Demon's Souls, Legend of Dragoon en Metal Gear mogelijk de volgende remasters van Bluepoint 

Demon's Souls, Legend of Dragoon en Metal Gear mogelijk de volgende remasters van Bluepoint 2019-12-29T16:01:35
‘Tis the season of teasing! Maar naast teaserij van Bluepoint Games is er ook ander gamenieuws, zoals: Take Two spant rechtszaak aan tegen Red Dead Redemption-project, Cthulhu redt kerstmis in onverwachte JRPG-rentree en slecht nieuws voor Xenosaga-fans. Goedemiddag!

Bluepoint Games teaset nieuw projecten

Ontwikkelaar Bluepoint Games ziet zijn kans schoon om tijdens deze feestdagen eens even flink te teasen. Met een feestelijk gedichtje hint de dev van onder andere Shadow of the Colossus (2018) en Uncharted: The Nathan Drake Collection (2015) naar remasters van mogelijk drie titels. Ook al staat het gedichtje open voor interpretatie en is de bewoording nogal ambigu, lijkt het erop dat Bluepoint het over Demon's Souls, The Legend of Dragoon en Metal Gear Solid heeft. Dat past bij eerdere hints van de ontwikkelaar – Bluepoint is immers niet vies van gedichten en vage hints, zeker niet rond de feestdagen. Het lijkt slechts een kwestie van tijd tot Bluepoint alle games die ooit gemaakt zijn remastert voor de current gen, maar tot die tijd moeten we het doen met hints als onderstaande. Welke game mogen ze van jou aanpakken? De Wacht heeft wel zin in een opgepoetste Demon's Souls (en álle Metal Gear Solid-games natuurlijk).

              

Een Xenosaga HD-collectie lijkt er niet te komen

Een bundel van alle Xenosaga-games in een HD-jasje lijkt een onmogelijke opgave, zo blijkt uit een Tweet van Bandai Namco’s Katsuhiro Harada. In reactie op de vraag van een fan antwoordt Harada, die vooral bekend is als producer van Tekken, dat Xenosaga binnenkort z’n kop niet weer opsteekt. Er waren ooit wel plannen voor een remaster van de RPG-franchise, maar eenmaal aangekomen bij de marktanalyse bleek al die moeite niet rendabel genoeg. In een andere Tweet zegt Harada dat er zelfs al gesprekken waren met ontwikkelaar Monolith Productions. In reactie op de vraag of er ooit nog een port gaat komen van de Xenosaga-games die niet in het Westen zijn uitgekomen, zegt Harada dat ze ‘altijd kijken naar de globale markt’, wat een mooi geformuleerde ‘nee’ is.

          

Yoshida: ‘Devs zeggen dat ze nog nooit zo gemakkelijk games hebben ontwikkeld als voor PS5-hardware’

In het nieuwe nummer van Dengeki Playstation staat een interview met de ex-president van SIE Worldwide Studios en nog altijd belangrijke Sony-veteraan Shuhei Yoshida. In het interview spreekt Yoshida over de PS5, en hoe makkelijk het is voor game-ontwikkelaars om er games op te maken. Yoshida zegt dat de PS3 de moeilijkste Sony-console ooit was om games voor te maken, en dat het daarom erg belangrijk was voor Sony om dezelfde fouten niet te maken bij de PS4. Yoshida merkt op dat ontwikkelaars zich niet goed op hun games kunnen richten als ze de hele tijd bezig moeten zijn met het overwinnen van obstakels die komen kijken bij de ingewikkelde hardware. Gemak van game-ontwikkeling was bij de PS4 dus al een speerpunt, maar het klinkt alsof het bij de PS5 al helemaal makkelijk is. ‘Veel devs’ zeggen volgens de Sony-man dat ze nog nooit zo gemakkelijk games hebben ontwikkeld voor een console, maar dit is dan ook wel een beetje een ‘wij van Wc-Eend adviseren Wc-Eend’-verhaal…

PlayStation logo
                     

Cthulhu en kompanen zijn terug in JRPG Cthulhu Saves Christmas

Een confrontatie tussen de Grinch en Cthulhu lijkt nog een stapje te ver, maar wie zijn kerststemming nog niet kwijt is en de feestdag maar al te graag combineert met het werk van H.P. Lovecraft, kan mogelijk terecht bij Cthulhu Saves Christmas. Tien jaar geleden kregen we al de game Cthulhu Saves The World voorgeschoteld, en de makers zijn terug met nóg een JRPG waarin Cthulhu zijn krachten kwijtraakt. Dit keer vormt onze favoriete, met tentakels beplakte cultleider een bijzonder team met de kleindochter van de kerstman, om samen Jack Frost te stoppen en kerstmis te redden. Eindbazen worden in deze JRPG gevormd door kerst-slechteriken als Krampus en Mari Lwyd (the fuck, Wales?) en het mag duidelijk zijn dat humor de boventoon voert. Gaandeweg vormt Cthulhu zogenaamde ‘R’lyehtionships’ – vernoemd naar de verloren stad R’lyeh uit, je raadt het al, The Call of Cthulhu - met zijn vrienden. Check vooral de trailer hieronder, waarin Cthulhu ieder een ‘Merry Fhtagn’ wenst (van de alom bekende Lovecraft-quote ‘ Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn’, natuurlijk).


             

Take-Two spant rechtzaak aan tegen Red Dead Redemption: Damned Enhancement Project

Een pijnpuntje in de geschiedenis van Rockstar is het feit dat Red Dead Redemption nooit naar PC is gebracht. Ja, je kunt het wel spelen via een streaming service als PS Now, maar daar worden leden van het meesterras niet bepaald vrolijk van. Geen handige instellingen, geen mods, geen muis- en toetsenbordondersteuning… De situatie is voor sommige PC-bezitters zo verschrikkelijk dat er iemand moest opstaan. Iemand die het wel even zou fixen, die de teugels in eigen handen zou nemen en het glorieuze RDR naar PC zou porten, inclusief betere graphics! In augustus kwam de aankondiging van Red Dead Redemption: Damned Enhancement Project, een fanproject dat de Xbox 360 en PS3-versies van RDR zou gebruiken én verbeteren. De aankondiging was vooral gevuld met grote woorden en loze beloften – niet zo gek dus dat het project nu al gecanceld is.

In september meldde projectleider ‘DemandDev’ dat de productie is gestopt. Hij wilde de naam van Take-Two niet in de mond nemen maar zei ‘gepest’ te worden door een bedrijf. Volgens zijn originele bericht deed dat bedrijf wat ‘shady’ dingen zoals het verzamelen van zijn privé-info - gek he, als je iets illegaals zoals het redistribueren van een game van plan bent? – en het contacteren van z’n familie. Sinds afgelopen kerst is duidelijk dat Take-Two een advocaat (of twintig) in de hand heeft genomen en deze ‘DemandDev’ een rechtszaak aan de broek heeft gespannen (via TorrentFreak).

Take-Two brings this action to maintain control over its world-famous video games in the face of Wyckoff’s publicly stated intent to distribute unauthorized software files that would dramatically change the content of Take-Two’s video games

Ene J. Wyckoff en de onbekende John Doe nummer 1 t/m 10 worden aangeklaagd omdat ze van plan waren software te releasen die in strijd gaat met het eigendom van Take-Two. Zo wordt maar weer eens duidelijk dat je niet zomaar elke game naar hartenlust kunt aanpassen en het internet op kunt gooien, zelf als je niet van plan was er geld aan te verdienen (al is dat in dit geval onduidelijk). Accepteer het nou maar, Red Dead Redemption komt niet naar PC.

RDR Damned Enhanced cancel
                   

En niet te veel krentenbollen eten, he! Fijne zondag verder.

Wacht, jullie eten oliebollen rond de jaarwisseling?

Krentenbol

REACTIES (12) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord