Destiny komt niet met vernieuwingen... 

Destiny komt niet met vernieuwingen... 2014-08-08T09:40:50
Hopelijk heb je genoten van de Destiny beta. Hoezo? Nou, omdat er volgens Activision weinig tot geen échte veranderingen meer worden doorgevoerd tot launch! De Nachtwacht zit er - natuurlijk - weer bovenop.

Ook Counter-Strike aan de zombies

Zombies. Knappe jongen die tegenwoordig een gamereeks kan noemen zónder. Volgende 'slachtoffer' lijkt GTA te worden, al zou het zomaar kunnen dat Counter-Strike nog nét ff eerder is. Voor de legendarische tactical multiplayer-shooter is namelijk, inderdaad, een zombie spin-off aangekondigd!

Het gaat om een free-to-play game met de intrigerende naam Counter-Strike Nexon: Zombies, gepland voor het derde kwartaal van 2014. Info over hoe of wat, is helaas nog met een hoop rottend vlees bedekt. In ieder geval lijkt het erop dat - buiten de aanwezigheid van de ondoden - dit toch vooral een traditionele CS-game wordt, met bekende modes als Hostage Rescue en Bomb Defusion.

Toch, misschien zelf aan de slag als zombie? Zou zeker cool zijn, al heeft de Wacht zijn twijfels: Counter-Strike draait juist om een perfecte balans, en wanneer één team als goedgetrainde mariniers speelt en het andere als wandelende lijken, lijkt die toch enigszins zoek. Wat jullie?

Counter-Strike Nexon: Zombies

 

Far Cry 4: Behind the Scènes, deel drie

Na deel één en twee, is-ie er vannacht dan eindelijk: deel drie van de dikke developer diary van Far Cry 4! In de documentaire wordt duidelijk dat Ubisoft met Nepal opnieuw een werkelijk paradijselijke setting voor hun free-roamer heeft uitgekozen. Met wederom een psychopaat aan het roer. Alweer. Hetzelfde. Keer op keer. Hmmm, waar hebben we zoiets eerder gehoord?

 

Multiplayermaniertjes

Confronterend: de Wacht blijkt een combinatie van 'the accuser' en 'the ransom demander'. Maar hé, winnen is belangrijker dan meedoen, niet?

multiplayermensen

multiplayermensen

multiplayermensen

multiplayermensen

multiplayermensen

multiplayermensen

multiplayermensen

 

GUN 2 bestaa... bestond

Red Dead Redemption was de game die cowboys in één klap cool maakte. Maar laaaaang voordat Rockstar hun klassieker uitbracht, was er GUN: een westernshooter van Neversoft die volgens de Wacht minstens zo'n fijne vibe als RDR had. Het spel verscheen tijdens de overbruggingsperiode tussen de Xbox/PS2 en 360/PS3, en verkocht mede daarom een stuk minder exemplaren dan terecht.

Want GUN was vet. Schoot met scherp. En had onder andere whiskey-bommen als wapen. Redenen te over dus voor een sequel, die er overigens ook bijna was geweest. Nu, vijf jaar later, laat Neversoft namelijk weten dat GUN 2 daadwerkelijk een ding was, maar 'on hold' werd gezet ten faveure van de zoveelste Tony Hawk-titel:

"We just didn’t have the manpower to make [Gun 2] and another skateboarding game. We had to put everybody back on the [Tony] Hawk franchises."

Hmmm, nu Tony dood is, is er werkelijk geen énkel argument om niet direct te beginnen met het afstoffen van GUN 2. Wat, is Neversoft inmiddels ook ter ziele? Damn... 

GUN

 

Fish Plays Pokémon

Een goudvis die Pokémon Red speelt. Op Twitch. Toen de Wacht voor het laatst keek, stond de teller op 21.311 viewers. Dat het arme beestje er al uren over doet om überhaupt uit Ash's slaapkamer te komen en soms zelfs dood lijkt (tja, ook een vis moet af en toe slapen), mag de pret niet drukken. Dit is historische TV, mensen. Dit wil je niet missen! Popcorn?

 

Brute Limited Edition Raven's Cry

Een tijdje geleden reisde de Wacht af naar Topware's hoofdkwartier in Karlsruhe. Inderdaad, geen glamoureus tripje, maar meer voor keiharde zaken: hij was er op schattenjacht. En ja, onder stapels onverkochte X-Blades-, Earth 2160- en Battle vs. Chess-kopietjes, trof hij zowaar een parel. Alhoewel, Raven's Cry is meer een doffe robijn, die fans van genregenoten als Risen en Two Worlds echter heus plezier zal bieden, aanstaande oktober.

Hoe dan ook wordt de RPG fraai verpakt, in een authentieke treasure chest met indrukwekkende inhoud. Check dan:

 • Strictly limited special edition in a wooden treasure chest
 • Nautical Compass (replica) with sundial 9 cm, made of brass
 • Telescope (replica) extensible, made of brass
 • Sextant (replica), made of brass
 • Artbook with 72 pages
 • Adhesive tattoos with piraten motives
 • Exclusive, limited "Steelbook"-Box
 • Multilingual Game Version
 • Exclusive game content
 • Double-sided poster with the Map of the Caribbean of the 18th century
 • Bonus Disc with Artwork, Wallpaper, Videos and Soundtrack

raven's cry treasure chest

 

Geen megaveranderingen in Destiny

Na een periode die gerust mag worden bestempeld als 'de Grote Videogamedroogte van 2014', is het vanaf 9 september eindelijk weer ouderwets aan: Destiny, bitches! Dankzij de beta weten we inmiddels hoe vet die shit gaat worden, al is één en ander nog in een spacey nevelmist gehuld. Denk aan leveling, loot-systeem en algehele balans; zaken waar - naar aanleiding van de beta - nú nog wat aan kan worden veranderd.

Volgens Activision's Eric Hirshberg echter hoeven we geen gigantische gedaanteverwisseling te verwachten. Meer tweaks en fine-tuning, derhalve:

"I would describe it as tweaks and not major changes, as we saw the fundamentals of the game to be very strong. And the good news is because we got 4.6 million players into the beta we were able to test the back-end in scale and it performed really well and stably."

Destiny's lot lijkt dus bezegeld. Maar als je één ding zou moeten noemen, waaraan hoop je dan dat er nog wordt gesleuteld?

destiny

 

GTA V-speler tekent de Mona Lisa...

... met kogelgaten!

REACTIES (35) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord