Duke Nukem: Mass Destruction teaser website 

Duke Nukem: Mass Destruction teaser website 2014-02-02T18:38:04
Oeh, er is weer een nieuwe teaser website opgedoken. Hopelijk is Duke Nukem: Mass Destruction geen hoax. En, mooi bruggetje, van Mass Destruction naar Mass Effect. De Wachtster heeft info! En slecht nieuws voor Need for Speed fans trouwens, sorry…

PARTEH

 

Duke Nukem: Mass Destruction teaser website

Als het goed is, wordt Duke Nukem: Mass Destruction voor PlayStation en PC over 24 dagen onthuld door Interceptor Entertainment. Deze studio heeft een teaser website, alloutofgum.com, opgericht waar we een countdown zien. De Wachtster had effe een vieze bijsmaak, dankzij een niet nader te noemen hoax… Vooral omdat de site op dit moment vanwege onderhoud offline is. VERDACHT! Maar goed, er is een Facebook pagina en er zijn screenies. Op onderstaande screenie zien we uiteraard de befaamde kauwgom uit Duke Nukem 3D: "It's time to kick ass and chew bubble gum ... and I'm all outta gum."

Duke Nukem Teaser website

Maar wat weten we al over de game? Nou, er doen aliens mee. Op de website kon je de FB pagina liken, waarna een door aliens achtergelaten boodschap vertaald werd.

“The King makes his next-generation debut in Duke Nukem: Mass Destruction. A top-down action roleplaying game for PC and PlayStation. Duke will be kicking ass across various planets in the Unreal-powered game and will be “saving the president from an apocalyptic alien threat.”

Hmm… Je weet het maar nooit, maar zullen we deze voorlopig het voordeel van de twijfel gunnen?

 

Ontwikkeling nieuw Need for Speed deel stilgelegd 

Stoelendans in gameland. Het is een vrij ingewikkeld verhaal, dus lieve lezers, zet alle zeilen bij. Need for Speed: Rivals developer Ghost Games heeft een aantal mensen in hun Engelse vestiging moeten ontslaan. Hierdoor hebben ze een nog aan te kondigen Need for Speed project op de lange baan moeten schuiven. Vaste medewerkers kregen een optie van EA: opzouten en financieel gecompenseerd worden of Dead Space ontwikkelaar Visceral Games helpen met het maken van ‘Havana’, het (volgens geruchten) nieuwe Battlefield deel dat voor het einde van het jaar gepland staat. 

Need for Speed: Rivals

Deze ontslagen volgen op het al eerdere downsizen van Criterion Games in september, waardoor er zestig medewerkers aan de slag gingen bij Ghost Games. En die nu dus mogelijkerwijs helemaal zonder baan zitten. Criterion beschreef deze zet destijds nog als een vrijwillige, die niet vanuit EA gedicteerd werd. De oprichters van Criterion vertrokken afgelopen maand, om een nieuwe studio op te richten.

Zo, helemaal op de hoogte! Voor degene zonder aandacht spanne: de ontwikkeling van een nog aan te kondigen Need for Speed game is stilgelegd. Waarschijnlijk omdat EA zo snel mogelijk een nieuw Battlefield deel klaar wil hebben liggen. Tl;dr versie, there you go! Maar errm... het blijft natuurlijk wel bijzondere timing van EA. Of zit er geen Need for Speed film aan te komen?

 

Nieuwe Sonic in 2015?

Het zou zomaar kunnen dat we in 2015 een nieuwe Sonic krijgen voor alle drie de next-gen consoles (want ja, DE WII U IS OOK NEXT-GEN). Deze wijsheid heeft de Wachtster te danken aan een foto genomen op de Nuremberg International Toy Fair… Te midden van Sonic action figures was aldaar ook onderstaand bord te zien.

HET bord

Het bord noemt drie spellen, waarin de gezwinde egel een rol heeft, namelijk Sonic: Lost World, Mario & Sonic at the Sochi 2014 Olympic Winter Games EN ‘new 2015 title to be announced’ voor Wii U, PlayStation 4 en Xbox One. Verder zien we trouwens dat er ook een Sonic animatieserie komt op Cartoon Network. Dat wist de Wachtster in ieder geval ook nog niet…

Sega en Nintendo maakten in mei 2013 bekend dat de eerstvolgende drie Sonic games exclusief naar Wii U en 3DS zouden komen. Lost World en Sochi waren de eerste twee hiervan. De derde moet nog bekend gemaakt worden. Iets dat deze nieuwe multiplatform Sonic best wel onlogisch maakt… Maar there you have it! Sega heeft trouwens nog niet gereageerd.

 

Game of Thrones en de Oculus Rift

Game of Thrones: The Exhibition heeft dit jaar een nieuw interactief element gekregen. Uit de persberichten was lange tijd niet op te maken wat het zou worden, maar nu de tentoonstelling geopend is in New York weten we het!  De attractie heet ‘Ascend the Wall’ en is een virtuele reis met een lift naar de top van The Wall. Er wordt bij deze virtual reality trip gebruik gemaakt van de Oculus Rift. Hoe f’ing tof is dat dan! Hier een ooggetuigenverslag.

"The overall experience is super immersive, even if there’s not a lot you can really do. I stepped into a cage-shaped booth and strapped on the Oculus Rift. An exhibit staffer set a pair of over ear headphones on my head, and almost immediately I was transported to the icy northern border of the seven kingdoms. The gate to the lift carriage slammed shut and a rickety sounding winch started hauling me to the top of the fortification, as howling winds whizzed by."

Zoals onderstaand plaatje bewijst, belooft het inderdaad een super intensieve belevenis te worden. De man in kwestie probeerde zijn balans te behouden en greep daardoor de reling beet. Je kunt namelijk alle richtingen opkijken, dus ook naar beneden… Toen de lift steeds hoger ging, kreeg hij daarom last van zijn hoogtevrees. Zo levensecht voelt het dus!

Oculus Rift meets Game of Thrones

De rest van zijn trip houd ik geheim… no spoilers! Wie duimt er met de Wachtster mee dat het circus ons ook aandoet? PLEASE!

 

Mass Effect 4 informatie

Het is een publiek geheim: de Wachtster heeft liefde voor BioWare. Ze vindt dan ook dat we allemaal vreselijk lijden onder een chronisch tekort aan Mass Effect 4 informatie. Maar gelukkig is er voor degene die goed zoekt af en toe best wel wat te vinden.

BioWare geeft aan dat men al best lekker vordert met de game. Zo zijn ze bezig met motion capture apparatuur en zijn er al een aantal schitterende nieuwe omgevingen aan het universum toegevoegd. Awesome, tof, briljant, maar echte keiharde inhoudelijke details zijn er eigenlijk nog niet. Geen idee wie de hoofdpersoon gaat zijn, hoe deze eruit ziet en wat zijn/haar verhaal is. Maar ach, lekker Twitteren doen ze gelukkig wel. Zo weten we dat designer Jos Hendriks de game zelfs al heeft gespeeld, de viespeuk!

Tweet 1

Tweet 2

Tweet 3

Uit verdere kleine beetjes informatie weten we dat de game in ieder geval compleet losstaat van Shepard en de companions uit de vorige delen. Verder wordt vermoed dat de game zich wel eens na de oorspronkelijk trilogie zou kunnen afspelen. Dit komt vooral omdat er twee nieuwe rassen geïntroduceerd worden. Ten eerste zijn er de ‘Arrogants’, dunne karakters met gloeiende ogen en een soort ‘franjes’ vanuit hun borst tot nek. Ten tweede is er een ‘Ancient, Advanced, and Guardian’ ras, die eruit zien als sci-fi golems met rotsachtige metallic lichamen. Jullie zien het: de Wachster zit er bovenop!

 

Ubisoft zoekt jou!

Valiant Hearts: The Great War speelt zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog en probeert daarbij zo goed mogelijk vast te houden aan de daadwerkelijke historische gebeurtenissen. Ubisoft zoekt daarom ook naar echte memorabilia om model te staan voor de collectibles in de game.

Valiant Hearts: The Great War

Heb jij een object met een echte historische context en een goed verhaal dan roept Ubisoft je op om foto’s hiervan naar de Facebook of Tumblr van Valiant Hearts te sturen. De twee winnende objecten worden door de art director van de game nagemaakt en verschijnen als collectibles in de game.

Voor meer informatie over de wedstrijd kun je hier terecht. Nieuwsgierig geworden? Dan heeft de Wachtster ook de trailer nog effe voor je opgeduikeld. En ga die sowieso checken, want dit kan niet anders dan tof worden. Je krijgt er geen spijt van, echt niet. Go, klik already!

De game komt dit jaar nog uit en zal verschijnen op Xbox 360, PlayStation 3, Xbox One, PlayStation 4 en PC.

 

The Wolf Among Us Episode 2 komt 4 februari

We wisten al dat ie eraan zat te komen, maar de Wachtster kan nu een daadwerkelijke releasedatum melden! Ze heeft het natuurlijk over de tweede episode van The Wolf Among Us: Smoke and Mirrors. Vanaf 4 februari mogen we weer aan de bak, EIN-DE-LIJK.

Eindelijk!

De game is speelbaar op PC, Mac en Xbox 360. De PS3 versie verschijnt trouwens een dag later… En de iOS versie zelfs een week later, sorry!

 

Memes en dingen

You gonna be wasted.

Let's DRINK!

Indeedy.

I work alone

 

Lekker koesen!

REACTIES (67) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord