Dragon Quest XII is in ontwikkeling 

Dragon Quest XII is in ontwikkeling 2020-01-02T23:45:45
De papa van de Dragon Quest serie heeft laten weten inmiddels te werken aan Dragon Quest XII en dropt een aantal interessante hints in deze Nachtwacht. Daarnaast nieuws over Final Fantasy VII Remake, Switch menu en verkoopcijfers, happy new year van PlayStation en prachtige winterse beelden van Flight Simulator.

FFVII Remake voor PC?

Mag het nog? Ja, fuck it het mag nog… Gelukkig nieuwjaar! De Wacht begint zijn jaar met een gerucht over Final Fantasy VII Remake. De game moet in maart uitkomen (dat klinkt ineens een stuk dichterbij, nu het 2020 is), maar je hebt ongetwijfeld meegekregen dat er binnenkort een demo zal verschijnen, die ook al op de Gamescom getoond werd. Aangezien de demo is gelekt en speelbaar is op een PS4 devkit staat het hele internet vol met filmpjes van de demo, maar de Wacht gaat die niet posten, vanwege spoilers.

FFVII

Wat wel interessant is, is dat tech-savvy gasten de game code van de demo eens flink onder de loep hebben genomen en wat aanwijzingen hebben gevonden voor een PC versie. Zo zit er PC code in de demo, verwijzingen naar PC settings zoals hogere resoluties en naar Nvidia en AMD.

Er is nog steeds wat onduidelijkheid rond de platforms waar de game op gaat uitkomen. Het wordt in ieder geval een PlayStation exclusive voor een jaar, maar daarna zal Final Fantasy VII Remake ook wel uitkomen voor PC en Xbox.


Switch menu is een piece of crap

Hideki Kamiya, producer bij PlatinumGames en creator van Bayonetta, staat er om bekend geen blad voor de mond te nemen. Onlangs stapte hij opnieuw met het verkeerde been uit bed en liet via Twitter weten hoe kut het menu van de Switch is. Hij zei:

Switch

“The Nintendo Switch’s Home Menu is a piece of crap, all of the shitty gigantic game icons are lined up in a row, but the rest of the games are tossed into a trash can called ‘All Games’… I wonder have they (the people that made the menu) ever played the Nintendo fan boys’ Switch?”

Ja, duidelijke taal Kamiya-san! En hij heeft ook wel een punt eigenlijk.


PlayStation happy new year

Sony heeft een nieuwe video online gezet, waarin de gamers worden bedankt voor 25 jaar PlayStation succes. Het is daarnaast een gelukkig nieuwjaar video, met de toch wel veelzeggende tekst ‘See you in 2020’. PlayStation 5 komt eind dit jaar! Zo’n zin in!


Resident Evil 2 round table met de devs

De ontwikkelaars van Resident Evil 2 Remake zijn met z’n allen uitgebreid uit eten gegaan, om nog eens na te praten over de game. In een gezellige setting geven meerdere devs een soort kijkje achter de schermen bij de ontwikkeling van de game, dat zeker voor de fans de moeite waard is. In deze aflevering hebben de devs het over hun favoriete momenten uit Resident Evil 2, geschrapte content en hoe er werd nagedacht over verschillende camera punten. Koekeloer hieronder!


Switch nu meer verkocht dan SNES

Goed nieuws nu over de Switch! De handheld/console hybrid verkoopt sinds de launch al erg lekker en inmiddels is de Switch nu de SNES gepasseerd, als het gaat om de wereldwijde verkoop. Tijdens de afgelopen kerstdagen werden er wereldwijd maar liefst bijna 1 miljoen exemplaren verkocht, dat het totaal op 49.79 miljoen heeft gezet. De SNES kwam niet verder dan 49.10 miljoen verkochte exemplaren.

Om de NES van de troon te stoten zal de Switch nog wel even zo door moeten gaan, want die staat op 61.91 miljoen. Tot slot hieronder nog de top 10 wereldwijd best verkochte games voor de Switch.

Money

  1. Mario Kart 8 Deluxe – 19.01 miljoen
  2. Super Smash Bros. Ultimate – 15.71 miljoen
  3. Super Mario Odyssey – 15.38 miljoen
  4. The Legend of Zelda: Breath of the Wild – 14.54 miljoen
  5. Pokemon: Let’s Go, Pikachu! / Pokemon: Let’s Go, Eevee! – 11.28 miljoen
  6. Splatoon 2 – 9.28 miljoen
  7. Super Mario Party – 7.59 miljoen
  8. Pokemon Sword / Shield - 6 miljoen
  9. New Super Mario Bros. U Deluxe – 4.59 miljoen
  10. Super Mario Maker 2 – 3.93 miljoen


Dragon Quest XII is in ontwikkeling

Dragon Quest series creator en game designer Yuji Horii, heeft voor het nieuwe jaar een kaartje online gepost met een boodschap aan de fans. In zijn tekst blikt hij terug op een fantastisch jaar voor de Dragon Quest serie, maar hij geeft ook de bevestiging dat er inmiddels wordt gewerkt aan Dragon Quest XII. Verder laat hij weten dat hij al 33 jaar aan de serie werkt en niet precies weet hoe lang hij het nog volhoudt, maar hij wil voorlopig nog even door. Zijn tekst was:

“Last year, we released the Dragon Quest movie Dragon Quest: Your Story, as well as the Switch version of Dragon Quest XI. We also released Dragon Quest Walk for smartphones, and announced anime and game adaptions for Dragon Quest: The Adventure of Dai. And now, 33 years after the first game, I am extremely happy to be able to challenge new things such as the production of Dragon Quest XII. To all the fans who have supported Dragon Quest thus far, as well as the many staff who have sustained it, thank you so much. While I’m not sure how long I’ll be able to keep this up, I want to work as hard as I can for a little while longer.”

DQ

Daarnaast gaf hij nog een kleine toelichting op zijn kaart, waarbij hij laat weten dat Dragon Quest XII echt nog wel even gaat duren, maar er wel andere dingen uit kunnen komen voor die tijd.

“In addition to what I said in the New Year’s card, there are some things I still cannot say, but as for Dragon Quest XII, it is still a little while ahead. However, there may be things we can release before that. Please give me your support again this year.”

In juni van 2019 liet executive producer Yuu Miyake al weten samen met Yuji Horii te werken aan ‘preparations on series developments that will connect to Dragon Quest XII’ en dat klinkt als een soort DLC of tussendeel, dus misschien is dit waar Yuji Yorii het over heeft. Hoe dan ook, Dragon Quest is na al die jaren nog steeds springlevend!


Winterse Flight Simulator trailer

Genoeg gelul nu, tijd om deze Nachtwacht af te sluiten met prachtige 4K footage van de nieuwe Flight Simulator. In het filmpje hieronder zien we hoe de wereld er uit ziet in de winter als het flink heeft gesneeuwd en dat levert niets minder dan pure eye-candy op. De ontwikkelaar noemt de game de ‘next generation of Microsoft Flight Simulator’ en wat graphics betreft is dat wel gelukt. Het ziet er bizar mooi uit, niet normaal. Enjoy!

REACTIES (13) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord