Eerste Dark Souls 2 details 

Eerste Dark Souls 2 details 2012-12-16T04:21:49
De Nachtwacht heeft de eerste info over Dark Souls 2 te pakken, maar heeft helaas ook slecht nieuws te vertellen. Verder The Last of Us, AppStore toppers, Forza Horizon, Cliffy B. en Tomb Raider in deze Wacht!

Dark Souls 2 details

Lekker hoor, welkom bij weer een gloednieuwe Nachtwacht! De Wacht begint deze keer met een gerucht over de nieuwe Dark Souls. De aankondiging van Dark Souls 2 was toch wel één van de hoogtepunten van de Video Game Awards, maar veel info hebben we nog niet over de opvolger van één van de moeilijkste games van de laatste tijd. Veel gamers gingen er dan ook maar vanuit (hoopte) dat ze de game volgend jaar al kunnen spelen, maar er zijn aanwijzingen dat 2013 sowieso niet gehaald gaat worden.

Het team dat de game maakt is een stuk groter dan het team van de eerste Dark Souls game en de studio is vorig jaar september begonnen met het ontwikkelen van deel twee. Dat is dus dik een jaar geleden, maar volgens de geruchten is de game pas voor 25% af! Het kan dus nog wel even duren, voordat de game uitkomt. Misschien wel zo lang dat de game ook op de next-gen consoles uitkomt?

Dark Souls

Anyway, er is ook over de game zelf wat bekend gemaakt. De spelwereld van Dark Souls 2 is even groot als in het eerste deel, maar er zit in die ruimte wel veel meer content. De game speelt zich niet af in Lodran, maar waar wel wordt later pas bekend gemaakt. De naam van de wereld is namelijk belangrijk voor het verhaal.

De gasten van Edge hebben 10 minuten gameplay gezien van Dark Souls 2 en omschreven de graphics van de game. Daar sluit de Wacht graag dit stukje mee af.

“On par with Watch Dogs and Star Wars 1313 in terms of graphics.”


Last of Us Tess motion cap

In de Video Game Awards trailer van The Last of Us zagen we voor het eerst een nieuwe character, genaamd Tess. Nu krijgen we opnieuw een introductie van de nieuwe chick en zien we hoe ze tot leven komt door de persoon achter Tess, de actrice Annie Wersching. Die naam kan je kennen van de serie 24, daar speelde Annie de rol van Renee Walker.

In het filmpje zie je een scene uit The Last of Us, waarin Joel en Tess een discussie hebben. Check hoe het door het gebruik van een beetje magic tot leven komt in de game! Fantastische uitvinding, dat motion-cap gebeuren.


Apple App Store toppers

Het is je vast niet ontgaan dat we bijna in 2013 zijn beland en zo aan het einde van elk jaar wordt je doodgegooid met ‘best-of’ lijstjes van alle prachtige dingen van het afgelopen jaar. Ook wij doen daar (geheel in PU-stijl) aan mee, maar dat zie je binnenkort allemaal in de PU-TV items. Apple heeft al wel de beste apps en games van dit jaar bekend gemaakt en hieronder zie je de top 3 voor iPhone en iPad.

iPhone Top Free

 1. YouTube
 2. Instagram
 3. Draw Something Free

iPhone Top Paid

 1. Angry Birds Space
 2. WhatsApp Messenger
 3. Draw Something

Rayman Jungle Run

iPad Top Free

 1. Skype
 2. Temple Run
 3. Facebook

iPad Top Paid

 1. Angry Birds Space HD
 2. Where's My Water?
 3. Pages

Voor de gehele top 10 kan je hier kijken. Apple heeft daarnaast ook de beste game voor de iPad uitgekozen en die eer is voor The Room. De beste iPhone game is Rayman: Jungle Run volgens Apple. Het gaat lekker met Rayman! Een jaartje of twee geleden was het eigenlijk een beetje een held uit het verleden, maar nu trekt de dude zonder nek, armen en benen de ene award na de andere binnen. Geheel terecht trouwens en de Wacht hoopt nog steeds dat Rayman: Legends alsnog ook naar de Xbox 360 en PS3 gaat komen.


Kennen jullie deze nog?

Oh fock ja, die shit was tergend!

Handheld


Forza: Horizon Rally DLC

De Wacht heeft zich prima vermaakt met Need for Speed: Most Wanted en Forza: Horizon de afgelopen weken. Er is DLC voor Most Wanted onderweg met nieuwe events en auto’s, maar ook voor Forza Horizon staat er nieuwe content klaar. Vanaf 18 december is het Rally Expansion Pack beschikbaar en dat bestaat uit:

 • 1982 Lancia 027 Stradale
 • 1992 Ford Escort RS Cosworth
 • 1992 Toyota Celica GT-Four RC ST185
 • 2004 Mitsubishi Lancer Evolution VIII MR
 • 2005 Subaru Impreza WRX STi
 • Co-driver calls
 • New stages
 • New online events

Bezitters van de Forza Horizon Season Pass krijgen ook nog de 2003 Ford Focus SVT. De losse prijs voor de Rally Expansion Pack is 1600MS Points en inderdaad, dat is niet weinig! Check hieronder wat je mag verwachten voor je centen.


Cliffy B. over zijn toekomst

Ex-Epic Games dev Clifford Bleszinski is lekker in het nieuws de laatste tijd. Hij ging weg bij Epic en was toe aan een beetje rust, maar al snel ging hij zich vervelen en vloog hij de hele wereld over om gezellig langs alle grote developers te gaan voor een praatje. Veel studios hadden ook wel interesse in Cliffy B. met als mooi voorbeeld de telefoon die Ubisoft naar zijn hotelkamer stuurde in Parijs.

Nu zijn we echter al een stapje verder, want Cliff laat weten sowieso graag een eigen studio te beginnen. Het is volgens hem zelfs al een kwestie van wanneer het gaat gebeuren.

Cliff

"I had been working with Epic since I was 17-years-old. It's time for a fresh start. I'll start a new studio maybe at some point - it's not a matter of 'if', it's a matter of when and with who."

Verder doet hij nogal vaag over zijn gesprekken met de verschillende developers, dus het zou zomaar kunnen dat zijn nieuwe studio een onderdeel wordt van een bestaande grote dev of uitgever. Voorlopig zijn we in ieder geval nog niet af van Cliff, dat is duidelijk.


Tomb Raider video interview

Mocht het nog niet duidelijk zijn, de Wacht kan geen genoeg krijgen van de nieuwe Tomb Raider! Ondanks dat het nog drie maanden duurt, voordat de game uitkomt, hebben de afgelopen weken flink wat nieuw beeldmateriaal opgeleverd en daar hoor je de Wacht echt niet over zeuren. Je voelt hem al lang aankomen, maar ook in deze Nachtwacht is het weer raak.

Hieronder kan je namelijk kijken naar een filmpje, waarin Karl Stewart, de global brand director bij Crystal Dynamics, nog maar eens uitleg geeft over het verhaal van de nieuwe Tomb Raider. Uiteraard gaat dit samen met gameplay footage en zo heb je weer een fijne afsluiter van deze Nachtwacht te pakken.

REACTIES (28) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord