Early Access Program voor de PlayStation 4? 

Early Access Program voor de PlayStation 4? 2014-07-12T09:21:55
Betalen voor een game die nog in ontwikkeling is? Sony ziet het wel gebeuren op de PS4! De Wacht geeft je alle details naast nieuws over de Xbox One devkit, The Crew, Uncharted, GTA V en het momentum van de Xbox One.

Retail Xbox One toch een devkit?

Microsoft is een beetje in de war! Mag de Wacht dat zeggen? Ja, met het hele eens in de 24 uur online, DRM en verplicht Kinect gedoe mag de Wacht dat zeggen. Nu liet Microsoft laatst ook nog weten dat de plannen voor het maken van echte devkits van normale retail units ook niet doorgaat, maar dat wordt nu weer tegengesproken. Precies, ze zijn een beetje in de war.

Martin Fuller, een dude van de Xbox Advanced Technology Group, liet weten dat het converten van een retail Xbox One naar een devkit, om iedereen de kans te geven om games voor de Xbox One te maken, definitief van de baan is. In een statement van Microsoft wordt dat nu echter een soort van ontkent.

Devkits

“The comments were inaccurate. We remain committed to ensuring the best possible solutions for developers and hobbyists to create games for Xbox One. We will share more details at a later date.”

Het blijft een vaag verhaal, al denkt Microsoft dat de Xbox One na een moeizame start nu wat positieve momentum heeft gevonden, maar daarover later meer in deze Nachtwacht.


Early Access PS4 program?

Zijn jullie bekend met het Early Access program van Steam? De service maakt het mogelijk om games te kopen die nog in ontwikkeling zijn, zodat devs de alvast gemaakte knaken kunnen gebruiken voor het afmaken van de game en ook nog eens feedback krijgen om de retail game beter te maken. Zie het een beetje als betalen voor een uitgebreide bèta test!

Dit soort services werken vaak goed op de PC, maar op de consoles verwachten gamers niet dat ze moeten betalen voor een game die nog niet af is. Toch denkt Sony dat een Early Access programma ook prima op de PS4 kan werken, mits het goed is uitgewerkt. Adam Boyes, de SCEA VP van third party relations, denkt dat console gamers het nu wel zouden accepteren.

PS4

"That's the thing - we live in a different world. There are different types of people. There are people who always back games, enjoy Kickstarters, try things that they know aren't finished but are willing to help make better. The challenge is moving a program that works well on PC onto consoles, where players often expect a higher level of polish and a smoother experience. Honestly, we're working through that right now. We're figuring out what's ok.”

Tja, waarom de fock ook niet? Zolang er ontzettend goed duidelijk wordt gemaakt aan de gamer dat je betaalt voor een game die nog niet af is, zou het best wel kunnen werken. Of is dit echt zo’n typisch PC ding? De Wacht is overigens nog helemaal niet overtuigd van zo’n Early Access program en betaalt liever voor een game die klaar is. Al kan je dat met de games en alle patches tegenwoordig niet meer echt zeggen.


Gratis content voor The Crew

Er komen een paar hele vette games aan voor de race fans, waaronder The Crew van Ubisoft. In de game krijg je een gigantische game wereld gevuld met online spelers, waarmee je van coast to coast kan rijden in ongeveer 2,5 uur. Epic shit echt! Er is dus genoeg te zien in The Crew, maar Ubisoft wil de boel ook nog eens fris en fruitig houden door gratis nieuwe content aan te bieden.

In het filmpje hieronder wordt dat bevestigd door Julian Gerighty, de creative director van The Crew. Ook laat hij weten dat de PC bèta vanaf 23 juli beschikbaar is. Inschrijven doe je hier!


PS4 Frozen Edition

Exclusief voor Japan, kost omgerekend zo’n 310 euro.

Frozen


Uncharted goede kandidaat voor PS4 remake

In een onderzoek dat Sony liet uitvoeren werd duidelijk dat bijna 50% van de gamers met een PlayStation 4, hiervoor geen PS3 hadden. Dat is dan ook precies de reden waarom The Last of Us bijvoorbeeld geremasterd naar de PS4 komt, zodat ook die 50% er nog van kan genieten. Er gaan ook al geruchten over een opgepoetste versie van Beyond: Two Souls, maar Shuhei Yoshida, president van de Sony worldwide studios, vindt Uncharted ook wel een goede kanshebber.

Het zou ook best slim zijn, aangezien het vierde en waarschijnlijk laatste deel (FFS!) ergens volgend jaar uitkomt voor de PS4. Yoshida wil echter geen gewoonte maken van dit soort remakes.

Uncharted

"There are requests from some consumers for games that were released later in the generation, like Uncharted, which people might have missed. That would be a good candidate. We don't want to flood the market with remade games either."

De Wacht zou een gat in de lucht springen. Alle Uncharted games zijn kapot gespeeld met als resultaat de platinum trophy in alle 3 de games, maar als de trilogy ook nog naar de PS4 komt doet de Wacht het allemaal met liefde nog een keer. Make it happen, Sony!


Xbox One momentum

Eerder in deze Nachtwacht las je al dat er nog steeds hier en daar wat onduidelijkheden zijn over de visie van Microsoft en de functionaliteit van de Xbox One. Toch heeft de Xbox One nu wat momentum te pakken volgens Harvey Eagle, Xbox UK marketing boss. Microsoft zal nu proberen dit vast te houden en door de komst van vette games moet dat volgens Harvey helemaal goed komen. De ‘momentum shift’ kwam volgens hem dan ook na de release van Titanfall.

Xbox

"The change started to happen when Titanfall was released in March, it's been a hugely successful title and the start of what I believe to be is the momentum shift. The momentum shift is something to be encouraged by, but certainly there's more work to be done. We do need to see this grow and continue over a period of time. With such a strong line up of games coming out over the next six months, I think that's going to increase momentum."

Verderop in het interview laat deze Harvey ook nog weten dat er veel te doen is geweest rond het terugdraaien van bepaalde features, maar dat Microsoft zal blijven luisteren naar de fans en als het nodig is opnieuw aanpassingen zal maken. Als we hier uiteindelijk de ultieme gaming machine mee creëren vindt de Wacht het helemaal prima!


GTA V Jet tricks

GTA V ligt al een tijdje in de winkels en we hebben in de tussentijd al een shitload aan vette filmpjes gezien, maar zo af en toen komt de Wacht nog steeds dingen tegen die hem verbazen. Het is mooi om te zien hoe gasten zich urenlang kunnen vermaken in de virtuele wereld die GTA heet! Neem nou de dude in het filmpje hieronder. Hij moet elk vrij uurtje in een straaljager hebben gezeten, want zijn skills zijn crazy!

REACTIES (45) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord