Gelijktijdig aantal online Steam-gebruikers voorbij de 18 miljoen 

Gelijktijdig aantal online Steam-gebruikers voorbij de 18 miljoen 2018-01-07T19:00:29
Live nadat hij The Last Jedi voor de tweede keer kijkt en voor de vijftigste keer een Porg doodwenst, meld de Wacht zich. Met vandaag: Steam als een stoomtrein door eigen records heen, Awesome Games Done Quick 2018 in het teken van kankeronderzoek, de meest gespeelde Switch-games ooit en meer. Goedenavond!

              

Steam doorbreekt eigen online gebruikers- en actieve spelers-records

Mocht je denken dat door het succes van consoles als de Switch of PS4 Pro de PC-markt er op achteruitgaat, dan ben je al een tijdje niet meer op Steam geweest en denk je waarschijnlijk dat PUBG een nieuwe fastfoodketen is. Het gameplatform doorbreekt namelijk het ene na het andere record. Of nou ja, twee records om specifiek te zijn; het grootste aantal gelijktijdige online gebruikers en het grootste aantal mensen dat tegelijkertijd een game aan het spelen is. Steam doorbrak de grens van 18 miljoen gisteren (6 januari), met een piek van 18,5 miljoen. Het aantal mensen dat daadwerkelijk aan het gamen was oversteeg de grens van 7 miljoen. Holy shit.

Als we de cijfers met die van vorig jaar deze tijd vergelijken, dan kunnen we wel spreken van een goed jaar voor Valve. In exact een jaar tijd steeg het aantal gelijktijdige gebruikers met 30%; van 14 miljoen in april, naar 15 miljoen in september, 16 miljoen in oktober en 17 miljoen in november. Mocht deze indrukwekkende trend doorzetten, dan zouden er in april van dit jaar wel eens 20 miljoen gelijktijdige gamers online kunnen zijn op Steam. Daar is PUBG natuurlijk gedeeltelijk verantwoordelijk voor. Die game behaalde namelijk ook een Steam-recordje: 3,16 miljoen spelers speelden het tegelijkertijd. Zou Gabe Newell nu al uit zijn grot komen kruipen om de makers een bedankje te sturen? 

Steam users

                   

Awesome Games Done Quick 2018 van start

Elk jaar zitten tien- tot honderdduizenden gamers aan hun monitor gekluisterd om te kijken hoe anderen razendsnel door allerlei games manoeuvreren, en elk jaar wordt geld opgehaald voor goede doelen. We hebben het natuurlijk over Awesome Games Done Quick – goh, het staat in de kop -, hét speedrun-festijn dat dit jaar in het teken staat van het Prevent Cancer Foundation. Het evenement zal een volledige week duren, tot 14 januari, dus er is genoeg tijd om je favoriete games voor je verpest te laten worden of je kaken eraf te laten vallen door een bizarre speedrun of challenge run. Op moment van schrijven wordt de N. Sane Trilogy gespeeld, maar zoals elk jaar zijn ook gigantische franchises als Fallout, Skyrim en Mario van de partij. Debutanten komen in de vorm van onder andere Prey, Yooka-Laylee, Hollow Knight en Owlboy.

De Wacht is een beetje verdrietig om te zien dat Super Mario Odyssey níet gespeeld wordt en ook Cuphead niet van de partij is. Dat wordt een beetje goedgemaakt door de afsluiter van Awesome Games Done Quick 2018: The Legend of Zelda: Breath of the Wild met alle quests voltooid. De AGDQ-stream kun je op Twitch checken. 

AGDQ

                

Dit zijn de meest gespeelde Nintendo Switch-games allertijden

Ha, allertijden, alsof de Nintendo Switch al langer dan een jaar uit is. Nee, de Nintendo Switch is nog maar tien maanden uit, maar dat weerhoudt Nintendo of America er niet van een lijstje te maken met de meest gespeelde games op de hybride console. Niet schrikken, The Legend of Zelda staat eerste. De rest van de 19 titels zijn grotendeels ook erg voorspelbaar, al zijn er opvallende namen in bijvoorbeeld de vorm van Stardew Valley. Het zijn dus zeker niet alleen first party-games die het lijstje hebben gehaald, maar dat kun je ook gewoon zelf bekijken:

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

 1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
 2. Super Mario Odyssey
 3. Mario Kart 8 Deluxe
 4. Splatoon 2
 5. Minecraft: Nintendo Switch Edition
 6. Stardew Valley
 7. Mario + Rabbids: Kingdom Battle
 8. ARMS
 9. The Elder Scrolls V: Skyrim
 10. The Binding of Isaac: Afterbirth+
 11. NBA 2K18
 12. Dragon Ball Xenoverse 2 for Nintendo Switch
 13. Fire Emblem Warriors
 14. Lego City Undercover
 15. Sonic Mania
 16. Pokkén Tournament DX
 17. 1-2-Switch
 18. FIFA 18
 19. Disgaea 5 Complete
 20. Rocket League

                     

Het Crimson Days-event in Destiny 2 komt terug voor Valentijnsdag

Liefhebbers van romantiek en grootschalige vernietiging opgelet; het lijkt erop dat Bungie de bekende Crimson Days terugbrengt in Destiny 2. Het Valentijns-event werd geïntroduceerd in Destiny 1 en toentertijd stond een speciale PvP-playlist genaamd Crimson Doubles centraal. Twee teams van twee spelers moesten het tegen elkaar opnemen en de spelers van elk team kregen buffs als ze bij elkaar in de buurt bleven of als de ander stierf. Aangezien Destiny 2 geen Crucible-playlists meer bevat, is de kans echter groot dat het Crimson Days-event dit jaar iets anders zal gaan zijn. Maar eerst moet Bungie zelf maar eens bevestigen dat het evenement er aan zit te komen.

Destiny 2 crimson days

Data-miners zijn verantwoordelijk voor het vinden van enkele bestanden die speciale Ornaments vormen: Sweet Business, Graviton Lance, Wardcliff Coil en Prometheus Lens (via Gamerant). Bungie heeft dus nog niets gezegd over de Crimson Days en de Ornaments zelf lijken er misschien ook niet op te wijzen, tot je de bijbehorende icoontjes ziet. Daarop staat namelijk in de linkerbovenhoek een bekend teken, een soort bloemetje dat vorig jaar ook al door Bungie werd gebruikt. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Crimson Days

                     

Fan-gemaakte Overwatch-map in Cairo zo goed dat Jeff Kaplan zich er mee bemoeit

Eens in de zoveel tijd komt er weer eens een succesverhaal opduiken over een fan van een bepaalde game of wat dan ook, die zo fucking getalenteerd blijkt dat zelfs de ontwikkelaar van de game in kwestie er niet meer omheen kan. Soms levert dat de fan een baan op (kijk maar eens naar de modders die aan XCOM 2 mochten werken bijvoorbeeld), al zou je niet verwachten dat een gigantisch bedrijf als Blizzard ook op die manier mensen zou rekruteren. Toch zou dat wel eens kunnen gebeuren, en als je onderstaande Overwatch-map ziet snap je het direct. Fan Joshua Llorente heeft met zijn Cairo namelijk een prachtig dingetje afgeleverd. Zo prachtig dat niemand minder dan Jeff Kaplan op zijn Reddit-post reageerde met de woorden: “Amazing work! We’ll be in touch.” Vandaag hebben we een nieuwe video van Cairo. Kijk maar eens wat je moet kunnen maken om op te vallen bij Blizzard:

                 

Dragon Age-dwerg brengt een echt boek uit in de echte wereld

Echt. Varric Tethras, een van de grote sterren van Dragon Age 2 en Dragon Age Inquisition, was nooit echt een ruige vechtersbaas. Nee, Varric was een schrijver, en in Inquisition stuitte je als speler ook regelmatig op zijn noir thriller Hard in Hightown. Kleine stukjes ervan, wel te verstaan, want het volledige boek kun je in de game helaas niet vinden. Ook al begon het boek als een running joke, voor enkele die-hard fans is het ontbreken van een volledig exemplaar van Hard in Hightown verschrikkelijk. Goed nieuws dus dat Hard in Hightown echt uit gaat komen, als een ‘normaal’ boek geschreven door een fictief personage. Het volledige verhaal dit keer, van de hand van Varric Tethras en met een beetje hulp van BioWare-schrijfster Mary Kirby. Wat we er precies van kunnen verwachten is onduidelijk, maar we weten wel dat verscheidene Dragon Age 2-personages hun opwachting in het boek zullen maken. Oh, en er worden mensen neergestoken.

Twenty years of patrols have chiseled each and every stone of the Kirkwall streets into city guardsmen Donnen Brennokovic. Weary and weathered, Donnen is paired with a recruit so green he might as well have leaves growing out of his armor. When the mismatched pair discover a dead magistrate bleeding out on the flagstones, they’re caught up in a clash between a shadowy organization known only as the Executors and a secretive group of Chantry agents–all over some ancient artifact.

Dragon Age Hard in Hightown

                   

Fijne zondagavond, lateeeehr!

Kittysit

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord