Fake Watch Dogs review duikt op 

Fake Watch Dogs review duikt op 2014-05-19T07:41:13
Watch Dogs is niet zo goed als GTA. Althans dat zegt de eerste review, die trouwens fake schijnt te zijn… Ook nieuws over de griezelige lore van H1Z1, inclusief gestichten en varkensgriep. En er verschijnen steeds meer games op Steam. En dat is fijn, want van games maken, word je rijk.

You walked into the wrong neighbourhood mofo

 

Fake Watch Dogs review duikt op

Ondertussen kijkt de hele wereld mee… Watch Dogs kan maar beter verdraaid goed zijn! En daar gaat de Wachtster stiekem ook wel een beetje vanuit. Dit kan toch niet meer mis gaan? Of zou de druk Ubisoft toch te groot zijn geworden? Nog effe geduld, we weten het de 27e! Niet alleen kunnen we de game dan massaal scoren, maar ook verschijnen op dat moment alle reviews.

Nou goed, niet alle reviews… er staat er namelijk al eentje online! Geschreven door Ali (niet te verwarren met de Wachtster), die de game een 7,2 geeft:

"Watch Dogs is a great game that has a lot to do in the singleplayer but the multiplayer is painfully repetitive and not fun. The game stands on its own as a great singleplayer free roam but one that is outshined by Grand Theft Auto V."

Door de gehele review heen wordt Watch Dogs vergeleken met GTA, zo zijn er ook filmpjes geplaatst van beide games, waarbij Watch Dogs volgens Ali toch echt het onderspit delft… Het geheel wordt afgesloten met een note, waarin vermeld wordt dat de game gespeeld is op een retail Xbox One-versie.

Onze Jan zat er natuurlijk bovenop en Twitterde dat het knap is dat de eerste review een retail Xbox One versie gebruikt, terwijl de rest van de wereld een debug PS4-versie heeft gekregen. En ook Ubisoft heeft ondertussen laten weten dat hackers geprobeerd hebben hun systeem te infiltreren en dat deze nu fake reviews aan het plaatsen zijn.

Maar stel nou, dat een retailer zich niet netjes aan de afspraak heeft gehouden en meneer Ali gewoon een kopietje heeft meegegeven. Een typefout tussen 17 en 27 mei is natuurlijk snel gemaakt… Zo menen ook een flink aantal Redditors die ‘bewijs’ hebben dat de game in Brazilië al gewoon te krijgen is.

Watch Dogs de vrachtwagen editie?

Hiermee wordt Ali zijn claim een stuk betrouwbaarder. Stel dat hij de game echt in zijn tengeltjes heeft gehad, zou het dan zo zijn dat hij zo ontevreden is over Watch Dogs omdat de fameuze day-one patch er nog niet overheen is gegaan? Of misschien vallen de graphics op de PS4 en Xbox One gewoon echt wel tegen? Je kunt voor de zekerheid natuurlijk gewoon een PC-versie scoren als je shiny graphics wil en een Wii U-versie als je echt lekker wilt hacken.

Anyway, laten we voor nu nog maar effe aannemen dat de review echt nergens op gebaseerd is (helemaal omdat de game pas een paar dagen geleden ‘goud’ is gegaan) en de ‘echte’ reviews op 27 mei afwachten.

 

GTA-makers horen bij rijkste mensen Engeland

The Sunday Times heeft een artikel gepubliceerd over de 1000 rijkste mensen in Engeland, en daar zitten warempel een paar nieuwkomers uit de gamebizz bij. Waaronder Sam en Dan Houser, je weet wel, de bedenkers van de GTA-serie en de co-founders van Rockstar Games.

De Housers bezitten gezamenlijk zo’n €110 miljoen en behaalden met dit vermogen de 947e plek op de lijst. Ver hierboven vinden we echter een aantal mensen die hun centjes verdiend hebben met Candy Crush Saga…

Candy Crush Poen

De aandelen die Mel Morris heeft in King zijn zo’n €500 miljoen waard, waarmee hij op de 238e plaats van de lijst belandde. Daarnaast zijn er nog twee King hotemetoten op de lijst te vinden en hebben Andrew en Paul Gower (van Runescape) ook een plekje weten te bemachtigen.

 

Star Citizen laat backers Arena Commander modus checken

De backers van Star Citizen krijgen zeer spoedig hun eerste eigen ervaring met de space sim van Chris Roberts. Roberts maakte via een blogpost bekend dat Arena Commander (de dogfighting modus) vanaf 29 mei gecheckt mag worden. Dit kleine stukje (multiplayer) gameplay laat backers kennismaken met de look en feel van de game, maar is volgens de maker niet representatief voor wat Star Citizen uiteindelijk moet worden.

Het plan is om alle backers op 29 mei toegang te geven tot de singleplayer modi ‘Free Flight’ en ‘Vanduul Swarm', en een eerste lading testers de multiplayer te laten checken. Er ligt een hele planning klaar voor de periode tot deze 29 mei, maar er kan natuurlijk altijd iets misgaan. Roberts houdt daarom een flinke slag om de arm:

“We will scale up the multiplayer as quickly as possible starting on that date, increasing the number of players as it is stable and stopping to fix bugs where needed. Sometimes (in fact, more often than not) things go wrong and these forecasts change: bugs we don’t foresee appear, features we didn’t realize we needed become necessary and so on. This is why we haven’t had a solid release date yet; it’s not to better schedule marketing or because we want to keep you out of the cockpit… it’s because game development is a complex beast, and there are few games more complex than Star Citizen! At this point, we’re close enough that we feel fairly confident in this date… but the next two weeks will be a march!”

Tijdens PAX East kregen we een eerste uitgebreide blik op Arena Commander. En dat mogen de lucky backers, die in totaal al meer dan $43,6 miljoen over hebben gehad voor de game, dus deze maand nog zelf gaan checken.

 

Mario Kart 8 filmpjes

More hype!

 

 

All the Steam games

Steam heeft in de eerste 20 weken van dit jaar al meer games uitgebracht dan in heel 2013. Volgens een analyse van Gamasutra is een groot gedeelte van deze stroom aan games te danken aan Steam Greenlight, waar Steam tegenwoordig wel 75 games per keer aan toevoegt. In het afgelopen kwartaal zijn er dan ook maandelijks meer dan 100 games verschenen op het softwareplatform.

Valve co-founder Gabe Newell heeft in het verleden laten weten dat het de bedoeling is om Greenlight te laten verdwijnen door van Steam een geheel ‘open’ platform te maken. Zodoende lijkt het logisch om aan te nemen dat er in de toekomst steeds meer games aangeboden zullen worden. 

Aantal nieuwe releases op Steam

Fijn natuurlijk zo’n overvloedig aanbod… Maar men loopt hiermee wel het risico dat gamers door het bos de schitterende bomen niet meer zien. Iets dat dan toch vooral weer problematisch is voor kleine indie devs. Valve probeert hier rekening mee te houden door onder andere user reviews te bieden en tags te introduceren. Wat vinden jullie: hoe meer games, hoe beter? Of werkt het zo niet?

 

Games voor soldaten

Operation Supply Drop heeft als doel om games (en gerelateerde items) op te sturen naar Amerikaanse soldaten die overzees gestationeerd zijn. Het idee is dat games hen kunnen helpen omgaan met bijvoorbeeld depressies en post-traumatisch stress syndroom. Mensen zouden via een website moeten kunnen meehelpen aan deze actie…

De ontvangers

Totdat er een DDos-aanval op de site volgde en de boel down ging. De site kwam later weer effe online, maar werd uit angst voor een volgende aanval toch weer offline gehaald:

"Well, that took 26 minutes, but the Operation Supply Drop website is already down. Odds are this will happen again over the next 24 hours.”

De site functioneert als main hub voor iedereen die wil doneren. En voor de nieuwsgierigen: op het moment van schrijven, werkt de boel weer naar behoren. Maar goed, als de aanval niet had plaatsgevonden, had de Wachtster dit stukje niet hoeven schrijven en hadden we misschien niet eens geweten over de actie. Wellicht niet geheel de bedoeling van de hackers…

 

De lore van H1Z1: gestichten en hoaxes

Oké, we weten dat H1Z1 beter gaat worden dan DayZ, Nick kon in ieder geval zo zes punten uit z’n mouw schudden. Maar volgens de Wachtster mag ‘ie daar nog een puntje aan toevoegen. H1Z1 heeft namelijk best wel een rijke lore.

Het verhaal van H1Z1 is losjes gebaseerd op een echt verhaal over het eiland Poveglia, oftewel ‘the most haunted island in the world’. Tony Jones zei er het volgende over:

"Poveglia is one of a group of islands with fortifications built during the early Middle Ages. Later on, once Venice started falling from power, it became less important to control the waterways, so they used those as stations where ships had to stop and be checked for the Plague. So what it turned into was a place where they took Plague victims to die. It's estimated that over 160,000 people died from the Plague on this island."

De griezelige geschiedenis stopt hier echter niet. Eeuwen later werd er op het eiland een gesticht gebouwd, waar arme zielen hun gehele leven opgesloten werden. Het H1Z1 team vond hierin het ideale materiaal om hun game op te baseren. Daarnaast is er ook gebruikt gemaakt van de H1Z1 hoax uit 2009. De varkensgriep zou volgens deze hoax gemuteerd zijn en slachtoffers uit de dood laten oprijzen. Er kwamen ooggetuigenverslagen binnen vanuit Cambodja, Mexico en Maleisië, waardoor de hoax daadwerkelijk onderzocht werd door het Center for Disease Control.

Wil je meer weten en heb je tijd over op deze mooie maandag dan kun je ook onderstaand filmpje nog effe aanklikken voor aanvullende info over de geschiedenis van H1Z1, de wereld, de personages en het virus. Enjoy!

 

Memes en dingen

CATS!

AND BIRDS

 

All the nostalgie.

 

 

Lekker koesen!

REACTIES (65) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord