Een nieuwe Wacht op een nieuwe site! 

Een nieuwe Wacht op een nieuwe site! 2012-09-19T15:21:13
BAM: de nieuwe site! Strakker, uitgebreider en meer awesome! Een van de eerste artikelen in dit nieuwe era is natuurlijk de Nachtwacht. Met vandaag: speculatie over Killer Instinct, batsende Pokémon en een Agent 47 die helemaal losgaat!

Tijd nog niet rijp voor Cloud gaming

Fantastische uitvinding, zo'n Cloud. Je flikkert er bijvoorbeeld al je savegames op via Xbox LIVE. Als je dan de zoveelste RRoD krijgt, is je opgeslagen shit in ieder geval bewaard. Ook mooi is gewoon al je games online spelen, hoef je nooit meer spellen te kopen. Eigenlijk ben ik veel te veel nerd om dit mooi te vinden want ik wil doosjes vasthouden en een disc in mijn console stoppen. Het is echter wel de toekomst om alles online te hebben. Robert Levitan van Pando Networks (netwerk specialist) is het hier mee eens: “OnLive may be the future, but the future is not here today.”

Juist, dappere uitspraak na het instorten van OnLive. Nee flauw, hij heeft sowieso gelijk. Vroeg of laat staat alles online en zijn fysieke consoles iets van het verleden. Je moet alleen maar net inschatten wanneer dit losbarst en je hier op in moet spelen. Het duurt zeker nog wel een paar jaar. Robert heeft hier ook nog een quote over. Let op, dit is er eentje voor aan de muur op het toilet:

“In business, we say that people overestimate what you can do in a year and underestimate what you can do in a decade.”

Machtig mooie uitspraak om te lezen net voordat *ploemp* die drol in de pot plonst.
 

Cloud Gaming met Mario
Meer Sega HD onderweg

Sega is al lang niet meer wat het geweest is. Dat is jammer, maar omdat ik groot ben geworden met Sega en ben opgevoed met een Master Sytem en Mega Drive, omarm ik de spellenmaker nog steeds met volle nostalgie. Laten we daarom nogmaals teren op de tijden dat Sega nog coole dingen maakte. NiGHTS Into Dreams en Sonic Adventure 2 bijvoorbeeld komen uit een tijdperk dat Sega nog (net) niet aan het instorten was.

Sega heeft bevestigd dat we binnenkort opnieuw kunnen genieten van de twee titels en dan uiteraard in HD. 3 oktober verschijnen de titels op het PSN en 5 oktober op XBLA. Heel omslachtig komt daar later nog DLC achteraan. NiGHTS krijgt een Christmas NiGHTS expansion DLC voor gratis. Sonic Adventure 2 krijgt Battle Mode DLC alleen dan niet voor gratis.

Beetje raar dat twee van dergelijke oude games nog extra DLC krijgen. Stop dat er dan gewoon meteen bij.... Verder, jullie nog interesse om deze twee afgestofte, opgepoetste Sega oldies (opnieuw) te spelen?
 

Meer Sega coming
The Sun valt de Wii U aan

Nintendo fans maak je klaar om The Sun aan te vallen! Ze hebben een compleet artikel besteed aan het afkraken van de Wii U. Volgens de topkrant is het noodzaak de nieuwe Nintendo console ten alle tijden te vermijden. Daarvoor hebben ze vijf punten bedacht. Check:

1.    It'll be outdated within a year
2.    Vita masquerading as the GamePad
3.    The threat to all consoles - mobile gaming
4.    DS + Wii = fail?
5.    It's dramatically over-priced
 

The Suns attacks Wii U
Ok, nu even serieus. Het is algemeen bekend dat The Sun alleen maar poep in de vorm van letters over de pagina's van hun blad of site kan uitsmeren. Iedereen met een beetje Nintendo liefde zou dus aardig moeten kunnen lachen om The Sun haar poging iets te melden over de Wii U. De Wacht vindt het in ieder geval vrij vermakelijk. Laten we de punten anders even doornemen.

1.    Nintendo doet allang niet meer mee voor de hoogstaande graphics. Verder is de besturing compleet nieuw. Hoe goed het gaat werken, weet nog niemand maar 'outdated' roepen is een voorbarige conclusie die vrij weinig hout snijdt.
2.    Euh, yeah right.... The Sun heeft geloof ik niet helemaal door de Wii U gewoon echt een console is.
3.    Mobiel gaming wordt steeds groter inderdaad. De 3DS en Vita hebben daar last van, de consoles niet echt. En al zouden ze er wel last van hebben, echt een argument om de Wii U niet te halen is het amper. The Sun vergelijkt ook de prijzen van de Wii U met die van mobiele games. Vrij loos, vergeleken met de prijzen van mobiele games is een krat pils en een maaltijdsalade bij de appie ook vrij duur...
4.    The Sun ziet de Wii U kennelijk vrij fanatiek als een soort handheld en beweert dat de grote N niet kon kiezen om de Wii U een console of een handheld te laten zijn en daarom een combi is geworden (DS+Wii). Zie ook commentaar punt 2.
5.    Neuh, die prijs is juist niet heel hoog, daar is iedereen het volgens mij al aardig over eens.

Compleet waardeloze punten en redenaties zoals je mag verwachten van The Sun. Lullen over games, moeten ze vaker doen, kunnen we nog eens lachuh.
 

Killer Instinct?

Killer InstinctKiller Instinct had strakke graphics, keiharde combos, heftige camerabewegingen en finishing moves. Het maakte allemaal behoorlijk indruk zo'n vijftien jaar geleden en heeft een hele zooi hardcore fans opgeleverd die een moord zouden doen voor een nieuw deel. Helaas heeft Microsoft de rechten in de vrieskist gesodeflikkerd en er dertig sloten op gegooid. Tot nu, dat is.

Hang de slingers nog niet meteen op, houd je kleren nog even aan en doe geen naakte dansjes op de tafel. Dat er nu een nieuwe Killer Instinct komt, is zeker niet bevestigd. Microsoft heeft het Trademark van KI vernieuwd, wat zoveel betekent dat ze de sloten van de vriezer hebben afgehaald en de deur eventueel open kan. Hoewel, dat Microsoft dit nieuws zelf verspreidt, geeft dan wel weer goede hoop dat er echt iets aankomt.

Mocht er daadwerkelijk een portie Killer Instinct onderweg zijn, dan gok ik dat ze de oude delen gaan afstoffen en oppoetsen om deze vervolgens te droppen op XBLA. Een nieuw deel zou op zich natuurlijk wreder zijn, alleen wie moet deze maken dan? RARE heeft tegenwoordig de spelmaakskills van een dementerende hamster met twee linkerhanden en een alcoholverslaving. 


Best mooi voor een telefoon

Zelfs ik werd gedwongen de onthulling genaamd iPhone 5 even te volgen. Tja, het blijft een telefoon dus dan ben ik snel mijn interesse kwijt. Iets wat ontwikkelaars kennelijk niet eens tegenhoudt spellen te maken, grootse spellen te maken. Check de trailer van Real Racing en je kan niet anders dan concluderen dan dat de iPhone 5 aardige power heeft.Hoe mooi de graphics ook, waarom zou je het op een mobiel spelen? Ja, ik ben flink sceptisch. De ontwikkelaar achter Real Racing, Firemonkeys, snapt dat wel. Firemonkeys weet al aardig zeker dat games op mobiele apparaten vroeg of laat heus wel gaan knallen. De mensen moeten dus alleen nog even om:

“I think it's reasonable. People have seen these experiences on console and they haven't seen them on iOS yet. So, they've got all these questions about ‘How're you gonna do this or that with a touchscreen?”

Prima, bewijs maar dat het lekker werkt! Wie wil zoiets als Real Racing al wel spelen op z'n (toekomstige) iPhone 5?


Wapens zijn overal

Een echte moordenaar kan killen met, tja, eigenlijk zo'n beetje alles. Messen, stenen en gootsteenontstoppers, ze zijn allemaal dodelijk in de handen van Agent 47. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een schietijzer gebruiken. Een pistool, een shotgun, een machinegeweer of de sniper. Kortom, opties alom; hak, steek, prik, beuk, schiet, knal en slice die slachtoffers naar de eeuwige jachtvelden.


Nieuws aanleveren is nieuws

Ken je Paperboy nog? Dat spel met die jongen die kranten zo goed mogelijk probeerde af te leveren in de brievenbussen bij de mensen thuis. Als dat hem dan lukte, dan was 'dat' meteen het grote nieuws in de krant. Maar waarom eigenlijk?

 

REACTIES (91) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord