Geen teams met vrienden in Crackdown 3 op releasedag 

Geen teams met vrienden in Crackdown 3 op releasedag 2019-02-12T00:32:28
Vannacht komen we erachter dat Crackdown 3 iets asocialer wordt dan gehoopt, gaat Sony in op de E3-absentie en teaset District 9-regisseur Neill Blomkamp iets met Anthem. En dat is nog maar het begin. Heet gamenieuws. Nachtwacht.

Geen multiplayer vriendengroepen in Crackdown 3 op releasedag

De Wrecking Zone multiplayer-modus van Crackdown 3 klinkt voor vele gamers als muziek in de oren. Intens veel explosies, vernietigde gebouwen, en je vrienden erbij om het allemaal mee te maken. Nou ja, dat laatste kan nog wel eens lastig blijken, want een hele basale functie zit op de launchdag níet in Crackdown 3; je kunt geen groepen vormen met vrienden. Dit nieuws komt van Joseph Staten, Senior Creative Director bij Microsoft Studios, in reactie op een vraag via Twitter. Een tikkeltje bizar dat dit na al die ontwikkelingstijd nog niet in de game is verwerkt, en daarbij is het ook nog de vraag of de mogelijkheid om groepen te vormen überhaupt wel toegevoegd wordt. “Not for day one, no”, aldus Joseph Staten, maar wat dat precies inhoudt… Vanaf 15 februari, aanstaande vrijdag, kunnen we in ieder geval los in Crackdown 3 op PC en Xbox One – dan maar zonder vrienden. 

                 

Sony’s Shawn Layden: “minder, maar grotere PlayStation-games”

De Chairman van SIE Worldwide Studios, Shawn Layden, gaat in een interview met CNET in op waarom Sony niet aanwezig is op de E3 van dit jaar. “The world has changed,  but E3 hasn’t necessarily changed with it”, aldus Layden. Nu vindt de Wacht het altijd wel leuk om tijdens de E3 thuis op de bank tot in de late uurtjes wakker te blijven om mogelijk een toffe onthulling of iets dergelijks mee te maken, maar snapt hij Shawns woorden ook wel. De conferentie stamt immers uit 1995 en 24 jaar later is er nou eenmaal minder behoefte aan zo’n show.

Lekt de inhoud van een presentatie niet van tevoren, dan staat het nieuws dat gebracht wordt binnen een paar seconden al overal op het internet in tekstvorm (of welke vorm dan ook). Daarbovenop, legt Layden uit, werd de E3 oorspronkelijk gebruikt door gameverkopers om na te gaan wat ze allemaal vooruit moesten bestellen voor de aankomende kerstperiode, wat niet meer opgaat voor de huidige E3. Om nog maar te zwijgen over concurrerende gameconferenties als PAX. En tja, als Nintendo zo succesvol kan zijn met z’n eigen presentaties (de Nintendo Directs), waarom zou Sony dan zijn grootste onthullingen bewaren voor de E3?

Ook Sony’s eigen schema zorgt ervoor dat een E3-presentatie bar weinig nut heeft, er is in die periode simpelweg niets om aan te kondigen. Layden benadrukt dat de focus van SIE Worldwide Studios tegenwoordig op minder, maar grotere games ligt: “With our decision to do fewer games -- bigger games -- over longer periods of time, we got to a point where June of 2019 was not a time for us to have a new thing to say."

God of War PS4
                  

H1Z1 krijgt volgende week een deathmatch-modus

H1Z1 staat op het punt een flinke update over zich heen te krijgen, inclusief een free-for-all-deathmatch-modus. De rondes duren maximaal 15 minuten en houden niet op tot de timer zijn limiet bereikt of een van de 50 spelers 25 kills behaalt - er zijn instant respawns. Een stuk sneller dan de battle royale-modus, dus, en deze nieuwe modus is onderdeel van het plan om van H1Z1 meer te maken dan puur een battle royale-game. Dat houdt in dat er waarschijnlijk nog meer gameplayvariaties op de planning staan, zeker nu H1Z1-producer Paul Matthys het volgende zegt (via Eurogamer):

Broadly speaking, we see FFA as our first opportunity this season to experiment with fun, fast-paced game modes that offer our players new gameplay types outside the traditional core battle royale modes H1Z1 is known for.

De update ,waarin onder andere ook een 100 tiers tellende Battle Pass en ranked leaderboards zitten, dropt tegelijkertijd met Season 3 op 21 februari. Met de Battle Pass zouden spelers meer dan 200 items moeten kunnen verdienen, vergelijkbaar met andere (Battle Royale-)games door simpelweg potjes te spelen en goed te scoren. De items variëren van wapen en vehicle skins tot emotes en outfits (negen volledige outfits in totaal).


                           

Regisseur Neill Blomkamp teaset Live Action trailer Anthem

De Wacht weet nog altijd niet wat hij van Anthem moet verwachten. De gameplay ziet er tof uit, maar als de wereld niet intens goed gevuld is met leuke activiteiten en dingen om te aanschouwen, dan moet het verhaal volgens oude BioWare-traditie wel om te smullen worden. Het verhaal werd al meegenomen in allerlei trailers van de game, maar wat ons nu mogelijk staat te wachten zal al die trailers waarschijnlijk overstijgen. Neill Blomkamp, regisseur van onder andere District 9, teaset via Twitter namelijk dat er íets op het punt staat uit te komen. Wat dat is weten we natuurlijk nog niet, maar als het om Neill Blomkamp gaat moet het wel om een live action-trailer gaan, toch? Dat, of een Chappie-skin voor je Javelin. 

                

Shit gaat los in nieuwe Jump Force-trailer

Wie alle personages in deze Jump Force-trailer weet te spotten krijgt van de Wacht een virtuele pruim in zijn virtuele reet gestoken, want het is een chaotisch spotje. Mag ook wel voor een game als Jump Force, waarin tig manga- en anime-iconen met elkaar op de Kamehameh- uhh, vuist gaan. Jump Force komt ook deze week uit op 15 februari (voor Ps4, Xbox One en PC), eigenaren van de Ultimate Edition gaan morgen al los. 


                        

Switch-versie Spyro Reignited Trilogy mogelijk in augustus uit

Geruchtentijd! De Duitse tak van Gamestop had op de website namelijk een Switch-versie van Spyro Reignited Trilogy gezet, met daarbij een releasewindow in de maand augustus (via Gematsu). Inmiddels is de pagina weer verwijderd (duh), maar dergelijke foutjes van gameverkopers bleken al vaker een kern van waarheid te bevatten. Dat, of een of andere stagiair is op een toetsenbord gevallen en de aangegeven releasedatum is geheel willekeurig. Maar door het succes van de game – met daarin Spyro the Dragon, Spyro 2: Ripto’s Rage en Spyro: Year of the Dragon – op PS4 en Xbox One lijkt een Nintendo Switch-port een nobrainer. De Crash-remaster onderging hetzelfde lot. Daarbovenop heeft Nintendo zelf ook al eens Spyro Reignited Trilogy op hun webwinkel geplaatst. Erg toevallig…

Spyro Reignited Trilogy
                                

Eerste blik op Hollow Knight-DLC op valentijnsdag

Wie op 14 februari niet naar een of ander duur etentje hoeft kan zich mogelijk vermaken met een eerste blik op nieuwe Hollow Knight-DLC. De aankomende update zal de speler de controle geven over personage Hornet en iedere Hollow Knight-connaisseur wil natuurlijk zien hoe die onder de vingers ligt. Wat deze ‘eerste blik’ precies inhoudt weten we niet. De Wacht verwacht een onthullingstrailer of iets dergelijks, maar het kan ook simpelweg om een met tekst gevulde blogpost gaan. Donderdag!

                  

Een Australiaanse map in Rainbow Six Siege

Rainbow Six Siege gaat naar de Outback van Australië in Season 1 van Year 4 van de game (getiteld Operation Burnt Horizon), en daar hoort natuurlijk een nieuwe map bij. De Outback map staat vannacht centraal in een trailer. Volgens Ubisofts blogpost over de map is Outback “an homage to all the dusty service stations and motels that populate the forgotten highways of the continent, places filled with hardworking locals and specialty menu items you'll find nowhere else.”

Centraal in de map staat dan ook een restaurant, inclusief een vriendelijke mascotte genaamd Norman die je daar mogelijk kunt spotten. De map is gevuld met “rooms packed with souvenirs and cultural artifacts from many a roadside petrol station across the Great Southern Land” en moet genoeg variatie krijgen – dat zit als we onderstaande trailer mogen geloven wel goed. De volledige reveal van Outback vindt plaats op 17 februari, tijdens de Six Invitational 2019. 


                     

Fijne dinsdag! Lateeeehr

Spider-Man landing

REACTIES (25) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord