Gebrek aan nieuwe IP’s schandalig! 

Gebrek aan nieuwe IP’s schandalig! 2012-09-26T09:20:40
Een Wachtje van jewelste, met onder andere Far Cry 3, Dishonored en Splinter Cell: Blacklist! Oh, en Peter Molyneux heeft weer wat te zeiken. Over nieuwe IP's. Of het gebrek daaraan. Ofzo.

Forza 5 al in de maak

Forza Motorsport is zonder twijfel het paradepaardje op het gebied van exclusieve Xbox-racers. Microsoft heeft dan ook absoluut geen plannen om de serie bij het grofvuil te zetten. Sterker nog, naast het feit dat ontwikkelaar Turn-10 natuurlijk druk bezig is met Forza: Horizon, blijkt de dev ook al in de weer met Forza 5! Turn-10, dat al sinds de eerste Forza Motorsport uit 2005 verantwoordelijk is voor de games, is dan ook druk in de weer om adequaat personeel aan zich te binden. Zo vraagt een jobadvertentie om een skillvolle programmeur op multiplayergebied:

"We are Turn 10 Studios and we need you for the next version of Forza Motorsport. We are looking for a strong senior software engineer to own the testing of our multiplayer networking system."

forza 5

Allemaal leuk en aardig natuurlijk. Echter, de echte vraag is of Forza 5 nog op de 360 uitkomt, of misschien wel een Xbox 720-(launch)game wordt! Wat denken jullie?

 

Worms Revolution trailer

De Wacht is de laatste tijd weer helemaal into Worms. De spellen met de glibberige Annelida (Wut? Ja, zoek maar op.) blijven ook gewoon de ultieme multiplayergames. Het nieuwste deel heet Worms: Revolution en zal vanaf 10 oktober te downloaden zijn op Xbox 360, PS3 en PC. De kenmerkende 2D-gameplay blijft – gelukkig – in stand, maar Revolution voegt daar wel een aantal vette zaken aan toe. Check de trailer!

 

Nintendo blijft Wii ondanks Wii U supporten

wiiBinnenkort ligt de Nintendo Wii U natuurlijk in de winkels. In feite is het tot nog toe altijd zo geweest dat de voorganger van een nieuwe console door de komst van de 'grote broer' nadien totaal niet meer verkocht werd. De PlayStation 2 was wellicht een uitzondering en de Big N wil datzelfde trucje nu ook met de oude Wii flikken. Volgens Nintendo of America boss Reggie Fils-Aime zal de Wii het gewoon goed blijven doen, ook als de Wii U al lang en breed in de shops verkrijgbaar is. De man gaat zelfs zo ver dat hij meent dat er nog 'miljoenen' potentiële Wii-klanten rondlopen. True Story?

And we believe – not only in the US but through all of the Americas – there’s still millions of these types of consumers available. So it’s a sizable opportunity."

Overigens werd vannacht ook bekend dat de Wii U niet regiovrij zal worden en dat is toch best wel een behoorlijke bummer. Zeker voor de import-fanatiekelingen, die de vele Japanse RPG's en andere meuk ook willen spelen!

 

Maak je eigen Far Cry 3 vakantiekaart!

De dagen worden steeds korter en druiliger. Om toch nog een beetje in de zomerse sferen te blijven, komt CryTek met een toffe actie. De ontwikkelaar achter Far Cry 3 biedt op Facebook namelijk de mogelijkheid om je hoofd naast bad-guy Vaas Montengro op een heuse vakantiekaart te plakken. Nog cooler: je krijgt de kaart ook nog eens daadwerkelijk fysiek opgestuurd.

Leuk om naar je ouders te posten wanneer je van de zomer in Salou of Lloret zit, toch?

far cry 3 

Reken niet op Link...

De favoriete game van de Wacht is Zelda: Ocarina of Time. Onderstaande strip toverde dan ook een redelijk grote glimlach op zijn gelaat. Welke OoT-fanaat heeft er immers niet uren naar zijn dobbertje lopen turen, wachtend tot die verdomde Hylian Loach eindelijk zou happen…

zelda oot

 

Dishonored: Tales of Dunwall trailer

Dishonored, wat een heerlijke game wordt dat! Een uniek steampunk-sausje, gevarieerde gameplay en ongekende vrijheid: het zijn vandaag de dag helaas steeds zeldzamere zaken. Geniet er dus van, te beginnen met dit eerste deel in een driedelige Dishonored videoserie!

 

Gebrek aan nieuwe IP’s belachelijk

Hier is een waarheid als een koe: elke gameserie begint als een nieuw IP! Ok, duidelijk. Hier is nog een dooddoener: de laatste jaren is het aantal nieuwe IP's steeds een stukje verder teruggelopen en worden we overstelpt met sequels en prequels. Peter Molyneux erkent deze trend. De man, die onlangs opstapte bij Lionhead en zijn eigen studio 22 Cans begon, is van mening dat één en ander de schuld is van de traditionele cyclus die consoles doormaken. Al jaren geleden hoorde Molyneux dat nieuwe IP's werden afgeschoten, omdat het zogenaamd 'te laat in het leven van de huidige consoles' zou zijn om ze te introduceren. Luiheid van ontwikkelaars, aldus de visionair:

"We've become so used to the console cycle, that in a way we've become lazy. Two years ago, developers were going to publishers and saying we'd like to do this [new IP], and the publishers were saying, 'It's too late in the generation now.' The first time I heard that was about four years ago - it's ridiculous."

Molyneux meent verder dat deze gemakzucht koren op de molen van nieuwe spelsystemen als tablets is. Volgens hem zijn deze apparaten wel in staat om zichzelf van tijd tot tijd opnieuw uit te vinden! Petertje maakt zich dan ook ernstige zorgen dat de inflexibiliteit van traditionele spelcomputers meer en meer voor problemen en desinteresse bij gamers zal zorgen. Mee eens?

new ips

 

Splinter Cell: Blacklist - Fifth Freedom trailer

Überbadassbaas Sam Fisher keert begin volgend jaar terug in Splinter Cell: Blacklist. Er gaan stemmen op die vrezen dat de serie zijn ziel aan de actieduivel heeft verkocht, maar fok het. Check in de Fifth Freedom trailer hoe vet die actie wel niet is dan!

 

REACTIES (37) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord