Far Cry 4 in de maak? 

Far Cry 4 in de maak? 2014-01-28T09:11:12
Ubisoft werkt aan Far Cry 4. Mooi. Nintendo gaat demo's uitbrengen op smartphones. Mooi. League of Legends heeft 27 miljoen spelers per dag. Mooi. Schaars geklede Street Fighter chicks tijdens een picknick. Subliem! Goedemorgen!

Cliff Bleszinski werkt niet aan nieuwe Gears of War

De Gears of War IP is gekocht door Microsoft. De lompe alien-verrot-schiet-simulator was altijd al exclusief voor de Xbox, maar zal dus nu ook onder de vlag van Microsoft ontwikkeld worden. Voormalig Epic medewerker Rod Fergusson (nu hoofd van Black Tusk Studios) staat nu aan het roer van de ontwikkeling van GoW. Cliff Bleszinski, geestesvader van Gears of War, vindt het een goede keus van MS en weet zeker dat het goed gaat komen met de franchise:

“My former employer has sold the Gears of War IP/franchise to Microsoft and my friend Rod Fergusson is going to be working on it. To be honest, I don’t think the franchise could be in better hands. Heck, Rod’s Twitter handle, to this day, is “Gears Viking.” Gears is just as much Rod’s baby as it was mine. He’ll take good care of her.”

Gears of War

Dit maakt meteen een paar dingen duidelijk. Ten eerste heeft Cliffy B een raar beeld van baby’s en ten tweede weten we nu 100% zeker dat GoW nooit naar de PlayStation gaat komen. Cliff zegt ook dat hij niet als consultant zal werken aan een nieuw deel van Gears of War, de beste man heeft het druk met andere projecten, baby’s maken ofzo.

 

League of Legends heeft 27 miljoen actieve spelers per dag

Of je het nu leuk vindt of niet, League of Legends is een Juggernaut in de game-biz. De MOBA is niet alleen een rijke voedingsbodem voor professionele gamers, maar biedt ook genoeg voor de rest. Dat blijkt uit de cijfers die Riot Games vandaag heeft vrijgegeven. Er zijn maarliefst 27 miljoen mensen die dagelijks inloggen om een potje LoL te spelen. Volgens de berekeningen van De Wacht komt dat ongeveer neer op pokke veel spelers, maar dat is een grove schatting. In oktober 2012 waren dit er nog een schamele 12 miljoen.

League of Legends

Op maandelijkse basis zijn er trouwens zo’n 67 miljoen spelers. Daarnaast genereerden de kampioenschappen van vorig jaar 32 miljoen unieke views. De finale werd zelfs door 8 miljoen kijkers tegelijk gadegeslagen. Het zal niet lang meer duren of we krijgen een tv kanaal waarop de hele dag eSports uitgezonden wordt. Als er kanalen bestaan waarop ze de hele dag taarten bakken, is dit niet teveel gevraagd toch?

 

Street Fighter Picknick

Het is minder saai dan het klinkt, en er zitten meer chicks in dan je denkt.

 

Nintendo brengt demo’s uit voor smartphones

Nintendo is effe niet zo lekker bezig. De Wii U flopt aardig, en Satoru Iwata zegt zichzelf toch elke keer weer een beetje voor lul in Nintendo Directs. Daar gaan ze wat aan doen volgens Dr Serkan Toto, een behoorlijk betrouwbare Japanse gamenieuws site. Volgens deze website zal Nintendo aankomende donderdag aankondigen dat demo’s van Nintendo-titels binnenkort verkrijgbaar zijn op smartphones en tablets.

Ze zullen geen volledige games uitbrengen, maar gratis demo’s om de smartphonegebruikers over te halen een apparaat van Nintendo te kopen, het liefst de Wii U waarschijnlijk, maar met de verkoop van een extra 2 of 3DS zullen ze vast ook wel tevreden zijn. De app en content daarvan zullen gratis aangeboden worden Het werkt een beetje als crackdealers; je geeft een beetje gratis en voor je het weet zijn je klanten verslaafd en betalen ze wat je maar wil voor je producten en diensten. Vergeleek De Wacht Nintendo daarnet met drugsdealers? Wellicht ja. Dat zullen ze wel verdiend hebben dan.

Nintendo

De Wacht hoopt van harte dat deze tactiek gaat werken, want naast Jurjen draagt hij The Big N ook een warm hart toe. Mocht de berichtgeving van Dr Serkan Toto accuraat zijn, dan horen we eind van de week dus meer.

 

Nes-game niet verkocht voor 99.902 dollar

Zondag hebben we jullie verteld over de verkoop van een van de duurste Nes-games in de geschiedenis. Nintendo World Championships zou voor 99.902 dollar over de virtuele toonbank van eBay zijn gegaan. De verkoper ‘Muresan’ heeft nu gemeld dat het hele feest niet door gaat. De koper heeft zijn bod namelijk teruggetrokken en schaart het onder het excuus ‘foutje’. 5 euro teveel afrekenen bij de Appie is een foutje. Bijna een ton aanslaan voor een rotte Nes cartridge is een fout van epische proporties...

"The unfortunate reality is the second I approached the winning buyer with payment options, they retracted their bid claiming it was a 'mistake.”

De gedupeerde verkoper, die nu natuurlijk het gevoel heeft een ton armer te zijn gaat op zoek naar een andere, eervollere koper. De Wacht wenst hem veel succes.

 

Lieve Darth Vader

Star Wars

 

Far Cry 4 in de maak?

Dat vraagteken in de titel is natuurlijk onzin, want natuurlijk is Far Cry 4 in de maak. Na het succes van deel 3 van de franchise, is Ubisoft natuurlijk meteen aan de gang gegaan met het volgende deel. Nu blijkt uit een CV update op LinkedIn dat Ubisoft Shanghai bezig is met het nieuwe deel. Een beetje zekerheid is altijd leuk toch?

Far Cry 4

Het is voor Ubisoft tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld om meerdere studio’s op een game te zetten, dus het kan ook goed zijn dat de mensen in Shanghai slechts verantwoordelijk zijn voor een gedeelte van de ontwikkeling, maar dat mag de pret niet drukken. Het is goed om te weten dat er aan gewerkt wordt.

We verwachten een officiele aankondiging op de E3, of misschien nog eerder om de massa rustig te houden als ze Watch Dogs nóg een keer uitstellen...

 

Bedankt voor het lezen! Daaaag!

REACTIES (78) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord