Constante stroom van Xbox One games in 2014 

Constante stroom van Xbox One games in 2014 2013-11-22T02:00:58
Een Xbox One naast je TV is cool, maar zonder games heb je er geen kloot aan. Gelukkig komen er volgend jaar zeer regelmatig vette titels uit als we Microsoft mogen geloven! Verder Crackdown geruchten, Gran Turismo 6 en 7, Quantum Break, Garden Warfare en nog veel meer.

Toch een nieuwe Crackdown?

Even een kleine waarschuwing voordat we beginnen, want de Wacht is hyped als een malle! Het duurt nog officieel een week voordat we aan de slag kunnen met de PlayStation 4, maar op de PU redactie hebben we de console al staan. Nou is het nog wachten op de Xbox One en de Wacht kan met een dikke grijns op z’n gezicht melden dat de Xbox One morgen bij de Wacht thuis zal aanbellen. Yep, de next-gen is begonnen!

Dan nu over tot de orde van de nacht, een sappig gerucht! Sinds de reveal van de Xbox One in mei van dit jaar zijn er al geruchten over een nieuwe Crackdown game. Er was een Crackdown logo te zien tijdens de presentatie en er werd al snel gedacht dat ontwikkelaar Ruffian Games bezig was met een next-gen deel voor de Xbox One. Phil Spencer, hoge pief bij Microsoft, ontkende het bestaan van een nieuwe Crackdown, maar liet later weten het wel een cool idee te vinden. Ja, wat is het nou?

Crack

Nu blijkt dat Ruffian Games inderdaad aan een next-gen game werkt, aangezien ze op zoek zijn naar drie C++ programmeurs voor een next-gen game die volgend jaar uit moet komen! Dat kan dan bijna niet anders meer? Al zou het ook een totaal nieuwe IP kunnen zijn natuurlijk, you never know. Daar is het een gerucht voor!


Gran Turismo 6 en 7

Wat wel een feit is? Dat Gran Turismo 6 een beetje een ongelukkige release date heeft. De PlayStation 4 ligt in de USA al een week in de winkels en wij mogen de 29ste aan de slag met de next-gen console van Sony, maar Gran Turismo 6 komt vrolijk een week daarna nog uit voor de PlayStation 3. Dat had een maandje eerder moeten zijn of nog beter, een PS4 launch game. Hoe dan ook, de game ziet er wel weer prachtig uit en het niveau van realisme ligt ongelooflijk hoog. Check hieronder bijvoorbeeld het verschil tussen het echte werk en de game!

Over next-gen Gran Turismo gesproken, Kazunori Yamauchi, Mr. GT himself, heeft laten weten dat er al hard wordt gewerkt aan Gran Turismo 7 voor de PlayStation 4. Hij hoopt zelfs op een release in 2014 en dat wordt mogelijk door de hardware in de PS4. Hij zegt:

GT6

"We don't want to take too long on Gran Turismo 7. Best-case scenario? Next year. In GT6 we really had to tune the software 100 per cent to maximise the PS3's architecture, but of course the PS4's hardware is much better, so I think the overall quality of the game across the board will be boosted when you come to play it.”

De Wacht vindt het een mooie uitspraak, maar weet eigenlijk nu al dat 2014 echt niet gaat lukken. Zo gaat dat nou eenmaal met Gran Turismo games! Eerst maar eens checken of GT6 een goede reden is om de PS3 weer aan te zetten, terwijl er net een splinternieuwe PS4 naast staat.


Quantum Break op de VGX?

Nog een klein geruchtje dan! Volgens vele is Quantum Break, de nieuwe game van Remedy, de verrassing van de Xbox One, maar heel veel hebben we er helaas nog niet van gezien. We hebben het één en andere aan CGI-filmpjes langs zien komen, maar echte gameplay footage nog niet. Daar komt op de VGA, pardon VGX, van dit jaar verandering in, als we de hints van Phil Spencer mogen geloven!

Quantum

“May be before the end of the year when we talk more about what the story and the gameplay is. Feeling really good about the creative. We have a pretty good piece that I’m trying to coerce people into putting out before the end of the year.... showing the full Remedy vision, with [creative director] Sam Lake giving a pretty good description of how the game works with some new gameplay footage. Maybe VGX would be a good place for that.”

Dikker kan ome Phil het er niet opleggen, toch? Het lijkt er op dat Microsoft losgaat tijdens VGX, maar daarover later in deze Nachtwacht meer.


Eerste Xbox One verkocht

De allereerste betalende klant voor de Xbox One in Nieuw-Zeeland. Daar ging de console als eerste ter wereld over de toonbank, als je de fock-up van Target niet meerekent.

Xbox


Speciale witte Xbox One unboxing

Wat je precies in de Europese Day One Edition van de Xbox One kan vinden zie je aanstaande maandag in de speciale PU Live uitzending. De Wacht neemt z’n Xbox One mee naar de redactie, maar ook Wouter gaat proberen een exemplaar te scoren in Duitsland. Sowieso wordt het een vette aflevering van PU Live, dus mis die shit niet! Aankomende donderdag doen we trouwens ook een speciale PU Live voor de release van de PS4, dan weet je dat ook alvast.

Anyway, de Xbox One zal buiten Nederland en België vanaf vandaag beschikbaar zijn en de console plus controller zijn zwart. Andere kleuren zijn niet beschikbaar, maar een aantal Microsoft medewerkers hebben wel een speciale witte Xbox One gekregen. Gamers kunnen de ‘Day One Edition’ kopen, maar Microsoft personeel mag de speciale ‘I Made This Edition’ mee naar huis nemen. Super dope, check it!


Gamer sexy time

Kan ze zich ook verkleden als één van de Dead or Alive babes?

Sexy


Kinect niet boeiend voor Assassin’s Creed

We zijn er met z’n allen nog niet over uit of het echt iets gaat toevoegen, maar het is wel duidelijk dat Microsoft weer hoog inzet op de mogelijkheden van Kinect. Het is natuurlijk best leuk dat je de Xbox One bijna helemaal met je stem kunt bedienen en dat de camera je gezicht herkent, maar gaat de nieuwe Kinect ook echt toffe dingen doen in samenwerking met games? In het geval van Assassin’s Creed moeten we daar niet op rekenen.

Sylvain Trottier, de associate producer van Assassin’s Creed IV: Black Flag, zegt dat het totaal geen zin heeft om Kinect functies aan de Assassin’s Creed games toe te voegen. Het maakt dan ook niet uit dat de vernieuwde Kinect veel beter is. Hij zegt:

Assass

“There are new things that are introduced by the next gen, like Kinect, but it doesn't really blend in with the AC experience. A more precise Kinect isn't something that will help Assassin's Creed. I won't do the leap of faith in my living room for real."

Zou wel lachen zijn, zo’n baal stro in je woonkamer waar je af en toe vanaf de bank induikt! Zonder gekheid heeft de beste man wel een goed punt. Devs proberen al een tijdje goede Kinect ervaringen te bedenken, maar iets echt fantastisch hebben we nog niet echt gezien. We zullen zien of dat in samenwerking met de Xbox One gaat veranderen!


Voor ieder wat wils

Laten we even relaxen met z’n allen…

One 4 U


EU PSN password reset

De Wacht wilde vanmiddag z’n eigen account op de PlayStation 4 van de redactie zetten, maar werd begroet met een melding dat het wachtwoord niet klopte. Heel even dacht de Wacht nog dat de PlayStation servers in Europa nog niet online waren, maar er is iets anders aan de hand. Sony heeft namelijk van een aantal PSN accounts het wachtwoord gereset!

Volgens Sony hebben ze dit gedaan als een soort voorzorgsmaatregel. Het PSN is dus niet gehackt, je gegevens liggen niet op straat en je bent je trophy collectie ook niet kwijt. Geen paniek!

PSN

"If you have been presented with an incorrect password message today simply select Forgotten Password and reset it. We monitor PSN account for any irregular activity. If such activity is detected we will sometimes reset passwords. This was done purely as precautionary measure and there was no specific evidence that any accounts had be compromised. Only a small number of users were affected by this and as I said this was precautionary so there is nothing specific to worry about. I can’t provide any further details as this would affect our ability to keep you guys safe."

Niks aan de hand dus volgens Sony, maar toch zit er een luchtje aan. Sony kan wel zeggen dat ze dit regelmatig doen uit voorzorg, maar volgens de Wacht is dit de eerste keer dat dit is gebeurt, buiten het hele PSN hack fiasco van dik twee jaar geleden. Er is ook geen mail aan vooraf gegaan, wat ook vreemd is. Misschien heeft het met de release van de PS4 te maken? Maar waarom hoeft dan niet iedereen in Europa z’n wachtwoord te veranderen? Hopelijk krijgt dit verhaal geen staartje.


Constante stroom van Xbox One games in 2014

Als je naar de releases van alle oude consoles kijkt, zie je vaak dat het gameaanbod bij launch best redelijk is, maar in de maanden daarna een beetje inkakt, voordat het echt losgaat na een jaartje of twee. Ook bij de Xbox 360 was dat het geval, maar Microsoft is van plan om dat anders aan te pakken met de Xbox One met elke maand een vette release voor de nieuwe console. Phil Spencer is er maar druk mee en zegt nu:

"The depth of the portfolio next year is pretty incredible. I think back to the Xbox 360 launch, I don't think we really had those mega franchises that were landing in winter to spring that we're seeing out of third parties in that same timeframe for Xbox One. Rolling into the next holiday, we haven't announced everything that's coming yet. I don't mind saying that on 360, I think we had a gap. But I look at the next 18 to 24 months, and really on a month by month basis, you're going to have something you can go out and play. I think people are going to be happy with the lineup that's coming. And I haven't even mentioned when Halo is coming or some of the big mega franchises."

Xbox

Tot slot laat Phil weten dat Microsoft wel het een en ander te zeggen heeft op de VGX begin december. Er is volgens hem zoveel te vertellen dat ze onmogelijk alles tot de E3 kunnen bewaren.

"We'll have some things to say there. Frankly, we've got enough news that our E3 would be a little overloaded if we kept everything for that. We're being real thoughtful about the news that people want to hear and also the right time to announce games so that we're not too early."

De VGX award show is op 7 december. De Xbox One ligt vanaf vandaag pretty much overal op de wereld in de shops en de release date voor Nederland staat volgens de geruchten en de glazen bol van een zekere hoofdredacteur op 14 maart 2014. Voordeel is dan weer wel dat we hier tegen die tijd misschien een sterkere launch line-up gaan krijgen!


Plants vs. Zombies: Garden Warfare dev diary

Een game die we sowieso bij de launch line-up voor Nederland en België mogen zetten is Plants vs. Zombies: Garden Warfare! De Wacht moet toegeven een kleine Plants vs. Zombies verslaving te hebben. De games staan hier in huis op bijna alle devices en het komt dan ook regelmatig voor dat de Wacht even een paar levels z’n brain van de zombies probeert te beschermen. Of Garden Warfare net zo leuk wordt is nog even afwachten, want de game komt in Europa uit op 20 februari 2014 voor de Xbox 360 en Xbox One.

Plants

Plants vs. Zombies: Garden Warfare krijgt een zacht prijsje en daar krijg je dan een game voor die draait op de Frostbite 3 Engine, met 10 maps en drie verschillende modes. Twee hiervan zijn 12v12 competitieve multiplayer modes, genaamd Garden & Graveyards en Team Vanquish. De derde is een 4 player co-op mode, genaamd Garden Ops. Wat je allemaal precies kunt doen in de verschillende modes kan je hier checken, maar je kunt ook lekker naar een filmpje koekeloeren met gameplay van de game, terwijl je naar Brian Lindley, de executive producer bij PopCap, luistert!

REACTIES (81) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord