Update: Games niet de focus voor Hololens 

Update: Games niet de focus voor Hololens 2015-12-10T10:47:54
Het duurt nog wel even, voordat Microsoft Hololens in de winkels ligt en het duurt waarschijnlijk nog langer, voordat we er games op kunnen spelen! Alle details in deze Nachtwacht naast nieuws over PSN, Dark Souls 3, Rock Band VR en Gravity Rush 2.

Update:

Helaas is geldt het gratis PSN weekend alleen voor Amerikaanse gebruikers, Europeanen vallen buiten de boot.

Origineel bericht:

Gratis PSN dit weekend

G’morning! Om even lekker wakker te worden, begint de Nachtwacht vandaag met een fijne newsflash voor de gamers met een PlayStation 4. Om online te kunnen spelen heb je een PlayStation Plus lidmaatschap nodig, maar aankomend weekend kan iedereen online spelen, ook als je geen PS+ member bent.

PSN

Sony laat weten dat het PlayStation Network van 11 tot 13 december helemaal gratis is en dus iedereen online kan spelen. Je hoeft hier verder niets voor te doen, het gaat allemaal automatisch.

Mocht je om wat voor reden dan ook geen PlayStation Plus member zijn, kan je dus aankomend weekend alsnog helemaal los online. En nee, je kunt niet meegenieten van de gratis games die je krijgt als PlayStation Plus member.

   

God of War

Je hebt maar 1 knop nodig!

GoW


Dark Souls 3 Prestige en Collector Edition

Dark Souls fans opgelet! Op 12 april 2016 komt Dark Souls 3 uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC en als je nu al zeker weet dat je de game gaat halen, moet je echt even kijken naar de Prestige Edition en Collector Edition. Samuel, kijk je ook even mee?

De Prestige Edition is het bruutst en is ook maar gelimiteerd verkrijgbaar. Alle content op een rij:

Pres

  • The Game
  • A numbered 40cm premium Lord of Cinder hand-painted polystone resin figurine
  • Red Knight figurine
  • A4 Dark Souls Trilogy hardcover artbook
  • Metal case
  • Official Soundtrack (CD)
  • 3x iron-on patches
  • Cloth game-map
  • Exclusive display box

Als je de Lord of Cinder figurine niet zo boeiend vindt, kan je nog overwegen om voor de Collector Edition te gaan. Minus de figurine zit hier exact hetzelfde in.

Coll

Vreemd is wel dat de Prestige en Collector Editions van Dark Souls 3 alleen maar zijn aangekondigd voor de PS4 en Xbox One. PC gamers hebben dikke pech, zo lijkt het.


Palmer Luckey is blij met Rock Band VR

Vol bombarie werd er door Oculus aangekondigd dat Palmer Luckey, de boss van Oculus VR, een grote aankondiging zou doen tijdens de Game Awards. Uiteindelijk bleek dat Rock Band VR te zijn, wat toch wel een anticlimax was voor de Wacht. Palmer Luckey himself is echter ontzettend blij met de aankondiging en het is voor hem zelfs 1 van zijn favoriete VR games die in ontwikkeling is.

Het zal ongetwijfeld een leuke ervaring opleveren om in virtual reality op het podium van Rock Band te staan, maar Mr. Luckey is nog een stuk enthousiaster:

Rock

“Being a rock star is one of the few universal fantasies, and virtual reality turns this genre from being a fun karaoke style activity to really delivering on that fantasy. I have never been more than a casual plastic instrument player, but this is one of my favourite games in development for a reason – I always think of it when I say that I can’t talk about some of my favourite games in public interviews. Keep in mind that VR concerts can do things that are a little too crazy for real concerts…”

De Wacht moet absoluut wel toegeven dat als het je grote wens is om een rock god te zijn, het met VR wel verdomd dichtbij komt.


Games niet de focus voor Hololens

Terwijl er een shitload bedrijven druk zijn met virtual reality, houdt Microsoft zich nog steeds bezig met de Hololens, dat meer augmented reality on steroids is. De Wacht heeft de Hololens al op z’n hoofd gehad op de E3 en was redelijk enthousiast, maar werd vooral niet compleet weggeblazen omdat er nog niet echt games beschikbaar waren. Microsoft laat dan ook weten dat Hololens geen gaming-first device is.

Ondanks dat het wel mogelijk wordt om games te spelen met de Hololens, ligt daar volgens Larry ‘Major Nelson’ Hryb de focus niet. Hij zegt:

Holo

“HoloLens is not going to be a gaming-first device, that’s not what they designed it for. Eventually we will and I’ve played some amazing games on it, but right now the HoloLens team is focused on shipping a great product and making sure it’s going to hit all of the right notes.”

De developer edition van de Hololens wordt begin volgend jaar verstuurd naar devs en is aan te vragen voor een whopping 3000 dollar. Het gaat echt nog wel even duren, voordat er een consumer version komt en reken maar dat de Hololens een stuk duurder gaat worden dan VR headsets!


Gravity Rush 2

Het komt regelmatig voor dat de footage die de pers te zien krijgt behind closed doors, later alsnog op het net wordt geslingerd, zodat iedereen er van kan meegenieten. Dit is ook het geval bij de gameplay footage van Gravity Rush 2, die exclusief aan de pers werd geshowd op de Paris Games Week. Benieuwd wat de Wacht te zien kreeg en ben je niet vies van een beetje Japans gelul? Koekeloer!

REACTIES (49) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord