Er komt een nieuwe Brain Training naar Switch 

Er komt een nieuwe Brain Training naar Switch 2019-09-30T20:46:14
Nintendo heeft een nieuwe Brain Training-game voor Switch aangekondigd, de componist van Duke Nukem 3D klaagt Gearbox aan en een patent van Sony wijst op een AI-spraakassistent voor consoles. Dat en meer in de nieuwe Nachtwacht!

De maandag is weer voorbij, voordat je het weet zit je weer middenin het weekend! Oké, het duurt nog vier dagen... maar hopelijk gaat de tijd weer iets sneller met deze kersverse Nachtwacht!

Er komt een nieuwe Brain Training naar Switch

Brain Training keer terug, wie had dat gedacht?! Nintendo's franchise, waarin je allerlei oefeningen doet om je hersenen scherp te houden onder begeleiding van een virtuele Dr. Kawashima, was een enorme hit op de Nintendo DS en heeft er mede voor gezorgd dat de handheld zo populair was in de mainstream.

De reeks keert nu terug met een compleet nieuwe Brain Training game, en wel voor de Switch. Vooralsnog staat het spel alleen voor release in Japan gepland - daar komt de game op 27 december zowel fysiek als digitaal uit, waarbij de fysieke versie met een stylus geleverd wordt. Aangezien het bij de vorige Brain Training-games ook behoorlijk lang duurde voordat er een vertaling naar het westen kwam, moeten we waarschijnlijk nog wel even wachten tot we er hier mee aan de slag kunnen.

In de trailer is in ieder geval te zien dat er naast touchscreen-ondersteuning ook met de Joy-Cons gespeeld wordt. Daarbij is het een van de weinige games die gebruikmaakt van een speciale sensor in de Joy-Cons die de vorm van een hand kan scannen. Zo kan er bijvoorbeeld gemeten worden hoeveel vingers spelers opsteken. Maar he, er kan ook gewoon weer ouderwets Sudoku worden gespeeld.


De componist van Duke Nukem 3D klaagt Gearbox aan

Robert Prince is de man die de soundtrack van de klassieke shooter Duke Nukem 3D componeerde. Gearbox bracht in 2016 een nieuwe versie van de game uit, genaamd Duke Nukem 3D: World Tour, op PS4, Xbox One en Steam. Alleen heeft de ontwikkelaar blijkbaar Prince niet betaald voor zijn werk aan de soundtrack. Oeps.

Prince wil Gearbox nu voor de rechter slepen. Volgens hem is bij de release van het originele spel afgeslopen dat hij voor elk verkochte exemplaar ook wat geld zou ontvangen en hij zou naar eigen zeggen dus ook recht hebben op verdiensten die van de nieuwe versie afkomen. Daarbij zou hij ook Valve hebben laten weten dat het spel van Steam afgehaald moet worden. Aangezien dit niet is gebeurd, klaagt hij dat bedrijf ook aan.

Word dus ongetwijfeld vervolgd!

Duke Nukem 3D


Troy Baker zit niet in Borderlands 3 omdat Gearbox niet samenwerkt met vakbonden

En we blijven nog even bij Gearbox hangen. Eerder dit jaar liet stemacteur Troy Baker weten zijn rol als Rhys niet voort te zetten in Borderlands 3. Dat terwijl het personage wel in de game zit. De stem van het personage wordt nu gedaan door Ray Chase.

Het leverde nogal wat drama op, vooral omdat Gearbox' Randy Pitchford op Twitter liet weten dat hij had vernomen dat Baker zelf voor de rol had bedankt. Baker vond het wel welletjes en heeft nu aan VG24/7 gemeld waarom hij de rol van Rhys niet heeft hervat.

'Ze vroegen of ik het wilde doen, en dat wilde ik absoluut. En daarna maakten ze het onmogelijk voor mij om de rol te doen. Het had niets met geld te maken. Ze wilden het gewoon niet op de manier doen zoals het hoort.'

VG24/7 liet het daar niet bij en vroeg door om de reden. Waarop Baker antwoordde:

'Het ging erom dat ze het niet via vakbonden wilden laten lopen. Ik kan geen klus doen zonder de vakbond. Ik wil er niet te diep op ingaan, maar we hebben er veel over gepraat. We wisten al die tijd dat het een dingetje zou worden. Ze wilden niet van hun standpunt afwijken. Ik ben niet boos. Het is nu een compleet ander personage, maar het doet wel een beetje pijn.'

Vakbonden voor stemacteurs in games worden steeds belangrijker in de game-industrie. De vakbonden moeten er voor zorgen dat acteurs goed behandeld worden, niet zomaar ontslagen worden en genoeg betaald worden. Vaak is het niet toegestaan van acteurs die aangesloten zitten bij vakbonden om hun stem aan een game te verlenen, als de ontwikkelaar in kwestie geen deal met de vakbond heeft, dus dat is er in dit geval aan de hand.

Het is jammer voor de fans, maar tegelijk is het natuurlijk wel goed voor acteurs in onze industrie als ontwikkelaars zich gedwongen voelen samen te werken met vakbonden. 

Borderlands


De Death Stranding-baby kan door de DualShock 4-controller praten

Een beetje vreemd, maar wel... eng? Hideo Kojima heeft laten weten dat de baby uit Death Stranding die je gedurende de game bij je draagt, uit de speakers van de DualShock 4-controller kan praten. In de tweet heeft Kojima het wel specifiek over de controller die bij de speciale Death Stranding PS4-console komt, dus of dit ook mogelijk is met alle andere DualShock 4-controllers is niet bekend. Maar als het een feature van de game is, waarschijnlijk wel.

Hoe dan ook, mocht je een babystem die uit je controller komt te eng of gewoon te irritant vinden, dan kun je dit ook uitschakelen. Fijn om te weten, Kojima!


Arise: A Simple Story komt ook naar Xbox One en PC

Een van de opvallende games in de State of Play-uitzending van Sony vorige week was Arise: A Simple Story van Techland Publishing en ontwikkelaar Piccolo Studio. Nu is bekendgemaakt dat het spel niet alleen op PlayStation 4 verschijnt, maar ook op Xbox One en de Epic Games Store. Het spel zal op alle drie de platformen vanaf 3 december beschikbaar zijn.

Laura legde in haar Nachtwacht vorige week al uit waar Arise over gaat:

'Techland komt samen met Piccolo met een artistieke game waarin je in een ijswereld een tocht moet maken naar een lichtpuntje. De ijswereld verandert in de trailer echter al gauw in rijke werelden vol zonnebloemen en kleuren. Uit de muziek blijkt dat dit geen grappige game wordt, maar juist een emotioneel spel. Je bent namelijk overleden en moet je leven opnieuw beleven om een nog mysterieuze reden.'

Dat dus! Check hieronder de trailer.


Sony werkt blijkbaar aan een AI-spraakassistent voor consoles

De altijd alerte Twitteraar Daniel Ahmad heeft een patent gevonden rondom 'PlayStation Assist'. Dit zou een digitale assistent van spelers worden. Spelers kunnen vragen stellen via audio, tekst en video en deze vraag zou via een server vervolgens beantwoord worden.

In de praktijk moet dit betekenen dat je dus niet langer je telefoon of laptop erbij pakt wanneer je bijvoorbeeld vast zit in de game of een optie op je console zoekt, maar hem gewoon stelt aan een soort virtuele assistent op je console. Je kunt het antwoord op je televisiescherm krijgen, maar als je wil ook gewoon op je smartphone. Wellicht een techniek die in de PlayStation 5 gebruikt gaat worden?


SNES-controllers voor Switch nu verkrijgbaar

Toen de NES-app voor de Switch-verscheen (die te downloaden is voor alle Nintendo Switch Online-abonnees) konden leden via Nintendo's website een replica van een NES-controller bestellen. Deze kun je verbinden met de Switch zodat het spelen van NES-games nóg authentieker aanvoelt.

Inmiddels is de SNES-app voor de Switch al weer een tijdje uit, en nu kun je ook via Nintendo Nederland de bijbehorende SNES-controller bestellen. Nogmaals: je moet wel lid zijn van Nintendo Switch Online - ook wel logisch, want anders zou je de bijbehorende app voor de Switch ook niet hebben. Hij kost 29,99 euro, al moet je ook 7 euro verzendkosten neertellen. Sla je slag! Overigens mag je per account vier SNES-controllers bestellen.

SNES


Je DualShock 4-controller werkt nu op Apple-apparaten

Oké, het is niet het geluid van een huilende baby (zie het Death Stranding-nieuwtje elders in de Nachtwacht), maar dit is ook behoorlijk cool: er is een update uitgekomen voor iOS die het mogelijk maakt om de DualShock 4-controller te gebruiken op iPad, iPhone en Mac. Ja, je leest het goed, je kunt nu dus de PlayStation 4-controller aan je Apple-product verbinden om games mee te spelen. Of nog beter: met de PS4 Remote Play-app je PS4-games op een Apple-product spelen!

Check in de officiële FAQ hoe je dit precies mogelijk maakt. 

DualShock 4


Stranger Things krijgt een vierde seizoen

Het mag geen verrassing heten, maar Netflix heeft officieel een vierde seizoen van Stranger Things bevestigd en zelfs een eerste teaser uitgebracht. Als we de tagline in die teaser mogen geloven ('We're not in Hawkings anymore') speelt het seizoen zich (deels) buiten het stadje af waar de afgelopen seizoenen plaatsvonden. 

Overigens lieten de makers van de serie eerder al weten dat ze plannen hadden voor vier seizoenen, dus het zou wel eens het laatste seizoen kunnen worden, tenzij de plannen zijn gewijzigd natuurlijk. Wanneer het vierde seizoen op Netflix staat is nog niet bekend, maar het derde seizoen verscheen een paar maanden terug, dus het zal vast nog even duren.

REACTIES (38) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord