De Filmwacht nr. 2: Tom Cruise als Green Lantern

De Filmwacht nr. 2: Tom Cruise als Green Lantern? 2018-08-17T12:17:09
Omdat LauraJenny vergat de Nachtwacht te maken en Wammes de Stagiair ziek is, zag Wouter z’n kans schoon om het vervolg te maken van z’n befaamde Filmwacht uit 2016. En in dit geval is de sequel better dan het origineel, met een bizarre trailer, industriële muziek en scifi-horror van de Koning!

Evening with Beverly Luff Lin trailer

The Greasy Strangler is een van de vaagste films die ik ooit heb gezien. Ik weet het nog goed, het was op het Empire filmfestival, ik was daar met niemand minder dan PeterKoelewijn plus LauraJenny en we konden daarna nog vragen stellen aan de regisseur. HET WAS VAAG. De regisseur in kwestie, Jim Hosking, is nu bezig met z’n volgende film en die is sowieso niet opeens heel normaal ofzo. Check de trailer maar. Mooie is dat Aubrey Plaza en Jemaine Clement de hoofdrol spelen, een duo dat al een fantastische chemie had in de bizar goede Marvel-serie Legion. Dus dit belooft écht wel iets aparts te worden. Iets frappants, zoals m´n moeder het zou zeggen. Maar beide woorden zijn vermoedelijk gigantische understatements.

  

Legion soundtrack is lekker industrial

Over Legion gesproken, ik kan die serie niet genoeg aanprijzen. Het is niet makkelijk erin te blijven, maar het is zó goed geschoten en er zitten extreem veel vette scènes en goede ideeën in. Ik ben dan ook knetterblij dat er een derde seizoen komt, maar dat is al geen nieuws meer. Actueler is dat het album van de serie, It’s Always Blue: Songs from Legion, vanaf vandaag digitaal aan te schaffen is. De muziek is gecomponeerd door Jeff Russo en deze man is lekker bezig, want hij fixte de tunes voor Fargo, Altered Carbon, Star Trek: Discovery en, jawel, What Remains of Edith Finch. De zang is gedaan door Noah Hawley, de creator van Legion en van de Fargo-serie die ook nog met een Doctor Doom-film bezig schijnt te zijn. Dus ja, credits al over de place hier. 

Check alvast een voorproefje van de soundtrack hieronder, is een prima muziekje voor tijdens het lezen van de rest van de Filmwacht:

   

Iron Fist seizoen 2 en dan ook trailer 2

Hoewel ik niet zo heel veel hype meer in m’n lichaam heb over de Marvel-series van Netflix, aangezien dit toch een beetje doodlopende zaak is nu Disney z’n eigen streamingdienst gaat beginnen, bezit ik een gezonde nieuwsgierigheid naar Iron Fist season 2. Het moét wel beter worden dan het crappy eerste seizoen, maar gaat dat ook echt zo zijn? Na het zien van onderstaande trailer ben ik niet veel wijzer geworden, maar we gaan het vanaf 7 september gewoon zien!

   

The Tommyknockers!

Ik begon al met het lezen van Stephen King-boeken toen ik een kereltje van 9 was, dus je snapt nu vast waarom ik zo fucked up ben geworden. Een van de engere en meest fascinerende boeken die ik vroeger van hem las was The Tommyknockers, want dit ging dus over aliens! Dus niet alleen fucking freaky horror, maar ook nog eens scifi, geschreven door de man, de legende, de koning; Stephen King. Er komt dus een nieuwe film van The Tommyknockers (die eerste heb ik 20 jaar geleden voor het laatst gezien, maar mag je vast vergeten) en de schrijver van deze flick van Universal is zojuist bekendgemaakt. Jeremy Slater heet de man en grappig genoeg las hij The Tommyknockers voor het eerst op dezelfde leeftijd als ik. Slater:

I’m pretty sure this is the first book I ever bought with my own money. It was 1988 and I was 10 years old. […]Now, thirty years later, I’m beyond thrilled to be part of the team bringing THE TOMMYKNOCKERS to life. It just feels…right, you know? Like coming home…I can’t wait for you to visit Haven. It’s a hell of a town. Just don’t go in the woods.

Knetterbenieuwd ben ik hier naar, want sinds de remake van IT zijn de kansen op een goede King-film weer ruim aanwezig. 

The Tommyknockers    

Broers Paul Walker willen dat z’n Fast & Furious-personage terugkomt

Over The Fast & Furious-franchise werd lange tijd een beetje lacherig gedaan, want blockbuster-meuk, maar inmiddels heeft het bijna de status van Mission: Impossible bereikt: goede blockbuster-meuk! Die laatste 3 films hebben namelijk weinig meer te maken met de ‘pubers in snelle tuners’-shizzle waar de serie mee begon, aangezien het praktisch over-the-top heist-films zijn geworden. Met een emotionele kern in de vorm van een ‘familie’ van, laten we wel wezen, criminelen. We namen in Furious 7 afscheid van de belangrijkste familieleden van de Furious-fam, Brian O’Connor, omdat de betreffende acteur Paul Walker was overleden. Zijn broers, Caleb en Cody Walker, hielpen met het afscheid door als stand-ins te dienen voor Paul, en nu lijkt het hen wel leuk als Brian weer komt opdagen in een volgende film. Caleb:

I just hope we get to… have a little cameo and bring Paul back to save the day and I get to help create that again. That’s my dream and I hope we get to do that in one of the future movies.

Aangezien Brian O’Connor een elegant en emotioneel afscheid kreeg in Furious 7 is de kans klein dat de broers het personage terug gaan laten keren, maar hey, ik gun hen alsnog een glansrijke carrière! Zo ben ik dan ook wel weer.

   

Tom Cruise als Green Lantern?

Eerder dit jaar kregen we te horen dat Warner Bros. Christopher McQuarrie wilden aannemen om de Green Lantern Corps te regisseren. Aangezien deze man bekend is van de laatste twee Mission: Impossible-films en nog vijf flicks met Tom Cruise erin, zal het niemand verbazen dat de Cruiser bovenaan de lijst staat om Green Lantern te vertolken. Echter gaat nu het gerucht dat die gekke scientologist die zo goed kan rennen niet wil, omdat (en hier komen potentiele SPOILERS voor Green Lantern Corps) Green Lantern doodgaat in het huidige script. En Tom wil niet dood! Dus ja, of het gaat gebeuren, alleen de tijd zal het leren. Het zijn hoe dan ook allemaal geruchten, hoewel McQuarrie zeker interesse heeft getoond in het willen regisseren van Man of Steel 2 of Green Lantern Corps tijdens zijn promotietour voor Mission: Impossible – Fallout.

Check trouwens meteen ff hoe Tommy eruit zou zien als Green Lantern in deze fanart:

    

Nog ff een trailertje om het af te leren

Okay, inmiddels moet de Filmwacht er echt wel opgesodemieterd worden, maar laat ik nog even afsluiten met een laatste trailer. En niet zomaar één, want dit is een smaakmaker voor ROMA, de volgende film van Alfonso Cuarón (Gravity, Children of Men, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban). Geniet maar even van deze zwart-witte parel: 

REACTIES (24) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord