E3 2018 line up van Ubisoft bekend 

E3 2018 line up van Ubisoft bekend 2018-05-25T13:57:16
Goedemorgen, lieve kijkbuiskindertjes! Kijk hier, een nieuwe Wacht met het laatste nieuws uit game-land, waar het inmiddels een beetje stilte voor de E3-storm lijkt te worden. Wel heeft Ubi alvast verklapt wat we sowieso gaan zien op hun show en zien we F1 2018 voor het eerst in actie.

Het is alweer vrijdag!!!
   

    

Ubisoft teast E3 line-up, inclusief onaangekondigde titel(s)

Het lijkt wel alsof de uitgevers ons ieder jaar vroeger in de stemming willen brengen voor de E3 en ach, dat vinden we eigenlijk helemaal niet zo erg. Vandaag vond Ubisoft een gaatje in de overvolle E3-hype agenda en kijkt in een video eerst terug op wat voor feestje hun show vorig jaar ookalweer was. Vervolgens doen ze iets raars met een chatbot, die even bevestigt dat Beyond Good & Evil 2, For Honor, Rainbow 6 Siege, Skull & Bones, The Division 2, Starlink: Battle for Atlas en Transference op de show van dit jaar te zien zullen zijn. Daarnaast kunnen we nog rekenen op wat verrassingen! Tja, eh.. verrassend? Dan maar gewoon kijken, op 11 juni, 22:00 Nederlande tijd.

   

Eerste teaser-trailert Far Cry 5: Hours of Darkness DLC

We wisten vrij snel dat Far Cry 5 drie uitbreidingen zal krijgen en dat de eerste daarvan zich afspeelt tijdens de Vietnamoorlog. Wat we nog niet wisten is hoe ontzettend grimmig de sfeer zou zijn in deze eerste uitbreiding, iets wat heel erg duidelijk naar voren komt in deze eerste teaser van Hours of Darkness. Goed, we hadden het eigenlijk al kunnen raden aan de hand van de titel en de setting, maar oké.

Hours of Darkness verschijnt op 5 juni. In juli volgt dan Lost on Mars en in augustus krijgen we Dead Living Zombies. De Wacht hoeft je als ‘t goed is niet uit te leggen wat het idee achter die laatste twee wordt.

  

Een geschiedenisles over Monkey Island

Een beetje Monkey Island-fan weet vast wel waar de naam Guybrush vandaan komt, toch? Dat en nog (heel) veel meer in deze nieuwe video van Ahoy, misschien wel de de favoriete docu-maker van de Wacht. Deze lofzang aan Monkey Island draait niet alleen om de avonturen van de bekende blonde wannabe-piraat, maar is eigenlijk een complete geschiedenisles van het adventure-genre, met Monkey Island natuurlijk als sprankelend middelpunt. Kijken!

   

Battlefield 1943 is vanaf nu backward compatible op Xbox One

Het klinkt misschien gek, maar de laatste keer dat Battlefield de Tweede Wereldoorlog bezocht is eigenlijk pas 9 jaar geleden, toen Battlefield 1943 verscheen op PlayStation 4 en Xbox 360. Het is natuurlijk geen toeval dat Microsoft precies nu na de onthulling van Battlefield V deze voorganger besluit toe te voegen aan de lijst van backward compatible games voor Xbox One. Wel tof, toch?

    

Awesome boek over game steden: Virtual Cities

De kans is groot dat je net als de Wacht dol bent op bijzondere steden in games. En als dat zo is, dan ga je dit waarschijnlijk heel tof vinden. Schrijver en ‘urbanist’ Konstantinos Dimopoulos is samen met Maria Kallikaki bezig met een boek genaamd Virtual Cities, met daarin alles over je favoriete ‘game-gemeentes’. Het project verscheen een week geleden op Unbound, een soort Kickstarter voor boeken.

Het boek wordt een soort atlas, met daarin uitgebreide info, analyses, afbeeldingen en natuurlijk landkaarten van meer dan 40 fictieve steden, uit zowel games als literatuur. Steden die in ieder geval al bevestigd zijn, zijn onder andere City 17 (Half-Life 2), New Vegas (Fallout), Dunwall (Dishonored), Citadel (Mass Effect), Silent Hill (Silent Hill), Rubacava (Grim Fandango) en natuurlijk ook Midgar (Final Fantasy VII).

Hij weet niet hoe het met jullie zit, maar de aardrijkskunde-nerd in de Wacht wordt hier ontzettend blij van! Wanneer Virtual Cities af moet zijn is nog niet bekend. Het zit op dit moment nog in de crowdfund-fase en is op moment van schrijven 56% gefinancierd. Ondertussen kun je wel alvast artikelen van Dimopoulos lezen over hetzelfde onderwerp, hier op Gamasutra.  
   

Waar komt Atreus vandaan?

Spoiler alert...

   

Eerste gameplaybeelden F1 2018 tonen Monaco

Komend weekend is natuurlijk de Gran Prix van Monaco en dat leek Codemasters een prima gelegenheid om de eerste gameplay van de nieuwste F1 game te laten zien! Charles Leclerc klimt achter het gamestuur voor een extra fotorealistisch rondje Monte Carlo en als je je afvraagt wie Charles Leclerc eigenlijk is, dan komt dat waarschijnlijk omdat je alleen formule 1 kijkt voor Max. Net als de Wacht trouwens...

F1 2018 verschijnt op 24 augustus, uiteraard voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

   

5 minuten gameplay van Agony

Om de zomerse sfeer waarin we ons verkeren een beetje te doorbreken, hier nog even een stuk gameplay van de meest vage, surrealistische, trippy en duistere survival-horror van de afgelopen tijd. Lekker. Agony kruitp al vanaf 29 mei je PlayStation 4, Xbox One of PC binnen, mits je het toelaat. Brrrr!!

  

Interview met David Cage en drie shorts voor Detroit: Become Human

Android time! Detroit komt vandaag uit en om nog meer in de stemming te komen voor deze interactieve film van een game, heeft Sony nog wat interessante video’s voor ons online gemikt. Drie licht onheilspellende video’s over de robots in de game en daarnaast een kort interview met regisseur en schrijver David Cage. Bij de titel van deze video gaat de Wacht trouwens twijfelen of Cage zelf eigenlijk wel zo ‘human’ is, maar dat terzijde.

Detroit: Become Human is vanaf vandaag beschikbaar, alleen op PlayStation 4. Ren jij naar de winkel, heb je ‘m al, of twijfel je nog? Check hoe dan ook even Tjeerds review van de game!

   

Superrealistisch herladen in VR

Zo doe je dat.

   

Goed weekend!

En veel plezier met het wegklikken van de honderden privacymeldingen, doei!

 

REACTIES (36) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord