De toekomst in beeld 

De toekomst in beeld 2012-09-17T13:01:22
In deze Nachtwacht maar liefst twee voorbeelden over hoe de toekomst van gaming er uit kan zien met Augmented Reality en de vetste simulator ooit die heel dicht bij Virtual Reality komt! Verder speelt EA vieze spelletjes, is de PS Vita overal al uitverkocht, is de CoD engine net als een Porsche, krijgen we teasers van BioShock voor PS Vita en Captain Qwark doet weer lollig in Ratchet & Clank: All 4 One. Het blijft een baas!

EA speelt vuil spelletje?

Ik begin de Nachtwacht al een hele tijd met een gerucht, dat moge duidelijk zijn. De smerigheid van het aankomende gerucht is echter ongekend! Dit is by far het meest ranzige gerucht waar de Nachtwacht ooit mee is begonnen. Zit je er klaar voor? Het schijnt dat EA de reviewscores van Battlefield 3 probeert te manipuleren door de pers te 'screenen' of de reviewer wel geschikt is voor de review! Ja, die is lekker he?

EA Noorwegen vond het wel een goed idee om de pers die een review disc hadden aangevraagd een aantal vragen te stellen. Vragen als: "Has he expressed enthusiasm or concern for BF3?" en "Is he a fan of Battlefield?" Het ergste is echter dat EA ook vragen stelt over de grote vijand, de Call of Duty serie.

Het lijkt hiermee alsof EA wil dat alleen de reviewers die bij voorbaat al een voorkeur hebben aan Battlefield boven CoD en dus waarschijnlijk een hogere score aan Battlefield 3 gaan geven, de review code mogen ontvangen. Een uiterst vuil spelletje! EA Noorwegen heeft ook al gereageerd op de kwestie en gooit het simpelweg op een menselijke fout binnen het bedrijf en dat dit zeker niet de standaardprocedure is. Ouch EA, ik kan niet anders zeggen.

Augmented Reality concept

Met de komst van krachtige handhelds hebben we kennis gemaakt met Augmented Reality games. De 3DS, maar straks ook de PS Vita en Wii U kunnen allemaal gebruik maken van deze techniek, maar echt een super vette game hebben we nog niet gezien. Een aantal gasten hebben echter een filmpje in elkaar gezet met zo hun eigen idee over hoe AR games er uit kunnen gaan zien op de Wii U.

Voordat je helemaal enthousiast wordt van onderstaand filmpje, het is dus nep! Dat maakt het echter bijna niet minder cool, want het zou in de toekomst misschien best wel mogelijk kunnen zijn. Het is een concept demo van een Metal Slug game en het ziet er fantastisch uit.

PS Vita uitverkocht

Het zat er al een beetje aan te komen met al die dikke rijen in Japan voor de pre-order van de PS Vita, maar het schijnt dat zo'n beetje overal in Japan alle PS Vita's zijn uitverkocht! De handheld komt op 17 december uit in Japan, maar die zijn dus nu allemaal al verkocht. Dat maakt het importeren van de Vita waarschijnlijk ook vrij lastig bij launch.

Het is een feit dat de PS Vita een week werd uitgesteld om iets meer voorraad te creëren, maar aantallen zijn nooit genoemd. Of we dus kunnen spreken van een geweldige launch, of dat er gewoon veel te weinig PS Vita's zijn is nog even afwachten.

Het is ook wel een 'challenge' eigenlijk! Nou moet de Nachtwacht nog harder z'n best doen om die Vita dit jaar onder z'n kerstboom te krijgen.

All 4 One intro

Booyah! Vanaf vandaag ligt hij in de winkels mensen. Ik heb het niet over de duistere Batman, of andere geweldadige shit, nee ik heb het over some good ol' fashioned 4-player co-op madness met Ratchet & Clank: All 4 One. De game is uiteraard online te spelen, maar ook offline en dat is waar de kracht ligt van deze game volgens de Nachtwacht.

Er gaat niks boven wat offline co-op gameplay met een paar vrienden bij je thuis op de bank. Biertje erbij, je bek vol chips en gaan met die shit! Check hieronder de intro van de game, met uiteraard de bekende humor van de Ratchet & Clank serie.

CoD Engine is een Porsche

Het is tegenwoordig helemaal de shit als je als developer opschept over de engine die de game krijgt. Ook Glen Schofield, de general manager van Modern Warfare 3 co-developer Sledgehammer Games doet hier vrolijk aan mee. Hij doet in een interview een aantal opmerkelijke uitspraken over de CoD Engine. Hij noemt het zelfs een Porsche!

"Well I'll tell you one thing, I've worked on a lot of engines over my lifetime and spent a lot of time putting graphics in to them and this thing is Porsche. And what I mean by that is that it is stream-lined, everything in it is perfectly freaking clean. You can tell it's been worked on for years. It's easy to upgrade."

"We worked with engines before that are like fucking spaghetti. You can't work on a part and put it back in without messing with everything else. Modern Warfare 3's levels now are so much bigger than the old ones because they go more vertically, they have a bigger footprint and on top of that, higher fidelity, more textures and a lot more detail."

Hij wordt dan ook een beetje gek van al die mensen die denken dat MW3 gewoon een 'cut/paste' werkje is en er maar weinig veranderd aan MW3 ten opzichte van MW2. "If you put Modern Warfare 2 next to Modern Warfare 3 you would see a huge difference. Look at all the character models, look at all the gun models, look at the reflections, look at the water. There is so much that we've added, so when someone says 'cut and paste', I don't even want to talk to them because they don't know. They just don't know. They have no idea."

BioShock PS Vita teaser

Nog meer PS Vita nieuws in deze Nachtwacht met wat teasers naar de BioShock game voor de handheld. Dat BioShock uit gaat komen liet Irrational Games head and co-founder Ken Levine al weten op de afgelopen E3, maar wat we precies mogen verwachten van de game is niet bekend. Nu komt Mr. Levine echter met een paar teasers dat het best weleens iets anders zou kunnen zijn dan we van de serie verwachten.

Ze zijn nog maar heel vroeg in de ontwikkeling van de game, maar het wordt waarschijnlijk geen simpele poort van Infinite, of één van de eerste twee games: "That's not the current goal for what we're doing. I think for us, the idea we have is a really good expression on a platform like that. It's a different goal. And it has to sort of have its own voice in the franchise."

Hij is echter helemaal niet tegen het poorten van games voor de handheld, maar dat is gewoon niet de weg die hij met BioShock wil lopen. "I think there's room for every kind of game and every kind of approach. But just for what we do. That's not to say I won't play a lot of those games. I'd love to have that kind of game on a handheld." It simply means the development of the BioShock Vita game isn't taking that route."

Hij sluit af met de woorden: "I'd rather do something that's an experiment and that's a little different. And is unique for the franchise." De Nachtwacht is alvast benieuwd, maar het gaat waarschijnlijk nog wel even duren, voordat we deze BioShock kunnen spelen op de PS Vita.

FPS simulator

Als je aan de toekomst van gaming denkt, komt je als snel uit bij het hele Virtual Reality gebeuren. De manier waarop we dit echter tot nu toe kennen, is wel grappig, maar niet iets waar je heel enthousiast van moet raken. De dingen zijn fokkin groot, niet te betalen en bovenal zijn er geen toffe games te spelen met HD graphics en alles wat we tegenwoordig gewend zijn.

Het onderstaande stukje beeldschone techniek is echter een compleet ander verhaal! Deze Battlefield 3 FPS simulator is echt de vetste die je ooit hebt gezien en de officiële onthulling is bij de Gadget Show op 24 oktober op het Engelse Channel 5. Er is al wel een trailer en dan kan je onder dit stukje checken.

Je bestuurt de character met je eigen lichaam en moet dus zelf lopen, richten en schieten met een gun in je hand, terwijl de game volledig rondom je wordt geprojecteerd met beamers, inclusief LED verlichting, surround sound en een gehackte Xbox Kinect op je snufferd gericht! Wat wil je nog meer?! Watte, dat de simulator ook echt terugschiet? Oké, zijn 12 paintball guns die je van alle kanten kunnen raken genoeg? Wat een madness!

REACTIES (55) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord