Ghost of Tsushima en The Last of Us 2 in 4K/60fps 

Ghost of Tsushima en The Last of Us 2 in 4K/60fps 2020-10-06T01:19:25
In deze Nachtwacht twee mega strakke filmpjes van Ghost of Tsushima en The Last of Us 2, die een idee geven van hoe de games er uit zouden zien op de PS5 in 4K/60fps! Daarnaast nieuws over Crash Bandicoot 4: It’s About Time, Scarlet Nexus, Xbox Series X, PlayStation 5, Randy Pitchford en Call of Duty Black Ops: Cold War.

Crash Bandicoot 4 naar next-gen?

Een hele goede sochtends! De Wacht begint met een fijn geruchtje over Crash Bandicoot 4: It’s About Time. Zoals je ongetwijfeld in de Review hebt gelezen is de Wacht zeer te spreken over de nieuwe Crash Bandicoot game, maar het is wel gek dat de game op alle systemen ‘maar’ op 1080p draait, zelfs op de PS4 Pro en Xbox One X. Het zou dan ook wel heel cool zijn als Crash Bandicoot 4 ook nog naar de next-gen consoles zou komen, zodat we de game in 4K/60fps kunnen spelen!

Crash

Activision en ontwikkelaar Toys For Bob hebben nog niets laten weten over een eventuele next-gen versie van de nieuwe Crash Bandicoot, maar het Entertainment Software Rating Board (ESRB) heeft de game ineens een rating gegeven voor de Xbox Series X versie. Dan zal de PS5 versie ongetwijfeld binnenkort ook een rating krijgen.

Het lijkt er dus op dat Crash Bandicoot 4: It’s About Time ook nog naar de next-gen consoles gaat komen en het is nu alleen nog hopen dat het hier om een gratis upgrade gaat, als je de game al hebt voor de PS4 of Xbox One.


Scarlet Nexus dev diary

Newsflash! Bandai Namco heeft een korte dev diary online gegooid van Scarlet Nexus. In de video horen we director Kenji Anabuki, producer Keita Iizuka, en art director Kouta Ochiai praten over de titel van de game. Waarom Scarlet Nexus en heeft het ook een betekenis? Eeuh ja, het heeft iets met ‘Red Connection’ en rode lijnen te maken ofzo.


Eerste Xbox Series X consoles op 15 september gemaakt

Newsflash 2! Een geinig weetje nu over de productie van Xbox Series X. De eerste echte retail units zijn verstuurd naar Japanse media en daaruit blijkt dat 15 september 2020 de eerste dag was dat er Xbox Series X consoles gemaakt werden in de fabriek. Famitsu heeft een Xbox Series X staan met deze tot nu toe vroegste MFR date, zoals je op het plaatje hieronder kunt zien. Leuk om te checken op welke datum jouw Xbox Series X gemaakt is, als hij op 10 november op je deurmat ploft!

XSX


PS5 rondje/kruisje switch in Japan

Newsflash 3! De Japanners krijgen een behoorlijk mindfuck voor hun kiezen met de PlayStation 5, aangezien Sony heeft laten weten de functionaliteit van rondje en kruisje op de controller te gaan omwisselen. In Japan is rondje bevestigen en kruisje annuleren, maar dit gaat eindelijk veranderen, zodat het overal op de wereld hetzelfde is. Nu Nintendo nog.

DS


Ghost of Tsushima en The Last of Us 2 in 4K/60fps

Niemand zal ontkennen dat Ghost of Tsushima en The Last of Us 2 er, vooral op de PS4 Pro, meesterlijk uitzien. Het is ongelooflijk dat dit soort games op zulke verouderde hardware draaien en dus is het des te leuker om te fantaseren over hoe deze games er op de PlayStation 5 uit zouden zien. Stel je eens voor dat je Ghost of Tsushima en The Last of Us 2 in 4K/60fps kunt spelen op de PS5… Officieel is er nog niks aangekondigd, maar wow, dat is een mooi vooruitzicht!

Ellie

Het toffe is dat het met speciale A.I. rendering technieken tegenwoordig mogelijk is om filmpjes te upscalen naar 4K/60fps en als je dat dus met footage doet van Ghost of Tsushima en The Last of Us 2, krijgen we een idee van wat we mogen verwachten van de haast onvermijdelijke PS5 versies van deze games. Om te beginnen hieronder Ghost of Tsushima in 4K/60fps.

En dan hieronder nog een kort filmpje van The Last of Us 2 in 4K/60fps. Oh man, laat dit mogelijk zijn op de PS5. Het hoeft niet eens native 4K te zijn, maar die framerate! Zucht...


Randy Pitchford over next-gen

We hebben de afgelopen maanden van een shitload aan devs gehoord wat ze van de next-gen consoles vinden, maar Randy Pitchford, de CEO van Gearbox Software, hebben we nog niet langs zien komen. Gearbox is de uitgever van Godfall voor de PlayStation 5 en dus heeft Randy al met eigen ogen gezien waar de next-gen console toe in staat is. Hij noemt deze nieuwe generatie dan ook de grootste stap in gaming hardware ooit.

In een interview legt hij uit hoe revolutionair de PS5 en Xbox Series X zijn en wat dit gaat betekenen voor gamers. Hij zegt:

XSXPS5

"I always get so pumped when there's an ability to take a step forward with new hardware and new technology, and anything that's going to empower us. I think customers will realize how profound of a difference it is to have the throughput capability that these new platforms bring. It's just absolutely unreal. The leap there with PS5 and Xbox Series X is the biggest leap I have ever seen in the history of console generations. I'm saying, including the leap from 2D to 3D. It's going to change the way we think about every bit of our experiences."

Sappige uitspraken, maar hij laat daarbij wel weten dat de eerste lading games nog maar weinig echt gebruik gaan maken van de nieuwe features en kracht van de next-gen consoles, aangezien een hoop games nog steeds ook uitkomen voor de oude hardware. Klinkt logisch, Randy!


2020 Xbox feitjes en cijfers

Microsoft heeft tot nu toe een meesterlijk jaar en heeft op de officiële Xbox site dan ook een lijstje gepost met leuke feitjes en cijfertjes over 2020. Uiteraard is dit jaar nog lang niet voorbij, met de launch van Xbox Series X/S op 10 november, maar Microsoft kijkt alvast terug naar wat er tot nu toe is bereikt. Een paar voorbeelden hieronder:

  • 15 Xbox Game Studios games launched to-date and many more to come, a record for Xbox.
  • 1.66 billion hours played by our fans and counting, the most ever year-to-date for Xbox Game Studios titles.
  • Grounded quickly exceeded more than 1 million players, while Sea of Thieves has now surpassed 15 million players to date.
  • In July at the Xbox Games Showcase we announced 5 new titles from Xbox Game Studios.
  • More than 500 million bugs have been squashed in Grounded, but there are over 10 quintillion insects in the world so we’ve only exterminated 0.000000000005%.

Xbox

Voor de hele lijst kan je hier checken! Tot slot liet Microsoft weten dat we deze maand nog nieuwe gameplay footage te zien krijgen en details krijgen over alle games die geoptimaliseerd zijn voor Xbox Series X/S.

“It’s been a tremendous year so far, and it’s going to get even better with the launch of Xbox Series X and Xbox Series S on November 10. Across four generations and thousands of games playable this holiday, this will be the largest launch lineup in the history of gaming. We’ll be sharing even more details on every game being fully optimized this holiday for the launch of Xbox Series X|S later this month, as well as showing more gameplay from these titles, so stay tuned for more.”

Het duurt vandaag nog exact 5 weken, voordat Xbox Series X/S uitkomt… Get hyped!


DF checkt CoD: Black Ops Cold War bèta

Genoeg gelul nu, tijd voor wat actie! Digital Foundry is aan de slag gegaan met de bèta van Call of Duty: Black Ops Cold War op de PS4 Pro en vergelijkt deze versie met de bèta op de PC. Komt de PS4 Pro een beetje in de buurt van max settings op de PC en wat betekent dit voor de game op de next-gen consoles? Koekeloer hieronder. Enjoy!

REACTIES (47) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord