'Elke vier maanden een first party-game voor Project Scarlett

Elke vier maanden een first party-game voor Project Scarlett 2019-12-01T16:29:29
Elke vier maanden een first party-titel voor Project Scarlett, een gloednieuwe champion voor League of Legends en gratis content voor Red Dead Online op PC. Dat en veel meer lees je in een gloednieuwe Weekendwacht!

Terwijl je wellicht al aan het genieten bent van je Black Friday-aanwinst, of misschien nog aan het overwegen bent of er dit jaar überhaupt iets interessants tussen zit, staat er weer een verse Weekendwacht voor je klaar met vandaag: de baas van Xbox Game Studios vertelt over de first party-titels voor Project Scarlett, Riot Games ontleedt zijn nieuwe League of Legends-champion en Rockstar brengt gratis content naar Red Dead Online op PC.
    

Matt Booty: 'Microsoft maakt elke vier maanden een game voor Project Scarlett'

Xbox Games Studios-chief Matt Booty heeft in gesprek met Gamesradar inzicht gegeven in de plannen voor het Xbox-platform in 2020 en de jaren die daarop volgen. Het lijkt erop dat je als toekomstige eigenaar van de Xbox Scarlett elke vier maanden een first part-game mag verwachten, want Booty zegt flink gebruik te willen maken van het groot aantal studio’s dat Microsoft in de afgelopen periode gekocht heeft:

We feel really good heading into 2020. We’ve got a goal of being able to deliver a game, roughly, every three to four months.

Met de solide run van first party-content die PlayStation de afgelopen jaren had -God of War, Marvel’s Spider-Man, Uncharted 4, Horizon Zero Dawn- is het logisch dat Microsoft stappen wil maken op het gebied van exclusieve titels. Booty zegt hier het volgende over:

We have a little bit of work to do to get there. It’ll be lumpy, but we’re closer than we were. And so we feel really good going into 2020 – and the run-up to Project Scarlett – with our content line-up.

Een grote frist party-game staat al vast; Halo: Infinite wordt de launch-titel van Project Scarlett dat vanaf de feestdagen van 2020 in de winkel moet liggen. Met studio’s als Rare, Playground Games en The Coalition binnen de gelederen mag je misschien al voorzichtig enthousiast worden over Xbox’ next-gen console: al deze studio’s gaan zich namelijk focussen op ontwikkeling voor Scarlett.
    

Riot Games: 'Nieuwe League of Legends-champion heeft een forse learning cruve'

League of Legends krijgt een gloednieuwe champion die nogal wat oefening vereist. De assassin Aphelios is op dit moment uit te proberen in de Public Beta Environment en zal op later moment door middel van een nieuwe patch toegevoegd worden aan LoL. Aphelios, The Weapon of the Faithful heeft de beschikking over vijf wapens: een Chakram met de naam Crescendum, de Infrernum-vlammenwerper, het kanon Gravtium, een Scythe Pistol genaamd Severum en het langeafstandsgeweer Calibrum. Uit Riots breakdown van het personage blijkt dat hij behoorlijk complex is en dus flink was oefening vereist om onder de knie te krijgen:

Most champions can be summarized relatively quickly, but Aphelios isn’t most champions. Learning to wield the Weapon of the Faithful demands discipline, focus, and mental acuity, so consider this primer your first test of faith along the path to mastering a champion with one of the highest skill ceilings in the game.

Een exacte releasedatum voor Aphelios is nog niet bekend, maar verwacht wordt dat de champion rond 11 december, zo’n twee weken na de testperiode, met patch 9.24 wordt gelanceerd.
     

Mega64 brengt Death Stranding naar de Amerikaanse straten

De jongens van Mega64 houden van gamehumor. Ze brengen ook graag de games waar we van houden naar de straten van Amerika. Letterlijk. In onderstaande video gaan ze aan de haal met Hideo Kojima’s Death Stranding, met hilarische taferelen tot gevolg. Check de meest recente toevoeging aan het MEGA64-systeem hieronder:


     

Rayman: Legends is helemaal gratis in de Epic Games Store

Liefhebbers van klassieke 2D-platformers kunnen gratis hun hart ophalen met Rayman: Legends in de Epic Games Store. De game, die in 2013 uitkwam, telt zes werelden die in totaal honderdtwintig levels bevatten. Een groot deel van die levels is al vroeg in de game beschikbaar en kunnen in elke gewenste volgorde gespeeld worden. Florian zei zes jaar geleden dat je niet moest nadenken over Rayman: Legends en ‘m gewoon moest kopen, maar dat hoeft nu dus niet meer als je gebruikt maakt van de Epic Games Store op je PC! Rayman: Legends is tot en met 6 december toe te voegen aan je Epic Games-bibliotheek.


       

Trailers!


     

Rockstar brengt gratis content naar Red Dead Online op PC

Als je het verhaal van Arthur Morgan op PC al beleefd hebt ben je momenteel wellicht aan het rondrijden en schieten in Red Dead Online. In dat geval heeft Rockstar flink wat mooie in-game content voor je die het leven in de onlinewereld van Red Dead Redemption 2 een stuk makkelijker maakt. Rockstar maakte dit bekend op zijn eigen blog, waarop de ontwikkelaar een overzicht plaatste van de content die je gratis kan claimen:

 • 100x Revolver Express Ammo
 • 100x Pistol Express Ammo
 • 100x Repeater Express Ammo
 • 100x Rifle Express Ammo
 • 100x Shotgun Slugs
 • 20x Shotgun Incendiary Buckshot Slugs
 • 20x Fire Arrows
 • 20x Poison Throwing Knives
 • 20x Volatile Fire Bottles
 • 10x Potent Miracle Tonic
 • 3x Horse Reviver
 • 10x Minty Big
 • 20x Baked Beans

Hier bovenop ligt er in je kamp en in alle kledingwinkels de bovenstaande Prieto Poncho voor je klaar. De volgende grote patch voor Red Dead Online wordt uitgerold in december op alle platforms. Ook dan kan je een flink pakket aan content verwachten, waaronder de gloednieuwe Marino Bandolier en een nieuwe Off-Hand holster.

De ontwikkelaar zegt in de blog ervan overtuigd te zijn dat het 'overgrote deel van de prestatieproblemen van de PC-port is aangepakt', maar dat 'eventuele toekomstige problemen meteen worden opgelost'. Op de blogpagina lees je ook hoe je ondervonden problemen in Red Dead Redemption 2 op PC kunt aankaarten bij Rockstar.

REACTIES (24) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord