Diablo III downloaden? Eerst de starter edition spelen! 

Diablo III downloaden? Eerst de starter edition spelen! 2012-09-17T12:56:24
Het is een Wacht geworden met een boel slecht of gewoon ronduit raar nieuws… op een onNachtwacht-achtige manier, that is. Digitale Diablo III-kopers moeten bijvoorbeeld verplicht de starter edition spelen de eerste dagen en THQ zegt alweer gedag tegen een tweede belangrijke kopstuk! Oh ennuh de nieuwe firmware updates voor de Xbox 360 maken sommige officieel gelicenseerde gamegear onbruikbaar. Altijd leuk!

Final Fantasy VII voor Steam duikt op
Final Fantasy VII keert terug! Niet als supergeile HD-remake maar als budgettitel voor Steam. Niet dat je alleen de game krijgt, als de Wacht de gelekte productbeschrijving mag geloven. De game krijgt nieuwe online features, cloud saving en een character booster. Dat laatste geeft je de macht om je personages en hoeveelheid gil naar het maximum te tillen, zodat zelfs een halfgare randdebiel de game nog kan uitspelen.

De informatie komt via Google Cache omdat het alweer offline is gehaald. GOG.com vond ook een linkregistratie voor FinalfantasyVIIPC.com. De game kwam oorspronkelijk al uit voor PC en werd daarop ook helemaal kapot gemod. Aangezien er al jaren veel vraag is naar een (downloadable) heruitgave, raadt de Wacht nog even een korreltje zout aan. Als de info klopt gaat de game 9,99 euro kosten.   

THQ vicepresident stapt ook op
Eerder zwaaide THQ al president Danny Bilson uit en nu pakt ook vicepresident Teri Manby haar biezen. Voor wie onder een steen leeft, het gaat al tijden niet zo goed met THQ. Ze boeken wel commerciële successen maar er moet nog steeds geld bij, waardoor ze eerder al de felbegeerde UFC-franchise verkochten aan EA.

Volgens Gamasutra heeft Geri Manby een week geleden zelf haar ontslag ingediend en wordt 6 juli haar laatste werkdag. Naast vicepresident was ze ook corporate controller en chief accounting officer. Alle drie de functies zijn ondertussen alweer vervuld door andere werknemers. Zelf zat Manby sinds 2008 bij het bedrijf.

Van de vicepresident horen we natuurlijk lang niet zo veel als van de nieuwe president, Jason Rubin, maar het tweede ontslag van een groot kopstuk geeft aan hoe stormachtig het momenteel binnenin THQ’s burelen is. Een reden waarom ze opstapt wordt helaas niet gegeven, noch wat haar toekomstplannen zijn.  

The making of Metro: Last Lights live-action trailer
Over THQ gesproken, ze mogen misschien op de donkerste bladzijde van hun bestaan zijn beland, hun line-up is vetter dan ooit! Metro: Last Light is nog wel effe in ontwikkeling maar de eerdere live-action trailer maakte een goede indruk. Hieronder een lekker gedetailleerde making-of!

Xbox Live updates zorgen voor problemen met gamegear
Juni is geen goede maand op het gebied van Xbox Live updates. Microsoft heeft bevestigd dat de firmware update van 12 juni problemen veroorzaakt met de officiële Wireless Racing Wheel. Ook eigenaren van MadCatz en Fanatec-waar melden dat de apparatuur niet meer goed werkt. De heren en dames van Bill Gates zijn hard bezig een oplossing te ontwikkelen. De update die woensdag beschikbaar kwam heeft al vooruitgang geboekt bij Fanatec-gear… om vervolgens problemen te creëren met Datel-hardware.

En de Wacht dacht dat de Motorola rechtszaak lastig was!

Koop Diablo III online en krijg… de starter edition
Wow, een Diablo III-rel die niets met de servers te maken heeft… waarschijnlijk. Patch 1.0.3 tweakt niet alleen de game maar verandert ook wat details in het beleid. De meest schokkende is dat downloaders van de game eerst de starter edition krijgen. De wachttermijn voor je toegang krijgt tot de grote menseneditie, kan oplopen tot wel drie dagen! Iemand van support reageert op het Diablo III forum:

"Outside of the issue that we fixed, digital purchases do require a review period before they kick over from Starter to Full editions. We apologize for the inconvenience, but it is a necessary step to combat fraud and other malicious activities that can weaken everyone's play experience.

The delay is no longer than three days, and is often much quicker than that. Hang tight. :)"

De starter edition geeft je alleen toegang tot en met de Skeleton King (eerste eindbaas) en de levelcap staat op 13. Bovendien heb je geen toegang tot de (Real Money) Auction House en daar gaat het Blizzard uiteindelijk om. Het is een extreme maatregel om gold farmers tegen te houden.

Overigens beginnen sommige spelers al aardig goed te worden in Diablo III, en met aardig goed bedoel ik HOLY SHIT HIJ VERMOORDT DE EERSTE EINDBAAS IN MINDER DAN EEN SECONDE OP INFERNO!

Monsters University
Blablabla E3 is voorbij en er zijn weinig nieuwe gametrailers blablabla de Wacht heeft eigenlijk geen reden nodig om een nieuwe Pixar-trailer te gebruiken. Maar als je er toch op staat, Monsters Inc is een van m’n favoriete animatiefilms. Makkelijk Top 5 als ik een Pixar-lijst zou moeten maken. De prequelfilm, Monsters University, draait pas volgend jaar in de bios maar ik heb er nu al zin in!

Conan O’briens fucked up gamesrubriek
Als uitsmijter toch nog iets game gerelateerd! Talkshowlegende Conan O’brien stopt wel vaker games in zijn show en met de New Video Games rubriek kan zijn sketchafdeling overuren draaien. Oké, de photoshops van de boxarts zijn afschuwelijk, maar UFC Sexual Tension is toch wel aardig briljant. Enjoy!

REACTIES (48) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord