Duitsers krijgen lelijke Audi Xbox One S 

Duitsers krijgen lelijke Audi Xbox One S 2016-09-27T04:10:09
De Wacht doet vannacht pijn aan je ogen door de limited edition Audi Xbox One S! Gelukkig verder lekker nieuws over het succes van Doom, uitleg over de timing van de Xbox Scorpio reveal, RockSteady maakt het officieel uit met Batman en de allereerste trailer van Sundered.

Microsoft verrast door het ontbreken van 4K Blu-ray drive in PS4 Pro

Boomshakalaka, daar heb je de nieuwe Nachtwacht weer! De Wacht heeft in deze editie nieuws voor je over Xbox Scorpio, maar we trappen af met nieuws over de PlayStation 4 Pro. Sony heeft onlangs de high-end PlayStation 4 aangekondigd die vooral op 4K schermen met HDR moet gaan shinen, maar het is toch wel opmerkelijk dat er helemaal geen 4K Blu-ray disc drive in de PS4 Pro zit, zeker aangezien Blu-ray verdorie van Sony zelf is!

Een hoop gamers waren verbaasd over de beslissing van Sony om geen 4K Blu-ray speler in de PS4 Pro te stoppen en nu blijkt dat ook Microsoft het maar een gekke bedoeling vindt. Albert Pinello, senior Xbox director bij Microsoft, zegt in een interview:

Pro

"I would say it's one of the more surprising decisions that they made, given their history with being on the forefront of media transitions like they have. So I don't know, I think it's a really great question, I'm not sure."

De Xbox One S heeft wel een 4K Blu-ray disc drive gekregen en Xbox Scorpio waarschijnlijk ook volgend jaar, maar Sony vond het blijkbaar niet nodig en legt de focus meer op het streamen van 4K content. Of hoopt Sony stiekem dat je dan maar de stand-alone 4K Blu-ray speler gaat aanschaffen? De Wacht zegt doe het niet, en haal lekker een Xbox One S!


Bethesda verrast door Doom singleplayer succes

Niet alleen Microsoft is verrast, maar ook Bethesda. Niet van het ontbreken van een 4K Blu-ray disc drive in de PS4 Pro, maar van de populariteit en ontvangst van de singleplayer mode in de nieuwe Doom! Bethesda laat weten nogal onzeker te zijn geweest over de singleplayer mode en is blij verrast dat gamers zich er zo goed mee vermaken.

Pete Hines, vice president van PR en marketing bij Bethesda, legt uit wat de reden is van de twijfel over de Doom singleplayer campaign.

Doom

“In today’s day and age, single-player campaigns have evolved to become much more than they used to be. As DOOM doesn’t really have a plot, or even a speaking protagonist, we were unsure how that would be received upon release. It was a possibility that players would call the approach archaic and old, and we feared mixed reviews.”

De Wacht snapt de onzekerheid wel, maar Doom is hierbij het bewijs dat een meeslepend plot en character geen vereiste hoeft te zijn voor een vette singleplayer ervaring.


Gamer relatie

De harde waarheid.

Relatie


Duitsers krijgen lelijke Audi Xbox One S

Tijd nu om een potje keihard te lachen, al zou je er ook om kunnen janken. Er komen heel regelmatig vette edities uit van consoles, die de standaard console in veel gevallen verfraaien, maar Microsoft en Audi slaan de plank nu volledig mis. Tenminste, volgens de bescheiden mening van de Wacht dan. Ter ere van de release van Forza Horizon 3 hebben Microsoft en autofabrikant Audi samen een limited edition Xbox One S ontworpen, waarvan ze er 3 weggeven via een prijsvraag in Duitsland. Maar serieus, dit ding is toch spuuglelijk?

Audi Xbox

Ook de controller is aangepast met een grote rode start/stop knop en er zit een stukje leer op het handvat, net alsof het een stuur is. Normaal gesproken is de Wacht een sucker voor dit soort speciale edities van consoles, maar deze laat hij rustig aan zich voorbij gaan, zelfs als auto liefhebber. Check het promo filmpje hieronder.


Als Wouter ooit kinderen krijgt…

Gaat dit 100% zeker gebeuren.

Halo song


Rocksteady maakt het uit met Batman

Over Wouter gesproken! De beste man heeft een gezonde verslaving wat betreft Batman en zal dan ook een klein traantje wegpinken bij het feit dat ontwikkelaar RockSteady geen Batman game meer zal maken. Batman VR was het laatste Batman project en die game heeft officieel de gold status bereikt, dus dat was het dan voor RockSteady. Ook de ontwikkelaar zelf kijkt terug op een mooie periode.

Batman

"We submitted Batman VR to Sony last week which was an awesome experience. I think there's a little bit of sadness on the team. It feels like... breaking up? The mood is really split - there's a feeling in the office like, it's definitely time to do something else - we all accept that. But we all know Batman so well - we all feel comfortable in the Arkhamverse.”

Overigens doet Rocksteady nog heel geheimzinnig over wat ze nu gaan doen en of ze al bezig zijn met een nieuw project. Het zal waarschijnlijk ook nog wel even duren, voordat we daar iets over horen. Eerst nog genieten van Batman VR, want dat is sowieso een aanrader voor VR!


Xbox Scorpio reveal timing uitleg

Tijdens de Microsoft E3 persconferentie werden er maar liefst 2 nieuwe consoles aangekondigd, de Xbox One S en de Xbox Scorpio. Je zeggen dat het een beetje gek is om dat tegelijkertijd te doen en ook Sony had niet verwacht dat Microsoft nu al iets zou laten weten over Xbox Scorpio, maar volgens Microsoft is het juist logisch om het nu al te zeggen dat er volgend jaar een nieuwe krachtigere Xbox aankomt, om gamers de keuze te geven. Dezelfde Albert Pinello als eerder in deze Wacht geeft uitleg over de timing van de reveal van de Xbox Scorpio.

Scorpio

“We wanted to let people know in advance so that we didn’t run into the opposite problem which is next year we announce Scorpio and we have people that bought Xbox One S and went ‘Why didn’t you tell me this was coming a year later? I would have waited.’ I’m glad we give people that option. I think we have a great product in the Xbox One S. I’m very confident in that product and the value that it delivers, and I’m glad we told people that something else was coming next year, and to give people the opportunity to wait if they think it’s going to be better for them. I think we’ve given them enough information that they can understand what’s coming.”

Microsoft wilde dus gewoon niet dat gamers met een Xbox One S zich genaaid zouden voelen als de Xbox Scorpio ineens een jaar later uit zou komen en volgens de Wacht heeft Microsoft dat goed gedaan. Nu nog afwachten hoe hard Scorpio gehaktballetjes maakt van de PS4 Pro.


Sundered announcement trailer

PU opperhoofd Jan kwam enthousiast naar de Wacht met nieuws over de nieuwe game van ontwikkelaar Thunder Lotus Games, bekend van de game Jotun. Het nieuwe project heet Sundered en is een soort Metroidvania met een procedurally generated wereld en een prachtige handgeschilderde grafische stijl. William Dubé, de creative director van Sundered zegt:

“Sundered is a game that builds on the strengths of Jotun: Hand-drawn art, epic boss battles, and great immersion. However, we know Jotun was far from perfect. With Sundered, we’ve added more complex mechanics, tons of replayability, and meaningful choices. We’ve gone into a darker universe heavily inspired by Lovecraft’s writings.”

De game moet ergens begin volgend jaar uitkomen voor de PS4 en PC en hieronder kan je alvast kijken naar de eerste trailer.

REACTIES (59) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord