Een online Final Fantasy XV-game? 

Een online Final Fantasy XV-game? 2014-12-30T09:51:54
Een donkere nacht valt. Terwijl de wereld zich klaarmaakt voor oud en nieuw gebeuren er rare dingen in gameland. Final Fantasy XV krijgt een online broertje, Sony vecht met hagedismensen en Dr. Newell blijft onschuldige gamers hun geld afhandig maken. Klinkt als een klus voor de Nachtwacht.

Achtergrondmuziekje

Er komt meer Blade Runner en dat is niets minder dan fantastisch. De Wacht luistert de soundtrack zelf tijdens het typen vannacht, en dacht dat jullie dit ook wel zouden kunnen waarderen.

 

Aanhoudende problemen voor PSN

De onderstaande fix werd al een tijdje van mond tot mond doorgegeven, maar inmiddels heeft Sony haar zegening gegeven om op deze manier te proberen je PS4 weer online te krijgen. Als je nog problemen hebt, natuurlijk. De Wacht hoopt dat jullie problemen al voorbij zijn, maar mochten ze dat niet zijn dan kan dit misschien de hagedisverdelger zijn die je zoekt.

 1. Navigate to [Settings] > [Network].
 2. Here you will find four (4) options, Choose [Set Up Internet Connection].
 3. Now choose either [Use Wi-Fi] or [Use LAN Cable]
  • If using Wi-Fi – Enter your existing access point password and continue below.
  • If using LAN – Continue below.
 4. Choose [Custom] on the next screen.
 5. Select your normal settings for IP Address Settings. (Note: If you do not know this setting use [Automatic].
 6. Select your normal settings for DHCP Host Name. (Note: If you do not know this setting use [Do Not Specify].
 7. Select your normal settings for DNS Settings. (Note: If you do not know this setting use [Automatic].
 8. Select [Manual] for MTU Settings.
 9. Press enter to pull up the keypad and enter a new value and press X.
  • First use the MTU value of 1473.
  • If the connection test is unsuccessful, try the MTU value of 1450.
 10. Select [Next] to continue.
 11. Select your normal settings for Proxy Server. (Note: If you do not know this setting use [Do Not Use].
 12. Next – [Test Internet Connection]
 13. You will see a value under (PSN Sign-In – Successful) if this process was successful.

 

Iwata en Miyamoto's huwelijksproblemen

Nintendo is het bedrijf waar regenbogen worden gemaakt en waar iedereen de hele dag "Yah, whohooo, yaahoooo!" roept terwijl ze salto's van de trap maken. Toch is het niet allemaal snor wat de klok slaat, aldus Satoru Iwata in een recent interview met 4Gamer. De keizer van Nintendoland vertelde namelijk dat hij Miyamoto in het begin als een rivaal zag en daarom niet altijd even vriendelijk tegen hem was:

"Would you believe that for a long time I'd just decided within myself, completely arbitrarily and not at all reciprocated, that he was my rival and I wanted to do something to just give him hell."

Iwata zegt hier wel bij dat hij vrij snel onder de indruk raakte van Miyamoto's talent, en dat hij hem een "amazing person" vindt met talenten die hij zelf niet bezit. Zo is Miymoto volgens Iwata briljant in oplossingsgericht denken:

"Miyamoto also says that when a problem just can't be solved no matter what, someone is lying. He doesn't mean lying in a bad way, but that the person's thought-process is mistaken, or they're looking at the problem the wrong way."

Kijk, dat klinkt als de Nitendo die we kennen. Regenbogen overal!

"Hahaha ik heb hem de roze gegeven."

 

Quake op een oscilloscoop

Voor een technische uitleg van wat er allemaal gebeurt in dit filmpje moet je hier even zijn.

 

De BioShock film die er nooit kwam

Gore Verbinsky, de regisseur van onder andere Pirates of the Caribbean en Rango werd in 2008 door Universal gevraagd om een BioShock film te maken. Hij wilde hier een budget van 200.000.000 dollar voor, terwijl de film R-rated zou worden. Toen rond die tijd de R-rated Watchmen film uitkwam en niet de bedragen binnenhaalde waarop gehoopt werd, kreeg Verbinsky te horen dat het budget naar 80.000.000 dollar terug moest. Dit was voor Verbinsky onacceptabel, dus kwam 28 Weeks Later regisseur Juan Carlos Fresnadillo de boel overnemen. In 2010 kwam er definitief einde aan het project toen Mr. BioShock himself, Ken Levine, besloot dat de film er niet meer moest komen omdat hij Fresnadillo niet geschikt vond.

Kasra Farahani, de concept artist voor de film, heeft nu een aantal van de concepttekeningen online gezet. Dan is het opeens toch behoorlijk jammer dat die film er nooit gekomen is. Check de volledige gallerij hier

 

PS4 trailer: Paparazzi

Tja, pixellige indies schieten als paddestoelen uit de grond, maar af en toe zit er gewoon iets tofs tussen! Paparazzi is een aankomende PS4 game bedoeld voor twee spelers. De een speelt als een celebrity en moet constant de tweede speler ontwijken, die speelt als een riooljournalist met een dikke cameralens. 

 

Een online FFXV game?

Een Japanse vacature van Square Enix heeft verraden dat er een online game gemaakt wordt die verbonden gaat zijn aan FFXV. Squeenix zoekt namelijk naar een Online Game Planner. Niet alleen moet de sollicitant ervaring hebben in game ontwikkeling en het managen van een online game, er wordt specifiek genoemd dat het gaat om de "Planning van een nieuwe online game die verbonden is aan Final Fantasy XV." Interessant genoeg wordt PC gaming ook specifiek genoemd in de advertentie.

Het kan hier natuurlijk om een onbelangrijke browsergame gaan, of iets sufs voor mobiele platformen, maar het zou ook een spin-off kunnen zijn. Square Enix heeft er zelf in ieder geval nog niks over losgelaten. Laat het speculeren maar beginnen!

 

Steam sale dag 12

De Steam sales zijn als het lopen van een marathon. De kunst zit hem in het doseren. Degenen die nog steeds ruimte hebben om geld uit te geven na 11 dagen van deze spaarpotgenocide krijgen een welverdiende boks van de Wacht. Dan zijn we nu weer aangekomen bij de volgende ronde, met daarin de laatste Wolfenstein game, The Stanley Parable en, jawel, Farming Simulator!

 • Wolfenstein: The New Order - 16,99 euro
 • Tom Clancy's Splinter Cell Blacklist -  4,99 euro
 • Construction Simulator 2015 - 17,49 euro
 • The Stanley Parable  - 3,59 euro
 • Battleblock Theater -  1,49 euro
 • Men of War: Assault Squad 2 - 7,49 euro
 • Left 4 Dead 2 - 4,99 euro 
 • Don't Starve - 3,74 euro 
 • Farming Simulator 2015 - 20,09 euro

De Wacht raadt iedereen aan om in ieder geval The Stanley Parable op te pikken voor die prijs. Welke voegen jullie toe aan je library?

 

Gamedeveloperslogica

 

Gamepublisherslogica

 

Later! 

REACTIES (38) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord