Final Fantasy XV verkoop moet 10 miljoen halen van Square Enix 

Final Fantasy XV verkoop moet 10 miljoen halen van Square Enix 2016-04-01T09:39:38
Live vastgeketend aan een bureau, hunkerend naar zijn PS4 met Final Fantasy XV demo, rapporteert de Nachtwacht zich! Met nieuws over… Final Fantasy XV! En Doom! En Timesplitters 2… uh, ik bedoel Homefront: The Revolution!

Square Enix overweegt Final Fantasy XV PC-versie

Final Fantasy XV komt 30 september voor de Xbox One en PS4 uit, maar over een PC-versie wordt nog geen woord gerept. Er zijn wel hardnekkige geruchten maar that’s it.

Gelukkig mocht Engadget gamedirector Hajime Tabata aan de tand voelen erover. Hij gaf de volgende statement (gelekt via Gamespot):

“We will definitely take a good, hard look at PC and what we need to do, and consider all our options. But right now we aren't decided; we're still considering a lot of things."

Hajime Tabata

Kortom, het ligt zeker op tafel maar verwacht de versie nog niet op 30 september. Momenteel is het team druk bezig om de game te optimaliseren voor consoles. Square Enix heeft wel een goede track record de laatste jaren wat PC-ports betreft. Bovendien hebben ze elke systeem nodig om hun verkoopdoel te halen…

 

Final Fantasy XV moet 10 miljoen keer over de toonbank

10 miljoen stuks! Zoveel keer moet de nieuwe Final Fantasy verkocht worden voordat Square Enix tevreden is. Opnieuw was het Hajime Tabata die dit zei tijdens de persconferentie in Los Angeles. Deze keer pende Kotaku de uitspraak neer.

Ter vergelijking, The Witcher 3 en Metal Gear Solid V zitten na 1 jaar ongeveer op de helft. Ik kan jullie nu al verzekeren dat Square Enix de 10 miljoen niet binnen een jaar gaat halen. Daarom roept Tabata ook dat het lifetime sales zijn, dus het is ook goed als de target in 2026 wordt gehaald. Wel moet Final Fantasy XV dan de bestverkopende game in de serie worden. Zelfs het geliefde FFVII komt nét een paar stuks tekort om de 10 miljoen te halen.

Final Fantasy XV

Het geeft wel een beeld van hoeveel cash Square Enix in het project heeft gepompt. Naast de game is er nu ook een smartphone game, animeserie, CGI film en volledig nagebouwde Audi gebaseerd op het gamemodel in de maak. En over die CGI film gesproken…

 

Sean Bean, Lena Headey en Aaron Paul niet in Final Fantasy XV game

De krankzinnig mooi uitziende animatiefilm heeft ook nog eens een allstar cast voor het stemmenwerk in geroosterd. Kingsglaive: Final Fantasy XV vertelt een verhaal dat simultaan tijdens de game afspeelt en bevat veel personages die in beide media langskomen.

Betekent dit dat Boromir en Jesse Pinkman ook onze oortrommels zullen masseren tijdens het gamen? Nope! Zo schrijft de officiële Twitter-account van de game.

Final Fantasy XV

Lena Headey

Nou ja, heeft Troy Baker weer wat te doen! De personages in de laatste Final Fantasy-games werden redelijk goed vertolkt door professionele stemacteurs.

 

Microsoft verloot unieke Final Fantasy XV Xbox One

Zien jullie ook een patroon in de Wacht? Er is ook zoveel Final Fantasy XV nieuws, het lijkt wel alsof Square Enix 10 miljoen stuks van die game wil verkopen! En nu geeft Microsoft ook nog een exclusieve Final Fantasy XV Xbox One weg! Het enige dat je hoeft te doen is deze tweet te retweeten.

Final Fantasy XV Xbox One

Oh wacht, ik lees net dat alleen Amerikanen mee mogen doen. Fuck die shit! En fuck Final Fantasy XV, tijd voor ander gamenieuws!

 

Timesplitters 2 levels verborgen in Homefront: The Revolution

Homefront: The Revolution verschijnt 20 mei dan eindelijk en als dat je niet enthousiast maakt dan zeker het nieuws dat Timesplitters 2 deels speelbaar is in de game! Een paar levels van deze klassieker uit het PS2-tijdperk zijn verstopt in een arcadekast ergens in de game. Je kan het Siberia en het Chicago level spelen. Je zult uiteraard wel eerst een paar Noord-Koreanen moeten wegruimen voordat je deze vette easter egg kunt vinden.

Timesplitters 2

Homefront: The Revolution wordt door Dambuster Studios ontwikkeld. De oprichters werkten voorheen bij Crytek UK en dáárvoor heette die studio Free Radical Design. Eurogamer meldt wel dat de Timesplitters IP, voor zover zij weten, nog steeds eigendom van Crytek is. Timesplitters 4 werd ooit gecanceld en het is fijn dat de vette multiplayer shooter nog niet compleet vergeten is.

 

Saints Row 4 en Dead Space nu backwards compatible op Xbox One

We blijven nostalgisch want er zijn 2 nieuwe games backwards compatible gemaakt voor de Xbox One. Saints Row 4 en Dead Space kunnen vanaf nu gespeeld worden op de Xdoos. Sterker nog, de horrorshooter van Visceral Games is meteen een van de cadeautjes voor april via het Games with Gold programma.

Dead Space

Beide games zijn erg goed en zeker een nieuwe ronde op de Xbox One waard!

 

Dikke CINEMATIC Doom trailer

We eindigen met een van de vettere trailers van de laatste tijd. Kan natuurlijk ook moeilijk als je Doom moet nabootsen. De trailer is geregisseerd door Joe Kosinski, bekend van o.a. de scifi actiefilm Tron: Legacy. Niet dat daar space marines of demonen inzaten, maar het is een leuke conversation starter voor bij de vrijmiddagborrel. Enjoy!

REACTIES (54) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord