Geen VR support voor Alien: Isolation 

Geen VR support voor Alien: Isolation 2014-07-08T10:41:34
Ondanks dat Alien: Isolation op de E3 speelbaar was met de Oculus Rift, krijgt de volledige game geen VR support! Hoe dat zit lees je in deze N8W8, naast nieuws over CoD: World at War 2, Driveclub, The Last of Us, Tetris, Borderlands en Evolve.

Boxart CoD: World at War 2?

CoDWhadatah, de Wacht zit er weer klaar voor! Geruchtje doen dan maar? Deze keer gaan er rumors over Treyarch , en de nieuwe Call of Duty game die ze in ontwikkeling hebben voor volgend jaar. Het zou namelijk best wel eens CoD: World at War 2 kunnen worden, als we de uitgelekte boxart mogen geloven!

Deze boxart is afkomstig van Reddit, waar een user beweert dat deze is uitgelekt bij Treyarch. De Wacht vindt het vreemd dat er nu al een boxart is voor een game die pas over anderhalf jaar uitkomt, maar we hebben weleens gekkere dingen gezien.

Of het waar is? Tja, dat weet je met dit soort shit nooit tot het officieel bevestigd wordt! De Wacht verwacht echter niet dat Treyarch gaat reageren op deze boxart, dus we moeten echt nog even geduld hebben. Interessant is het wel, maar misschien denken de echte CoD-fans daar heel anders over. Hebben we überhaupt behoefte aan een World at War 2?


Driveclub info

We moeten er nu nog 3 maandjes op wachten, maar dan kunnen we eindelijk los met Driveclub voor de PlayStation 4! De game is meerdere malen flink uitgesteld, maar het heeft er alle schijn van dat de extra tijd goed benut wordt door de developers. Elke keer als Driveclub weer wordt geshowd, ziet de game er beter uit. Tijd voor wat nieuwe info nu!

Op de E3 van vorig jaar werd er voor de race een foto van je gemaakt met de PS4 Camera. Tijdens de race zag je de gemaakte foto’s boven de auto’s zweven, maar op de E3 van dit jaar was er geen enkel spoor van Camera ondersteuning. Hoe zit dat nou? Paul Rustchynsky, de game director van Driveclub, geeft wat duidelijkheid.

Drive

Hij laat nu namelijk weten dat Driveclub op geen enkele manier de camera gaat gebruiken! Ze hebben de functionaliteit er volledig uitgesloopt, omdat ze het niet interessant genoeg vonden. Fair enough, maar hoe zit het dan met het customizen van de auto’s? Is dat mogelijk in Driveclub?

“We’re just not that sort of game. It’s about immediacy, accessibility and fun. So they’re all to real life spec.”

Tot slot laat deze Paul weten dat er genoeg plannen zijn voor DLC. Zo mogen we na release van de game nog nieuwe tracks en auto’s verwachten, maar concrete info kon hij nog niet geven. Driveclub ligt vanaf begin oktober in de (digitale) winkels!


Weinig PS4 gamers hebben The Last of Us gespeeld

Vorig jaar rond deze tijd waren we allemaal in de ban van The Last of Us voor de PlayStation 3. Het was de beste game van het jaar en misschien wel de beste PS3 game ooit. Het spel werd overladen met prijzen en lof van gamers en pers. Je zou dan ook denken dat de meeste gamers The Last of Us wel hebben gespeeld, maar volgens Sony valt dat best wel tegen!

Sony laat weten dat er een hoop gamers met een PlayStation 4 The Last of Us nooit hebben gespeeld. Sony komt met deze wijsheid na het checken van PSN data, waaruit dit overduidelijk wordt. Het zou zelfs bijna lullig zijn om er niet een PS4 versie van te maken! Josh Walker, SCEE product manager, legt het even uit:

Last of Us

“The Last of Us is considered one of the most significant titles of the last console generation, winning countless awards. It would be almost unfair for all our new fans to never play a game like this. We’ve looked at PSN data and can see a huge proportion of PS4 players haven’t experienced The Last of Us yet. This is quite indicative of the shift in the market and the many players who have migrated from competitive platforms that we’re glad to welcome to PlayStation.”

Er zijn blijkbaar dus een hoop nieuwe PlayStation-gamers bijgekomen na de release van de PS4! Serieus, als je de game nog nooit hebt gespeeld, ga een PS4 halen… NU!


Tetris T-shirt

Tetris is alweer 30 jaar oud geworden! In 1984 kwam Tetris voor het eerst uit, maar het werd pas een groot succes in 1989, toen de game werd meegeleverd bij de Game Boy van Nintendo. Er zijn nog steeds hardcore fans van Tetris en één van die dudes heeft nu een T-shirt ontwikkeld, waardoor hij altijd en overal Tetris kan spelen! Het T-shirt heeft een microcontroller board en 128 LED lampjes en wordt van stroom voorzien door 4 AA batterijen. Koekeloer hieronder!


Dead pixels in je scherm?

Dit is wat er echt gebeurt!

Pixels


Geen VR support voor Alien: Isolation

Alien: Isolation was speelbaar op de E3 beursvloer en Wouter was er lyrisch over. Het was volgens hem de spannendste game sinds tijden en dan had hij de game niet eens met de Oculus Rift geprobeerd! Jawel, de game was speelbaar in VR, maar developer Creative Assembly laat nu weten dat de volledige game helemaal geen VR support krijgt. WTF?

Volgens de developer was de Oculus-demo echt een prototype en zijn er geen plannen voor VR support voor de retail game. Via Twitter laten ze weten:

Alien

"What we've got at the moment with Oculus is a prototype, there's no full game in development."

Beetje jammer, maar je kunt er rustig vanuit gaan dat de game door de community toch wel wordt aangepast voor VR. Of het dan net zo goed wordt als officiële ondersteuning, is dan weer wel de vraag. Bij een aantal games werkt het aanpassen voor VR heel goed, maar soms ook totaal niet. Afwachten dus!


Borderlands Pre-Sequel voor next-gen niet uitgesloten

Fans van de Borderlands-games zitten met smart te wachten op de Pre-Sequel die in oktober uit gaat komen. De game komt uit voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC, maar een versie voor de PlayStation 4 en Xbox One wordt nog niet geheel uitgesloten! Als er veel vraag naar is en de game lekker verkoopt, is er een kans dat de game ook uitkomt voor de next-gen consoles.

Er is bewust gekozen voor de PS3 en Xbox 360, omdat het de middelste game is van de trilogy en dan zou het raar zijn als de game niet uitkomt op de consoles waar je de andere 2 delen op kunt spelen. Tony Lawrence, developer bij 2K Australië, zegt:

Border

"We're full on developing the PS3, 360 and PC game. All the Borderlands 2 players are playing on those consoles, so we want to reward those guys. If fans say 'hey, we'd really like this on a next-gen console', well, we'll think about that. It's the middle game in a trilogy. Moving it on to next-gen and requiring people to buy new hardware to play the middle entry in a trilogy feels a little disingenuous and we sort of want to respect that.”

Zeg nooit nooit, al lijkt het er op dat een next-gen versie sowieso nog wel even gaat duren. Toch wordt er nu ook al een dikke PC versie gemaakt, dus dat maakt een port naar de PS4 en Xbox One al wat gemakkelijker. Hopen op een groot succes dus!


Evolve: Unleash the Kraken

Was je afgelopen weekend ook bij EpiCon? Niet? Buiten dat je een gezellige beurs hebt gemist met PU-redacteuren, vette merchandise, zombies en een stapel cosplayers, heb je de kans gemist om Evolve al even te checken! Gelukkig is de Wacht de lulligste niet en brengt je alsnog wat nieuwe gameplay-beelden om je honger te stillen.

In Evolve moet je samenwerken om gigantische monsters neer te halen en ontwikkelaar Turtle Rock heeft zojuist een nieuw monster gepresenteerd, die je in het filmpje hieronder in volle glorie kunt checken. Unleash the Kraken!

REACTIES (36) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord