Fortnite-kubus explodeert tijdens Halloween-evenement 

Fortnite-kubus explodeert tijdens Halloween-evenement 2018-11-05T10:27:03
Kevin is ontploft! Wat de Fortnite-kubus nu weer veroorzaakt heeft, lees je hieronder. Ander nieuws: Diablo Immortal biedt massa's loot met twist, Nintendo Nintendo beschuldigd van racisme in Super Smash Bros. Ultimate, Warcraft III: Reforged wordt lichtelijk herschreven, WoW Classic onthult content-schema en Spyro onderweg naar Snoop Dogg.

Cats <3
     

Fortnite-kubus explodeert tijdens Halloween-evenement

Het Halloween-evenement in Fortnite is zojuist met een klapperrrrr geeïndigd. Meer dan 3,5 miljoen mensen zaten voor hun monitor gekluisterd voor het evenement dat live werd uitgezonden.

Een paar maanden geleden was daar plots dé Kubus. Kubus Kevin zorgde voor een hoop oproer, zo was-ie onder meer verantwoordelijk voor het vernietigen van Tilted Towers en Loot Lake, en het spawnen van zombies. Na vanavond is het echter afgelopen met Kevin...

Kevin is namelijk ontploft.

De explosie ging gepaard met een hoop licht. Nadat het licht weggetrokken was, bevonden de spelers zich ineens allemaal in een soort interdimensionale ruimte met in het midden een draaikolk. Ook was er een rift-vlinder.

Na een soort Butterfly Effect-moment stortten de spelers naar massaal beneden. Ze belandden vervolgens op een geheel vernieuwd Leaky Lake.

Challenges voor een Lil' Kev-rugzak zijn nu live.
     

Diablo: Immortal belooft massa's loot, maar met twist

Er is sinds vrijdag nogal wat te doen om Diablo: Immortal. Blizzard kondigde deze mobiele spin-off aan tijdens hun jaarlijkse BlizzCon. Fans voelden zich bedrogen en joelden de devs uit. Onder meer vanwege een (onterechte) stille hoop op Diablo IV en omdat ze niet verwacht hadden dat de ontwikkelaar hun openingsceremonie af zou sluiten met een mobiele game.

Er klinken echter ook voorzichtig positieve geluiden. Mensen die de game inmiddels hebben gespeeld, laten weten dat Diablo: Immortal echt geen gedrocht wordt. Ook is het nu voor iedereen duidelijk dat Blizzard toch gewoon druk bezig is met Diablo IV. En ten slotte snappen we eigenlijk allemaal wel dat er nu eenmaal een hoop centjes te verdienen zijn met mobiele games. Overal ter wereld spelen mensen games op hun smartphone en tablet. Voor veel jonge mensen is het zelfs hun main-platform.

Een mening over de aankondiging kunnen jullie echter heel goed zelf vormen. De Wachtster wil jullie nu gewoon graag iets meer over de game vertellen.

Diablo: Immortal

Karim wist jullie gisteren al te vertellen dat Diablo: Immortal niet offline gespeeld kan worden. Blizzard co-founder Allen Adham heeft inmiddels ook meer uit de doeken gedaan over het loot-systeem.

“We imagine that, very much like [Diablo 2 and Diablo 3, Immortal will] take the best elements of [all three Diablo games], hopefully even improve them, and Diablo: Immortal will carry those across. So that’ll mean you can expect the [loot] fountain that you’ve become used to. It’ll be a combination of some incentive to run specific dungeons and fight specific bosses. Not everything will just be kind of random world drop, but a lot of it will be random world drop and then the best game has elements of both.”

Adham stelt dat ook deze mobiele game weer bakken met loot zal droppen. Toch werkt het systeem anders dan in bijvoorbeeld Diablo III, waar de zogenaamde "loot fountains" random shinies bevatten. In Diablo: Immortal kun je echter bepaalde bosses farmen voor een specifiek stukje loot. Net zoals je dat bijvoorbeeld al doet in die andere Blizzard-game: World of Warcraft.

Het lijkt er dus op dat Diablo: Immortal niet simpelweg een mobiele kloon wordt van zijn grote broers. Aangezien de game zich echter nog vroeg in ontwikkeling bevindt, valt er verder nog niet heel veel te zeggen over de gameplay. Adham is echter al zeker van zijn zaak: "playing is believing".
     

Trailerovervloed

Pak even een rustmomentje. De Wachtster zocht namelijk weer vier versche trailers voor jullie uit. Kijk snel mee naar:

  • Horizon Chase Turbo – 28 november op Switch en Xbox One; eerder op PC en PS4
  • Omno – in 2019 op PC
  • Crashlands – vanaf 18 november op Switch; eerder op PC en mobiele apparaten
  • Shadow of Loot Box – 6 november op Switch; eerder op PS4 en Xbox One


     

Nintendo beschuldigd van racisme in Super Smash Bros. Ultimate

Ook Nintendo kwam niet ongeschonden door het weekend... Het was een aantal mensen op ResetEra namelijk opgevallen dat het personage Mr. Game & Watch in Super Smash Bros. Ultimate een traditionele Indiaanse hoofdtooi draagt en een fakkel als wapen gebruikt.

Bovenstaande is een verwijzing naar de Game & Watch-game Fire Attack ut 1982. Hierin voer je een gevecht tussen indianen en cowboys. Dat de Mr. Game & Watch in Super Smash Bros. Ultimate op dezelfde manier afgebeeld wordt, schiet veel mensen in het verkeerde keelgat. Zij noemen het een racistisch stereotype. Er zijn echter ook een hoop mensen die de aanklacht wegwuiven.

Super Smash Bros. Ultimate

Wat je mening ook is, het blijft frappant dat Nintendo Mr. Game & Watch niet aan heeft gepast. Dat heeft het bedrijf eerder namelijk wel gedaan voor de Game Boy Advance-versie van Game & Watch Gallery 4. Daarbij werden de indianen vervangen door bandieten, waarbij de hoofdtooi compleet verwijderd werd.

Nintendo heeft nog niet gereageerd. 
     

Warcraft III: Reforged moet beter aansluiten bij World of Warcraft

De Wachtster vertelde jullie vrijdag al dat Blizzard bezig is op Warcraft III op te poetsen. Deze shiny remake krijgt de name Warcraft III: Reforged mee. Blizzard belooft echter meer dan alleen de beelden up te graden.

Warcraft III: Reforged

Om te beginnen, is het inmiddels duidelijk dat Warcraft III: Reforged compatibel is met het originele Warcraft III, zo zijn oude mods bijvoorbeeld bruikbaar met de nieuwe remaster. Dat betekent echter niet dat de game onveranderd blijft, zo krijgt de game bijvoorbeeld flink wat (balance) tweaks en wordt het verrhaal (lichtelijk) aangepast om aan te sluiten bij de lore in World of Warcraft.

Blizzard wil bijvoorbeeld een aantal hoofdpersonage meer belichten, zoals Jaina en Sylvanas, aangezien hun originele rollen vrij klein waren. Denk daarnaast aan aanpassingen aan locaties en landschappen, zo lijkt Stratholme in Warcraft III: Reforged straks meer op de dungeon in World of Warcraft.

Wat vinden jullie? Vinden jullie het oké dat Blizzard (kleine) aanpassingen maakt? Of starten jullie op deze manier toch liever het originele Warcraft III op?
     

Comic-momentje

Comic-momentje     

World of Warcraft Classic licht tipje sluier content-schema op

Jullie zullen weten ook dat BlizzCon 2018 aan was! De Wachtster heeft namelijk nog een update omtrent een van de games op de beurs. World of Warcraft director Ion Hazzikostas heeft namelijk meer details vrijgegeven over de plannen omtrent World of Warcraft Classic.

Hazzikostas liet om te beginnen weten dat ze World of Warcraft Classic zoveel mogelijk in zijn Vanilla-staat laten. Dat betekent alleen kleine tweaks, zoals een verbeterd inventory management en meer social features, maar dat kern-gameplay bewaard blijft. Denk daarbij aan het handmatig zoeken van een party voor dungeons en het een uur lang wachten op mail.

Verder bevestigde Hazzikostas dat World of Warcraft Classic begint op patch 1.12. Vervolgens wordt langzaamaan nieuwere content vrijgegeven. Dat gebeurt op het moment dat Blizzard besluit dat de game "ready" is. Wanneer dat is, blijft echter onduidelijk. Wat we wel weten, is dat de content in zogenaamde "stages" komt.

De game releaset met Molten Core, Dire Maul, Onyxia, Doom Lord Kazzak en Azuregos. In stage 2 worden vervolgens Blackwing Lair, battlegrounds, PVP rewards en Zul'Gurub toegevoegd. Stage 3 bevat aansluitend Ahn'Qiraj, Tier 0.5, Silithus-content en Green Dragons. Ten slotte volgt stage 4 met Naxxramas en de Scourge-invasie.

World of Warcraft Classic

Het is op dit moment nog onduidelijk of Blizzard op den duur ook expansies aan WoW Classic zal toevoegen.
     

Spyro onderweg naar Snoop Dogg

Snoop Dogg blijkt een hele grote fan van Spyro the Dragon te zijn. De mazzelaar krijgt zijn exemplaar van de Spyro Reignited Trilogy op een wel heel bijzondere manier toegestuurd.

Een vuurspuwende Spryro-drone vliegt van New York naar Los Angeles om Snoop Dogg te verblijden met de Spyro Reignited Trilogy.

De Spyro-drone wordt via Twitter gevolgd. En dat is interessanter dan het klinkt, zo heeft Spyro al geracet boven een moeras en gezien hoe iemand zijn beeltenis liet tatoeëren.

                  

                  

                  

De Spyro Reignited Trilogy is vanaf 13 november te checken op PS4 en Xbox One.

    

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen een ode aan spam moves en enge geheimpjes in games.


     

Lekker koesen!
    

REACTIES (26) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord