De laatste Super Smash Bros. van Sakurai? 

De laatste Super Smash Bros. van Sakurai? 2015-01-31T03:16:03
Van Zelda tot The Order: 1886 en van Life is Strange tot Game of Thrones... De N8W8 staat vol trailers! Hoe kun je je weekend beter beginnen dan lui met wat bewegende beelden? Voor de fans van letters is er gelukkig ook nog nieuws over Super Smash Bros. en Xbox Live Gold.

Cats <3

 

Xbox One Live Gold februari game al beschikbaar

We konden dankzij onze Jokko al lezen over de Xbox Live Gold games van februari. Mensen met een Xbox One zouden binnenkort aan de slag mogen met #IDARB. Maar binnenkort kwam sneller dan verwacht! #IDARB schijnt namelijk al te vinden te zijn op Xbox Live Marketplace. Wellicht heeft het iets te maken met het feit dat februari een korte maand is… Ach, eigenlijk moet je niet vragen naar het waarom (aangezien de Wachtster het simpelweg niet weet), maar gewoon profiteren van deze fijne verrassing.

Veel plezier met deze platformer meets hockey meets fighting meets party game en happy #IDARB day!

 

The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D trailer - The Time Has Come

Het duurt gelukkig niet al te lang meer en dan mogen we massaal aan de slag met The Legend of Zelda: Majora’s Mask. De Wachtster kan niet wachten op deze remaster van een van haar meest favoriete games ooit. Tot die tijd knalt Ninty er gelukkig nog maar even een trailer tegenaan.

The time has (almost) come… Vanaf 13 februari is The Legend of Zelda: Majora’s Mask te checken op 3DS.

 

Super Smash Bros. maker moet met vakantie…

… althans, dat hoopt de Wachtster. Masahiro Sakurai, oftewel meneer Super Smash Bros., liet al eerder doorschemeren dat hij wellicht niet aan het roer zal staan van een volgend deel in de serie. Maar ditmaal laat hij er helemaal geen gras over groeien: de ontwikkeling van deze twee SSB games heeft hem gesloopt. In zijn Weekly Famitsu column ging hij in op een brief van een fan die hem de hemel in prijst juist vanwege zijn harde werk en volharding:

"It was very tough this time around... I doubt I'll be able to go on making games if it continues like this. But, I consider myself lucky that so many people seem to enjoy Smash Bros."

Super Smash Bros. for Wii U
Voorlopig vermaakt de Wachtster zich nog wel even met deze twee delen in de franchise, dus stuur die man een jaar met vakantie of laat hem samen therapeutisch tuinieren met Miyamoto.

 

Life is Strange launch trailer

Eerder vandaag konden jullie al lezen wat onze Florian van Life is Strange vindt. Hij beloonde de eerste episode van deze game met een mooi cijfer. Ben je nieuwsgierig geworden, ga dan snel lezen en check meteen ook nog effe onderstaande trailer.

Life is Strange is te checken op PC, PS4, PS3, Xbox One en Xbox 360.

 

The Order: 1886 gameplay trailer en mysterieuze teksten

En dan meteen maar over tot de derde trailer van de nacht, namelijk The Order: 1886. De officiële Japanse PlayStation YouTube account komt met een gameplay trailer. Zelfs het Japanse abracadabra kan niet verhullen dat we hier te maken hebben met een gevecht in het Agamemnon airship level, waarbij Galahad met behulp van onder andere een shotgun korte metten maakt met een flink aantal vijanden.

Maar gelukkig mag de Wachtster ook daadwerkelijk even iets meer typen over deze game dan een paar zinnetjes… Er is namelijk nog meer nieuws over de PS4 exclusive! Jullie kennen ondertussen de mysterieuze website vol cryptische teksten, die na ontcijfering meer uit de doeken doen over het verhaal van The Order: 1886. De afgelopen tijd staat de website in het teken van het ‘blackwater’ dat een grote rol speelt in de game:

“In my great-grandfather’s journal, he talked about “Blackwater” – a liquid that was said to heal any wound and even more unbelievably, prolong human life. I drank from it and tasted nothing, felt nothing… my doubts grew. As we made our way to safety, I stopped – I had to know. I pulled out my pocket knife. I cut deeply into my hand. The blood flowed freely – but it seemed darker, thicker, imbued with a strange intensity… I put the vial to my hand, and filled it with the blood… And now, safely above ground, the vial sits on the table in front of me. Can it be true? Is it possible that it really works? Somehow I feel it must. And I’m willing to put my life on the line to prove it…”

De boodschap eindigt met een sterke aanwijzing dat we bovenstaande binnenkort ook terug zullen zien in een video… Verder blijken niet alleen Nikola Tesla en Thomas Edison te maken te hebben met The Order, ook Charles Darwin komt nog even voorbij. Reuze interessant, toch?

The Order: 1886 artwork poster

Mocht je nu meer van de plaatjes dan de woorden zijn dan hier ook nog een plaatje speciaal voor jou! Je ziet hieronder een nog niet eerder vertoond stukje Londen dat getoond werd op de Taipei Game Show.

The Order: 1886 Taipei Game Show

The Order: 1886 is vanaf 20 februari te checken op PS4.

 

Nintendo heeft 12 klappers gehad in 2014

Eergisteren konden we bij onze Jokko al lezen dat het langzaamaan beter lijkt te gaan met Nintendo. De Amiibo verkopen als een malle, er zijn dit jaar behoorlijk wat toffe games uitgekomen, en de Wii U vliegt (bij vlagen) al wat sneller over de toonbank. Absoluut geen reden tot paniek, dus.

Nintendo kwam vandaag met een document, waarin men dieper op deze cijfers ingaat. Het betreffen zogenaamde ‘sell-in’ cijfers, oftewel de aantallen die Nintendo aan de retailers verkocht heeft. Dat is dus iets anders dan ‘sell-through’ cijfers die laten zien wat de retailers aan de klanten verkocht hebben. Capiche? De cijfers laten bijvoorbeeld zien welke games minimaal 1 miljoen keer verkocht zijn aan de retailers (of dat nu via fysieke disc, download of gebundeld met hardware is). 

Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire

In totaal zijn er 12 games die de miljoen aantikken of voorbij streven, waarvan er 8 uitgekomen zijn op de 3DS. De top 3 3DS games ziet er als volgt uit:

  1. Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire (9,35 miljoen)
  2. Super Smash Bros. for Nintendo 3DS (6.19 miljoen)
  3. Tomodachi Life (2.11 miljoen)

Daarnaast zijn er vier Wii U games meer dan een miljoen keer middels ‘sell-in’ verkocht. De top 3 Wii U games ziet er als volgt uit:

  1. Mario Kart 8 (4,77 miljoen)
  2. Super Smash Bros. for Wii U (3,39 miljoen) 
  3. Super Mario 3D World (3,39 million)

Redelijk naar verwachting van de Wachtster. Wat jullie?

 

Game of Thrones seizoen 5 trailer

Zijn het geen game trailers dan is het wel de trailer van een serie. Hierbij namelijk een preview van het vijfde Game of Thrones seizoen. Helaas betreft het wel cam kwaliteit… Maar goed, er is alsnog genoeg om van te genieten.

Game of Thrones zal vanaf 12 april weer te zien zijn. O, en nu niet zeuren dat GoT niet game gerelateerd is… Dan heb je dit nieuwsberichtje (of deze Feature) namelijk vast en zeker gemist. 

 

Memes en dingen

Memes en dingen staat vandaag in het teken van de zaken die zorgen voor publieke verontwaardiging: seks en geweld. Enjoy!

Lekker koesen!

REACTIES (41) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord