Geteasde Wii U game wordt indie titel 

Geteasde Wii U game wordt indie titel 2014-02-10T09:10:33
Die nieuwe geteasde Wii U titel wordt niet wat we hadden gehoopt… En bij Batman: Arkham Origins doen ze niets meer aan bugs... Verder gelukkig wel een boel goed nieuws in deze Wacht! Zo hebben we de South Park: The Stick of Truth achievement lijst. Wat een lucht!

Pika Pika

 

Nieuwe Wii U game is bekend…

UPDATE: Jullie konden het eerder vandaag al lezen: Official Nintendo Magazine maakte ons lekker met een tease naar de komst van een nieuwe Wii U titel. De Wachtster haar fantasie sloeg onmiddellijk op hol. Een nieuwe IP van Nintendo, dat zou wat zijn! Uit het stukje zelf viel echter niet zoveel op te maken, maar inmiddels zijn we dankzij some Twitter actie alweer een stukje wijzer geworden. Zo liet ONM editor Matthew Castle weten dat het sowieso geen teaser voor Sonic Boom betrof.

Geen SonicOkéoké, dat is op zich fijn. Maar gelukkig hoefden we niet al te lang in ondragelijke spanning te leven. We weten namelijk ook waar de teaser dan wel op sloeg… Namelijk een coole nieuwe indie titel.

Maar een indieErrm… Tsja… De Wachtster heeft sowieso heel veel liefde voor indies. Haar laatst gespeelde games zijn niet voor niks The Banner Saga, Broken Age en Octodad: Dadliest Catch. Maaaaaaar ze had nu toch op een iets grotere onthulling gerekend/gehoopt. De Tweets an sich zijn echter wel behoorlijk vaag, want wat moeten we ons voorstellen bij ‘contents are subject to change based on developer wishes’? Speculeer away.

 

Team Fortress 2 krijgt BioShock goodies

Team Fortress 2 is een van de meest gespeelde online free-to-play games ooit. Dit is mede te danken aan de vele updates in de vorm van nieuwe modi, maps, uitrusting en verreweg het belangrijkste: hoeden. En ook Irrational Games gaat de hoofddeksel branche in.

Team Fortress 2 meets BioShock Infinite

Wanneer je een BioShock: Infinite Season Pass op Steam in je bezit hebt (en Team Fortress 2 speelt), krijg je namelijk wat leuke goodies van Irrational Games: Benjamin Franklin en George Washington maskers, en een Team Fortress 2 variant van Little Sister’s Big Daddy Pocket Doll uit de originele BioShock. Hebben? Zorg dan dat je voor 24 maart die Season Pass scoort.

Met de BioShock Infinite Season Pass krijg je sowieso drie DLC packs met een fikse korting en een exclusieve Early Bird Special bonus pack.

 

South Park: The Stick of Truth achievements

De lijst met de te behalen achievements van South Park: The Stick of Truth is op het interwebz verschenen. En waarschijnlijk tot niemands verrassing, hebben negen van deze achievements te maken met het laten van scheetjes (ha!). Je zult zowel vijand, vriend, als dier de kennis laten maken met het bouquet van je windjes (hi!). 

South Park: The Stick of Truth

Nieuwsgierig geworden? Je kunt de lijst zelf gaan checken, MAAR BE WARNED, want je komt er namelijk toch wel een aantal spoilers tegen… De Wachtster wilde jullie daarom alleen effe verblijden met het feit dat jullie volgende maand ongegeneerd op van alles en nog wat poepjes (ho!) mogen laten.

In totaal zijn er 50 achievements te vinden, waarvan er 12 geheim zijn. Deze secret achievements hebben hoogstwaarschijnlijk daadwerkelijk met de storyline van de game te maken.

South Park: The Stick of Truth is vanaf 4 maart te koop voor Xbox 360, PS3 en PC.

 

Tainted Love gespeeld door Floppy Disk Drives

 

Journey cosplay

Journey Cosplay 1

Journey Cosplay 2

Journey Cosplay 3

Zie ook de blog van de mevrouw in kwestie.

 

Batman: Arkham Orgins volledige focus op DLC

Mensen gaan helemaal los op de Batman: Arkham Origins support page. Community manager ‘Mercury’ maakte namelijk bekend dat het team van Warner Bros. Games Montréal zich volledig gaat focussen op het afmaken van de story DLC in plaats van zich nog druk te maken over het fixen van de in de game aanwezige bugs.

"The team is currently working hard on the upcoming story DLC and there currently are no plans for releasing another patch to address the issues that have been reported on the forums. If we do move forward with creating a new patch, it will try to address the progression blocking bugs for players, not the minor glitches that do not prevent one from continuing to play. The issues that are not progression blockers will unfortunately no longer be addressed."

Oei, slechte service. En trouwens, het is niet het eerste slechte nieuws voor liefhebbers van de game. Zo werd eerder bekend gemaakt dat mensen met de Wii U versie van de game en een Season Pass hun poen terug krijgen, omdat de DLC voor deze console helemaal afgeblazen is.

Mr. Freeze, is that you?

Er is nog overigens niet zoveel bekend over de DLC, maar misschien maakt Mr. Freeze zijn opwachting... Althans dat zouden we kunnen opmaken uit bovenstaande afbeelding die afkomstig is van de Facebook pagina van de game.

 

Xbox Live en PlayStation Network geblokkeerd in Pakistan

Toen een niets vermoedende gamer in Pakistan gister op zijn Xbox Live wilde inloggen, lukte dat op mysterieuze wijze niet. Later overkwam een PlayStation Network gebruiker hetzelfde. En het bleef niet bij deze twee gevallen… Niemand kon meer inloggen op deze en andere gaming diensten! Inmiddels houden deze blokkades al meer dan een dag stand.

Tweet 1

Het probleem is ontstaan door het in gebruik nemen van een geautomatiseerd systeem, dat internetverkeer moet censureren, door de Pakistan Internet Exchange. En terwijl het systeem moeiteloos ‘legaal’ van ‘illegaal’ internetverkeer zou moeten kunnen onderscheiden, lukt dat dus niet zo goed met deze gaming diensten.

Tweet 2

Gamers (en dienstverleners) vanuit het gehele land grijpen sociale media (zie de Tweets hierboven) aan om hun verhaal te doen. Verwacht wordt dat de blokkade uiteindelijk wel weer opgeheven zal worden, maar het blijft natuurlijk vervelend en sowieso een vrij alarmerende zaak dat het systeem überhaupt geplaatst is.

 

The Banner Saga 2 in ontwikkeling ondanks gedonder met King

Het kan jullie bijna niet meer ontgaan zijn: King (van Candy Crush Saga) denkt het alleenrecht te hebben op het woord ‘Saga’. Gelukkig trekt men zich daar bij Stoic (van The Banner Saga) lekker niks van aan.

The Banner Saga

De oprichters van Stoic bedanken iedereen voor de steun die ze sinds de release van The Banner Saga vanuit de community hebben ontvangen. Het grote succes van de game komt voor hen totaal onverwacht, maar ze zijn er uiteraard dolgelukkig mee. Lees hieronder hun dankwoord, inclusief fijne sneer naar King.

"Aside from the relief that comes with knowing that we'll be able to keep working at Stoic for a long time to come, what has been really rewarding is the individuals who write to us saying things like, 'No game has ever been more worthy of the title 'Saga'. A saga is something epic, something that will linger in the minds and memories of people for years to come."

Inmiddels is de eerste patch voor The Banner Saga een feit. Deze fikst zaken als bugs en tweakt de balans. De drie leden van Stoic nemen nu effe een kleine break en hervatten daarna hun werk aan het tweede deel in de trilogie.

 

Memes en dingen

Iets voor Tjeerd?

Iets voor Tjeerd?

 

Kun je 't mooi allemaal nog een keer lezen.

Wait!

 

Lekker koesen!

REACTIES (35) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord