Gameverslaving is officieel een psychische aandoening 

Gameverslaving is officieel een psychische aandoening 2019-05-26T12:57:22
Live terwijl ik mezelf probeer te overtuigen NIET een Playdate te kopen, rapporteert de WeekendWacht zich! Met The Simpsons, Dragon Quest, Assassin’s Creed concerten, een te kleine Sonic cartridge en verslaving!

Gerucht: Komt er een nieuwe The Simpsons game aan?

De E3 zien we in de verte alweer aankomen rennen (naakt, hysterisch gillend en waarschijnlijk onder invloed), dus de geruchten beginnen aan te zwellen. Wat we inmiddels al weten, is dat de schrijvers en producers van The Simpsons een panel krijgen in de E3 Coliseum livestream.

Voor de rest heeft de Entertainment Software Association (ESA) nog niet verklapt wat ze precies komen doen. De wacht denkt dat ze niet over seizoen 93402 van The Simpsons gaan praten, want niemand kijkt meer naar die shit. Maar zit er misschien een nieuwe Simpsons-game aan te komen?

The Simpsons Pizza GIF

The Simpsons hebben een hele zooi games gehad in het verleden, alleen de franchise is bijna compleet genegeerd deze consolegeneratie. Dus wie weet! Misschien kunnen we binnenkort weer met Homer Simpson spelen in een nieuwe FPS. Dat of Geoff Keighley krijgt een gastrol in een nieuwe Simpsons-aflevering…

 

Wereldgezondheidsorganisatie maakt gameverslaving officieel een psychische stoornis

Nou de kogel is door de kerk: gameverslaving wordt officieel gezien als een psychische stoornis. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie bekendgemaakt: een organisatie die wereldwijd zich bezighoudt met gezondheid.

De WHO is al sinds 2014 aan het onderzoeken of het gameverslaving serieus moet gaan nemen en het antwoord bleek vorig jaar dus “ja” te zijn. De organisatie heeft gisteren in Genève het aan de lijst van psychische stoornissen toegevoegd, die wereldwijd door medische experts en verzekeringsmaatschappijen wordt geraadpleegd.

Dus wanneer ben je nou gameverslaafd? De WHO heeft deze criteria op papier gezet:

  1. Je hebt geen controle meer over hoeveel en hoe lang je gamet.
  2. Gamen is de belangrijkste prioriteit in je leven. Fuck de rest.
  3. Je blijft doorgamen ook al weet je dat het negatieve gevolgen heeft. Zelfs als je niet meer goed kan functioneren in de maatschappij, blijf je doorgamen.
  4. Deze symptomen moeten langer dan een jaar aanhouden.

am GIF 

I… Am… FUUUUUUUUUUUUUUCKED!

Nou oké, het loopt allemaal nog niet zo’n vaart. De WHO gaat nu verder onderzoek doen naar gameverslaving zodat de symptomen sneller gevonden kunnen worden en er meer behandelingen komen. Niet iedereen is blij met de erkenning van gameverslaving, zoals verrassend genoeg de gamesindustrie. ESA is tegenstander van het erkennen van gameverslaving en noemt het nog te vroeg om die conclusie te trekken. Ook zijn ze bang dat andere psychische stoornissen per ongeluk als gameverslaving gezien kunnen worden.
    

Groot Dragon Quest nieuws aangekondigd voor 10 juni

Over verslavende games gesproken, Dragon Quest lijkt ook van de partij op de komende E3. Square Enix gaat dan weer een eigen presentatie plus livestream geven, maar het Japanse blad Shonen Jump krijgt blijkbaar de Dragon Quest scoop.

Dragon Quest IX

Het blad belooft groot en verrassend Dragon Quest-nieuws, dus het zal waarschijnlijk meer zijn dan de eerder aangekondigde Dragon Quest XI S voor Nintendo Switch. Krijgen we nog een nieuwe Dragon Quest-game te zien of wordt het elfde deel naar nog meer systemen geport? Sowieso kunnen we ook meer Final Fantasy VII Remake tijdens de Square Enix presentatie verwachten.
   

Fortnite Limited Edition Xbox One S is pimpelpaars

In pimpelpaars nieuws (mijn favoriete rubriek), hier is een limited edition Xbox One S pack met Fortnite… in pimpelpaars! De game is gratis dus het is niet heel bijzonder dat Microsoft die erbij stopt. Leuker is de exclusieve Vertex-skin en de V-Bucks die je bij de console krijgt. Oh ja, en hij is pimpelpaars!

Fortnite

Omdat het een lek is weten we de prijs en releasedate nog niet, maar naar schatting zal het 300 dollar zijn met 1 TB opslag. Nou ik weet wel wie E3 wint als Microsoft deze badboy op de beurs onthuld.
     

Team Sonic Racing intro filmpje past niet op de Switch cartridge…

Team Sonic Racing is uit dus Sonic-fans zitten al de hele week op de bank met zoutjes en ranja te gamen met elkaar. Switch-fans is echter iets opgevallen tijdens het opstarten: ze missen de introvideo van de game! Deze dus…

Nu is de monkey uit de sleeve gekomen dankzij een statement van Sega aan USGamer. Waar de andere versies de gelikte intro hebben, paste hij net niet op de Switch-cartridge en is ie daarom verwijderd. Sega had geen zin om extra geld te betalen aan Nintendo voor de grotere Switch-cartridge.

Nog nooit in MIJN HELE LEVEN! Ben ik zo tot op het bot BELEDIGD! Uh niet dat ik de game gekocht heb of zo. Ik koop nooit Sonic-games hahaha… ew, de gedachte alleen al! Hahahaha!
    

Square Enix kondigt remake Star Ocean: First Departure aan

Square Enix heeft nog een remake aangekondigd van een van hun RPG’s. Deze keer is het Star Ocean: First Departure. De PSP-RPG verscheen in 2007 en krijgt nu een HD remake, inclusief nieuw artwork voor de hoofdpersonages.

Star Ocean 

De game is bevestigd voor PS4 en Nintendo Switch en komt ook naar het westen. Een releasedate is nog onbekend maar met E3 voor de deur weten we hopelijk gauw meer.
    

Stemacteurs van Judgment aan het woord

Wie zijn Amerikaanse stemacteurs kent, weet waarschijnlijk wel wie Matt Mercer en Crispin Freeman zijn. Slechts 2 stemmen die Sega heeft ingehuurd om Judgment een Engelse lokalisatie te geven. Normaliter komen de Yakuza-games alleen met Japanse voice acting, kunnen jullie er aan wennen met deze 2 ervaren stemmen erin?


     

De Assassin’s Creed Symphony tracklist staat nu op Spotify

Ubisoft gaat rondtoeren met een Assassin’s Creed-orkest, maar voor wie geen tijd of zin heeft om te gaan, kan de tracklist nu op Spotify vinden. Voor wie wél wil gaan, check de trailer om te zien wat voor vette multimedia-ervaring je te wachten staat.

Wassum weer. Fijne zondag!

REACTIES (23) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord