EA vs. Valve is voorbij? 

EA vs. Valve is voorbij? 2012-09-17T12:54:46
We hebben een verdomd heet weekend achter de rug, maar het gamescom nieuws koelde helaas al wel snel af. Gelukkig heeft de Wacht toch nog duidelijkheid gevonden over het gezeik tussen EA en Valve, geruchten over een PS3 prijsdaling, een Tomb Raider video interview, cross-game DLC voor LittleBigPlanet, shitload Devil May Cry gameplay en er valt hier en daar ook nog wat te lachen!

PS3 zakt in prijs?
De gamescom is officieel weer achter de rug en dus kan de Wacht zich weer bezig houden met de standaard dingen, zoals het beginnen met een sappig gerucht! Het zit er al een tijdje aan te komen, maar Sony heeft er op de E3 en tijdens de gamescom helemaal niks over gezegd. Waar de Wacht het over heeft? Een prijsdaling voor de PlayStation 3!

Het zou slim zijn om de prijs van de PS3 een stukje naar beneden te gooien ergens aan het einde van het jaar, zeker met de komst van de PS3 Super Slim, maar het lijkt er op dat we misschien al heel binnenkort wat minder pegels voor een PS3 neer hoeven te leggen. In Amerika zijn ze in ieder geval al begonnen!

Verschillende retailers, waaronder Best Buy en Amazon, hebben de PS3 nu op 230 dollar staan. Dat is omgerekend ongeveer 185 euro, dus sta niet verbaasd als de PS3 binnenkort waarschijnlijk voor 199 euro in de winkels ligt. De magische grens volgens de industrie!

Instant Buy
Moet hebben! Lijkt me duidelijk.

Tomb Raider video interview
Jongens, de Wacht heeft me toch een partij zin in de nieuwe Tomb Raider, niet normaal! De serie heeft de laatste paar jaar z’n glans een beetje verloren, maar Crystal Dynamics lijkt nu helemaal op het goede spoor te zitten met de nieuwe jonge Lara Croft. Het duurt helaas nog tot begin maart 2013, voordat we met de game aan de slag kunnen, maar er is wel wat nieuwe leuke info over de game verschenen.

In een video interview heeft Karl Stewart, global brand director, het bijvoorbeeld over de ontwikkeling van de game, de veel kwetsbaardere Lara Croft en Camilla Luddington, maar ook over ideeën die de devs hebben geschrapt uit de game. Zo had Lara in een vroege versie van de game bijvoorbeeld een paard, maar er was ook een idee over een klein meisje die Lara moest beschermen. Best een cool interview dus en daarnaast zie je hier en daar wat gameplay beelden en mo-cap footage van Camilla. Altijd lekker!

Cross-game DLC voor LittleBigPlanet
Goed nieuws voor alle LittleBigPlanet fans! De game draait natuurlijk om het zelf maken en customizen van levels en je Sackboy, maar er is ook een shitload aan DLC beschikbaar voor LBP 1 en 2. Sony heeft nu laten weten dat alle DLC die je al bezit ook compatible zal zijn met LittleBigPlanet voor de PS Vita, maar ook in LittleBigPlanet Karting kan je al je gedownloade outfits gewoon gebruiken.

“Customization is a big part of LittleBigPlanet. Being able to modify your Sackboy or Sackgirl is a way for players to personalize their experience, while also bringing a variety of different franchises and entertainment properties into the LBP universe.”

“We recognize this and have decided that we can’t ask all you LittleBigPlaneteers to fully enjoy the upcoming LittleBigPlanet PS Vita and LittleBigPlanet Karting without an amazing assortment of costumes at your disposal. So, we’re going to let you bring the costumes that you bought for LittleBigPlanet and LittleBigPlanet 2 along with you… at no extra cost!”

Dit is dus helemaal gratis en daar hoef je verder ook niks voor te doen. Daarnaast wordt vanaf nu alle nieuwe DLC ook cross-game compatible, zodat je alles maar één keer hoeft aan te schaffen. Hij is fijn!

What did the hand say to the face…? Slap!!
Het houdt maar niet op met dat stomme gezeik over het einde van Mass Effect 3, al moet de Wacht wel eerlijk zeggen dat het onderstaande plaatje best grappig is!

EA vs. Valve
Je hebt vast meegekregen dat er wat gezeik is tussen EA en Valve. Toen EA begon met Origin verdwenen alle EA games ineens van Steam, maar dat had volgens EA met bepaalde regels te maken, waar EA het niet mee eens is. Op de vraag of er inderdaad een soort haat is ontstaan tussen EA en Valve krijgen we van Peter Moore een heel verhaal.

"They have different terms and conditions that they put on their games that don't meet what we would like to do with our gamers. They insist on being a layer between the game developer and publisher and the consumer. They take a piece of the revenue stream. And they don't allow us to go directly to the consumer to do patches and updates. So we just agree to disagree. It's not a feud. They have their terms and conditions. We do. They don't meet. So we go do what we do, and they're doing very well at doing what they do."

Om nog een keer aan te tonen dat er geen ruzie is tussen beide partijen heeft Mr. Moore het over Left 4 Dead en Portal 2.

"There's no feud. Remember, we're the guys who published Left 4 Dead and Portal 2. It's Valve. Gabe's a great friend of EA's. We're a great friend of his, we like to think.”

Hij begrijpt ook dat veel gamers het niet kunnen waarderen dat er geen EA games via Steam beschikbaar zijn, maar zolang Valve de regels niet aanpast zal dat nooit gebeuren.

"We're very clear on what we want to do to be able to put a game on a platform and interact with the gamer. The current terms and conditions of Steam don't allow that. If they change to meet the contract with the gamer we set out to do, then of course things might change. But until then, nothing's going to change."

Het is mooi dat Peter zegt dat EA en Valve nog steeds vriendjes zijn, maar toch voel ik een beetje ‘wrijving’, of is dat het zweet op m’n ballen?

Devil May Cry demo walkthrough
Het is tijd om deze Nachtwacht af te sluiten en dat was best wel een zware klus. De gamescom zit er op en we hebben alle vette nieuwtjes en filmpjes nu wel gezien. Toch moet er nog een vet filmpje onder deze Nachtwacht en de Wacht werd dan ook erg blij van de Devil May Cry video walkthrough in m’n mailbox. Bedankt nog daarvoor anonieme N8W8 Scout!

Toegegeven, het is weer dezelfde demo die we al eerder hebben gezien in gameplay filmpjes, maar zo uitgebreid als hieronder heb je het nog niet gezien. Geniet van een klein half uur hakken en zagen met de nieuwe Dante!

REACTIES (36) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord