Dead Rising 4: Frank's Big Package in december naar PlayStation 4 

Dead Rising 4: Frank's Big Package in december naar PlayStation 4 2017-09-02T15:06:17
Goedemiddag! Lekker weekend tot nu toe? Zometeen vast nog een stukje lekkerder, want er staat een nieuwe Weekendwacht voor je klaar! Met vandaag onder andere een nieuwe uitbreiding voor Ark, een mooi gebaar in Shadow of War en een releasedatum voor Dead Rising 4 op PlayStation 4! Oh yes!

   

Dead Rising 4: Frank’s Big Package aangekondigd voor PlayStation 4

Een nadeel van timed exclusives is, buiten dat het een knap ongeïnspireerde manier van concurreren is, dat je soms wat langer moet wachten tot je een game kunt spelen op jouw platform naar keuze. Een voordeel van timed exclusives is dan weer dat, tegen het einde van de exclusieve periode, een game al flink wat uitbreidingen gekregen heeft. Zo ook Dead Rising 4, waarvan uitgever Capcom nu met een nieuwe trailer bekendgemaakt heeft dat deze eind dit jaar naar PlayStation 4 komt.

Zoals de subtitel ‘Frank’s Big Package’ al doet vermoeden, is dit een machtig complete versie van Dead Rising 4, met alle tot nu toe verschenen DLC. Daarnaast wordt er een nieuwe game mode genaamd Capcom Heroes toegevoegd, waarbij Frank zich in outfits van allerlei bekende Capcom characters hijst, inclusief bijbehorende moves.

Vanaf 5 december gaan we op PlayStation 4 spelen met Franks grote zaakje in Dead Rising 4: Frank’s Big Package. De originele game verscheen precies een jaar eerder al op Xbox One en in maart op PC. Deze bestaande versies  worden gratis uitgebreid met de Capcom Heroes Mode.

    

Ark: Survival Evolved krijgt dikke nieuwe uitbreiding: Aberration

De game die al sinds 2015 speelbaar is en zelfs al betaalde uitbreidingen gehad heeft, heeft eigenlijk pas enkele dagen geleden een volledige release heeft gekregen. In oktober word deze release nog iets ‘vollediger’, want ontwikkelaar Wildcard heeft een nieuwe uitbreiding aangekondigd!

In Aberration gaan we ondergronds, met een compleet nieuwe bioom, vol met nieuwe beesten, planten en weet de Wacht allemaal wat niet nog meer. We gaan er tot de verbeelding sprekende diersoorten als de Lantern Pug, Rock Drake, Cave Crustacean tegenkomen en een berg nieuwe gevaren, zoals aardbevingen en gaslekken. Ook belooft Wildcard meer dan 50 nieuwe craftbare items, zoals zip lines, glow sticks, wingsuits en meer van dat soort dingen die ondergronds goed van pas komen. Nice.

Ark: Survival Evolved is nu speelbaar op PC, PlayStation 4 en Xbox One. Aberration heeft nog geen definitieve releasedatum, maar moet ergens in oktober verschijnen voor alle platformen. Wordt Ark hier nog een beetje gespeeld? Zo ja, is het vet? Vertel ons er alles over in de comments!

    

Nieuwe DualShock 4 controllers waar je dwars doorheen kunt kijken

Microsoft laat je dan misschien je eigen Xbox One-controller ontwerpen, maar de controllers van de concurrent mogen er toch ook best zijn! Er is een redelijk scala aan uitvoeringen van de welbekende DualShock 4 op de markt en binnenkort komen daar weer drie nieuwe bij. Gisteren presenteerde Sony de Crystal, Blue Crystal en Red Crystal, drie verschillende transparante conrollers die vanaf 17 oktober in de winkels liggen.

Er was al een Crystal variant op de markt, maar nu is er een upgrade naar het nieuwere DualShock model, die bij de PS4 Slim en PS4 Pro werd geïntroduceerd. En daar komen nu dus ook een blauwe en een rode bij. Best wel strakke stukkies plastic! Zie jij jezelf er wel mee gamen, of hou het toch liever bij de originele zwarte? Vertel het ons in de comments.

    

Groots eerbetoon aan overleden ontwikkelaar in Shadow of War

Microtransactions is nog altijd een beetje een vies woord, maar als je dan toch iets moet kopen, dan maar dit stukje DLC voor Middle Earth: Shadow of War. Voor een paar euro koop je namelijk een personage genaamd Forthog Orc-Slayer, die je in benarde situaties uit de brand helpt met een one hit kill.

Maar veel mooier nog aan dit handige figuur, is dat hij gebaseerd is op executive producer Mike Forgey, die tijdens de ontwikkeling van Shadow of War is komen te overlijden aan kanker. Het team kon niet anders dan dit eerbetoon aan hem in de game te stoppen, compleet met muziek van Forgey zelf. Forgey was namelijk lid van Monolith’s huisband Orc Slayer. Een prachtig gebaar! Bovendien gaat er bij elke aanschaf $3,50 naar Forgeys familie.

Middle Earth: Shadow of War verschijnt op 10 oktober voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Komt Forthog Orc-Slayer ook jouw leger versterken?

   

Het gaat er soms heftig aan toe in de PUBG pre-grame loading zone

Net als in elke willekeurige multiplayer lobby eigenlijk...

   

De nieuwe level map van Destiny 2

Bungie’s nieuwste schietfestijn staat nu zo ontzettend dicht voor de deur, dat de postbode begint te klagen dat hij niet meer bij de brievenbus kan! Niet zo gek dus dat het nieuwe trailers van Destiny 2 regent. Vandaag heeft de Wacht een hele korte voor je, die demonstreert hoe de nieuwe map en bijbehorende fast travel in elkaar steekt. Gezien de grotere gebieden van de game, is dit zeker geen overbodige luxe!

Destiny 2 verschijnt op 6 september voor PlayStation 4 en Xbox One, en op 24 oktober ook voor PC!

    

In the Shadows komt eind deze maand naar PC

En nu brengt de Wacht het gemiddelde aantal pixels even omlaag, zodat het pixelart-gehalte dit weekend weer op acceptabele hoogte zit. De duistere puzzle-platformer In The Shadows heeft namelijk een releasedatum gekregen! Met een korte nieuwe trailer maakt de één-koppige studio Colorspace bekend wanneer de game op PC verschijnt. Iedereen was vroeger (en is vaak nog steeds)  bang in het donker en daar speelt In the Shadows goed op in, door van angst een gameplay element te maken. Door je licht op schaduwmonstertjes te schijnen, veranderen ze namelijk in bruikbare, alledaagse objecten, zoals deuren, trampolines of ladders!

In the Shadows had vorig jaar een succesvolle Kickstarter campagne en verschijnt nu dus uiteindelijk op 29 september op Steam. Ergens eind dit jaar staat de game gepland om ook naar PlayStation 4 en Xbox One te komen.

   

Hunter is terug in de story trailer van FIFA 18

Voor de tweede keer in FIFA geschiedenis krijgt de populairste voetbalgame een story mode en voor de tweede keer mogen we een balletje schoppen met Alex Hunter. In deze speciale verhaaltrailer krijgen we een glimp van het vervolg van zijn glansrijke voetbalcarrière in The Journey: Hunter Returns. En natuurlijk komt Ronaldo ook hier even om de hoek kijken. De onwetende Wacht gaat er even vanuit dat voetballiefhebbers wel op deze lelijke meuk zitten te wachten. Klopt dat?

FIFA 18 verschijnt op 29 september voor PlayStation 4, Xbox One, PC, Switch en zelfs nog voor PlayStation 3 en Xbox 360! Lees vooral ook hier Tjeerds laatste indrukken van de game.

     

Dino Dini’s Kick Off Revival op 12 september naar PC

De hoeveelheid voetbal in deze Weekendwacht bevalt de Wacht maar niks, maar goed, het moet maar. Als je wel eens een keer helemaal klaar bent met al dat semi-realistische gedoe van FIFA en PES, dan moet je het misschien eens top-down proberen, zoals bijvoorbeeld Dino Dini’s Kick Off Revival! Deze reboot van de klassieke Kick Off voetbal games verscheen vorig jaar al voor PlayStation 4 en Vita, en nu heeft de ontwikkelaar bekendgemaakt wanneer de game naar Steam komt. De Wacht wilde hier bijna zeggen dat de ‘kick off’ van de PC-versie op dinsdag 12 september plaatsvindt, toch maar niet gedaan...

      

Sea of Thieves ontwikkelaars zijn niet heel sportief

Omdat de Wacht in een piratenstemming is, sluiten we vandaag af met een gezellig stukje Sea of Thieves. De ontwikkelaars laten regelmatig zien hoe zij de game spelen en dat is eigenlijk altijd leuk om naar te kijken. Dit keer organiseren ze een bootrace en een zwaardgevecht tegen een willekeurig team van piraten. Ja eh, lekker makkelijk als je de game zelf gemaakt hebt…

Sea of Thieves moet ergens begin 2018 verschijnen voor Xbox One en PC.

    

Bye bye, fijn weekend verder!

    

REACTIES (24) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord