Gerucht: Batman: Arkham Collection verschijnt op 27 november 

Gerucht: Batman: Arkham Collection verschijnt op 27 november 2018-11-26T03:43:46
De week begint rustig, maar dat verandert abrupt als het gerucht over een Batman: Arkham Collection morgen waar blijkt te zijn. Verder, in de Nachtwacht: hoge hoogtes en diepe dalen in Cyberpunk 2077, Yooka-Laylee viert een feestje, Square Enix registreert trademark voor klassieke actie-RPG en meer. Goedemorgen!

Cyberpunk 2077 bevat hoge gebouwen vol activiteiten om te exploreren

Zeg, zit er nog genoeg kool in deze hypetrein? Nee? Dan komt het erg goed uit dat de devs van Cyberpunk 2077 vannacht een tipje van de sluier oplichten over de exploratie in hun game. En wat blijkt, er zitten hoge gebouwen in! Het nieuws is hier dat “veel” van die gebouwen vrij te doorlopen zijn en dat we evengoed ver onder de grond zullen gaan. Dat betekent meerdere verdiepingen per gebouw, met allerlei activiteiten erin verspreid om uren van je leven op te slurpen.

Op de vraag hoe groot de gamewereld is in verhouding tot die van bijvoorbeeld The Witcher 3 wil het team van Cyberpunk nog niet ingaan (via Reddit). Toch is het goed om te zien dat CD Projekt Red wat leuke info deelt als antwoord op zulk soort vragen via o.a. Facebook. Niet dat het het wachten op Cyberpunk 2077 ook maar iets makkelijker maakt…

Cyberpunk 2077
                           

‘Batman: Arkham Collection verschijnt op 27 november’

De lui bij TrueAchievements claimen dat ze een nieuwe Batman: Arkham-bundel hebben gespot. De bundel dook naar verluidt op in de Xbox store en staat al gepland om morgen uit te komen. In de Batman: Arkham Collection zitten Batman: Arkham Asylum, Batman: Arkham City en Batman: Arkham Knight inclusief alle post-launch DLC en content van elke game.

Op de winkelpagina van de bundel zou staan dat hij ‘Xbox One X Enhanced’ is, wat hint naar 4K-ondersteuning voor mogelijk alle games. Dat lijkt de Wacht wel het minste wat de bundel zou moeten toevoegen; met alle Black Friday- en Cyber Monday-aanbiedingen zijn de games immers los voor een prikkie te koop, terwijl een nieuwe bundel ongetwijfeld meer zou kosten. Maar ja, laten we het eerst maar met een korreltje zout nemen en wachten tot morgen (27 november). Hieronder de gamebeschrijving vanaf de winkelpagina:

Batman: Arkham Collection brings you the definitive versions of Rocksteady's Arkham Trilogy games, including all post-launch content, in one complete collection. Experience two of the most critically acclaimed titles of the last generation - Batman: Arkham Asylum and Batman: Arkham City, with fully remastered and updated visuals. Complete your experience with the explosive finale to the Arkham series in Batman: Arkham Knight. Become the Batman and utilize a wide range of gadgets and abilities to face off against Gotham's most dangerous villains, finally facing the ultimate threat against the city that Batman is sworn to protect.

Batman: Arkham Collection
                        

Xbox Adaptive Controller op Nintendo Switch

Hoewel de Wacht alleen een PS4 en Nintendo Switch bij zijn tv heeft staan, kan hij niet ontkennen hoe goed het is dat Microsoft een Xbox Adaptive Controller op de markt heeft gebracht. Niet alleen is dat ding een uitkomst voor veel gehandicapte gamers, hij is ook nog eens waanzinnig goed te gebruiken met andere apparaten, controllers en knopjes. In de video hieronder laat Vince van My Mate Vince bijvoorbeeld zien hoe hij de Adaptive Controller met een Nintendo Switch verbindt, en uiteindelijk zelfs Mario Kart met twee joysticks speelt.

                          

Pika-duizendpoot

Pikacentipide from r/gaming


                    

Square Enix registreert Parasite Eve-trademark

Meestal als een oude gametitel een nieuwe trademark krijgt kunnen we er van uitgaan dat de uitgever die hem aanvroeg van plan is een remake of reboot te maken. Hetzelfde zou heel goed het geval kunnen zijn bij Parasite Eve, een klassieke actie-RPG uit 1998 die destijds alleen uitkwam voor de PlayStation. Parasite Eve werd ontwikkeld door Square, voordat ze zich in 2003 samenvoegden met Enix, dus Eve is weer thuis. Het is nog onduidelijk wat Squeenix met Parasite Eve wil doen, mogelijk zit er zelfs een vierde deel in. Parasite Eve werd immers opgevolgd door Parasite Eve II (1999) en The 3rd Birthday (2010), die op hun beurt natuurlijk ook een remaster of remake zouden kunnen krijgen.

Parasite Eve
                     

Yooka-Laylee behaalt meer dan een miljoen spelers

               

Trailer van FPS Away: Journey to the Unexpected

Een schattige 3d first person shooter met platte vijanden en rougelike-elementen, dat is wat je ongeveer kunt verwachten van Away: Journey to the Unexpected. Indie-uitgever Playdius Games heeft er maar weer een trailertje van uitgegeven, die je hieronder kunt checken. Die beelden leggen ook kort het team-systeem uit dat AWAY (want marketing) bevat. De game komt ergens in 2019 naar Xbox One, PS4, Nintendo Switch en PC.


                      

En when in doubt… flikker er een aktetas op. Tot vannacht, lateeer!

[Hitman 2] Briefcase of death

REACTIES (36) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord