soort uitgelekte filmpjes altijd met een crappy telefoon worden opgenomen. Mijn telefoon kan gewoon HD filmen hoor, die van jullie ook toch? Neem het allemaal dus nog even met een korreltje zout. Wat er wordt gezegd in de trailer? Iets met 'wake up' ofzo!

REACTIES (50) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord