CoD: Advanced Warfare Exo Zombies trailer vol beroemdheden 

CoD: Advanced Warfare Exo Zombies trailer vol beroemdheden 2014-12-20T00:34:47
Miyamoto spreekt over Zelda, Star Fox, Amiibo's en een nieuwe console! Die man moet wel gelukkig zijn... En zo niet, dan is er altijd nog een leuke Pokémon-actie! Misschien ook een fijne opkikker voor Sony dat toch te maken krijg met een rechtszaak rondom Killzone: Shadow Fall.

Cats <3

 

Miyamoto over Zelda, Star Fox, Amiibo’s en meer

Shigeru Miyamoto schijnt een gelukkig man te zijn. Zo kwam hij in ieder geval over tijdens een interview met Associated Press. Hierin spreekt hij openhartig over alles waar Nintendo op dit moment druk mee is. De Wachtster zal de belangrijkste onderwerpen stuk voor stuk met jullie doornemen.

Miyamoto laat weten dat verschillende divisies bij Nintendo al druk aan het brainstormen zijn wat betreft ideeën voor een nieuwe console. Hij benadrukte dat de focus desondanks nog altijd op de Wii U ligt:

"We're focused on providing a robust line-up of Wii U software for next year. It seems like we've managed to do that this year and people are very happy with what we've done on Wii U. For the time being, our focus is on the Wii U hardware, but Nintendo as a whole has groups working on ideas for new hardware systems. While we're busy working on software for the Wii U, we have production lines that are working on ideas for what the next system might be."

Hoe dan ook, Miyamoto wil de volgende console van Nintendo in ieder geval uitbrengen met een nieuwe Mario-game. Hij is van mening dat de Goomba-pletter elke nieuwe generatie zou moeten inluiden. Dit keer zal het dan wel gaan om ofwel een geheel nieuwe rol voor Mario of een nieuw type game.

Miyamoto sprak ook nog over de twee grote franchises waar hij momenteel aan werkt, Zelda en Star Fox. In het kader van Star Fox zei hij dat het verhaal niet wezenlijk zal verschillen van hetgeen we in het verleden zagen, maar dat hij met de gameplay (uiteraard met de twee schermen) een geheel nieuwe weg inslaat. Hij gebruikt de woorden ‘fun’ en ‘unique’ om de gameplay te beschrijven. Over Zelda weinig echt nieuws… Miyamoto sprak kort over de open world, maar hield verder de lippen stijf op elkaar. Hij liet alleen nog snel effe vallen dat de wereld al gaandeweg, geheel afhankelijk van wat je verkiest te doen, zal veranderen.

Van die verzamelgevoelige Amiibo’s zijn we ook nog lang niet af, stelt Miyamoto ons gerust. Wellicht gaat de functionaliteit zelfs uitgebreid worden met kaarten e.d., die je dan ook in kunt zetten wanneer een personage niet meer fysiek wordt geproduceerd. Je koopt dan simpelweg een kaart in plaats van een figuurtje. Het is overigens niet zo dat je elke Amiibo met elke game kunt gaan gebruiken, sommige zijn geheel game specifiek en dus mede afhankelijk van de wensen van de ontwikkelaar.

Wat vinden jullie? Heeft Nintendo zich dit jaar goed herpakt en wat verwachten jullie volgend jaar van het bedrijf?

 

Call of Duty: Advanced Warfare Exo Zombies trailer vol beroemdheden

Al eerder zagen we beelden voorbij komen van de nieuwste modus van Call of Duty: Advanced Warfare, genaamd Exo Zombies. En asjemenou, ze hebben bij Activision nog veel meer beroemdheden weten te strikken! Zo horen we John Malkovich en komen ook de namen van Bill Paxton, Rose McGowan en Jon Bernthal voorbij. Het is nog niet geheel duidelijk of het alleen om hun stemmen gaat of dat ze hun hele hebben en houden in de game hebben gestopt. In ieder geval zijn ze allen leden van Atlas, maar bovenal ongetraind en onvoorbereid…

Het eerste hoofdstuk van Exo Zombies is onderdeel van de Havoc expansie, de eerste van de vier stukken DLC die je met de season pass krijgt. Ergens in januari zal de Exo Zombies mode als eerste beschikbaar komen via Xbox Live. De PlayStation en PC-versies volgen later.

 

Ruil gold voor gametime in World of Wacraft?

Iedereen die wel eens een blik heeft geworpen in willekeurig welke MMO dan ook is ongetwijfeld bekend met het volgende fenomeen: goldsellers. Vooral World of Warcraft staat bekend vanwege de vele spammers die je laten weten super veilig goud bij hen te kunnen kopen mits je bereid bent je echte portemonnee te trekken, natuurlijk.

World of Warcraft gold

Ook Blizzard zelf is uiteraard bekend met deze ongereguleerde en illegale vorm van handel, en de vele spelers die slachtoffer worden van oplichters. De ontwikkelaar denkt er daarom aan om een speciaal kanaal op te zetten waarin mensen goud kunnen kopen en verkopen. In een Battle.net post is Blizz de discussie aangegaan met spelers om te onderzoeken wat hun gedachten zijn over zo’n legaal kanaal waar ze bijvoorbeeld goud kunnen verkopen in ruil voor gametime.

“We’re exploring the possibility of giving players a way to buy tradable game-time tokens for the purpose of exchanging them in-game with other players for gold. Our current thought on this is that it would give players a way to use their surplus gold to cover some of their subscription cost, while giving players who might have less play time an option for acquiring gold from other players through a legit and secure system. A few other online games offer a similar option, and players have suggested that they’d be interested in seeing something along those lines in WoW. We agree it could be a good fit for the game, and we look forward to any feedback you have as we continue to look into this feature.”

De Wachtster kent het systeem voornamelijk uit WildStar, waar het door flink te farmen en deze virtuele centjes te verkopen mogelijk is om de game geheel gratis te spelen. Iets dat ook omgekeerd werkt: wanneer je een dikke echte portemonnee hebt, koop je gametime die je dus weer verkoopt voor in-game currency. Iedereen blij!

Hoe men het bij Blizzard aan gaat pakken, is dus mede afhankelijk van de input van spelers. Spui je mening ook vooral in de comments, de Wachtster is benieuwd.

 

Final Fantasy XV teast nieuw personage en krijgt Engelse trailer

In het nieuwste nummer van V Jump zullen een aantal nieuwe details wat betreft Final Fantasy XV bekend gemaakt worden. Een scan van een van de pagina’s laat ons (en alle Japanners) vast lekker vooruit lopen op een aantal belangrijke zaken. 

Final Fantasy XV

Zo zien we linksonder een vrouwelijk personage. Er wordt niets meer gezegd dan dat ze een mechanic is… De screenshot rechts daarvan laat zien dat we ook auto mogen rijden in de steden en niet dus slechts in het weidse landschap dat we tot dusver gezien hebben. Ten slotte, zien we rechtsonder een Titan met een wel hele grote voet. Ook bij deze zaken blijft de bijbehorende tekst vrij mysterieus.

Maar goed, het nummer ligt morgen officieel in de winkels en daarnaast heeft Square Enix de komende dagen een livestream gepland staan, dus wie weet binnenkort meer over Final Fantasy XV.

Tot die tijd hier in ieder geval de trailer die we al eerder zagen, maar dan nu met Engelse stemmen!

 

Rechtszaak tegen Sony vanwege Killzone: Shadow Fall gaat door

Oké, het is lang geleden, maar op 7 augustus schreef de Wachtster ook al eens over onderstaande rechtszaak. Het zat zo: ene Douglas Ladore vond dat Sony hem had misleid. Killzone: Shadow Fall behaalde helemaal niet native 1080p (in multiplayer), terwijl dit volgens hem wel beloofd was door Sony. Zowel Sony als Guerrilla Games kwamen al eerder met een uitleg (over temporal reprojection), maar dat was voor Ladore niet genoeg…

Hij stoorde zich blijkbaar zo aan deze ‘blurry’ graphics dat hij Sony aanklaagde vanwege misleidende marketing. Het advocatenkantoor in kwestie heeft in ieder geval een handje van rechtszaken tegen ontwikkelaars/uitgevers, zo waren Sega, Gearbox, Zynga en EA ook al de spreekwoordelijke sjaak.

Bij Sony deed men hard hun best ervoor te zorgen dat de zaak niet voor zou komen, maar nu heeft een Amerikaanse rechter besloten dat de fabrikant zich toch moet verantwoorden:

"The substantial majority of the arguments Sony raises in its motion to dismiss can be rejected for two simple reasons. Either Sony's arguments ignore important factual allegations that are well pleaded in Ladore's complaint, or Sony's arguments require this court to construe the complaint in the light most favourable to Sony, rather than Ladore, who is entitled to the benefit of all reasonable inferences at this stage of the proceedings.”

Alles draait in ieder geval om dat ene kleine woordje: native. Want Ladore heeft natuurlijk een punt wanneer hij zegt dat de graphics (in multiplayer) niet oorspronkelijk in 1080p tevoorschijn worden getoverd… Hij stelt dat Sony gebruik heeft gemaakt van een technologisch trucje. Iets dat volgens Sony ‘subjectively similar’ is aan native 1080p, maar Ladore tegenspreekt.

De uitkomst zal nog wel even op zich laten wachten, maar de Wachtster belooft het in de gaten te houden!

 

Pokémon Alpha Sapphire en Omega Ruby trailer en kerstgevoel

Wie heeft er ooit een Pokémon-game onder de kerstboom gevonden? Dan heb je vast lievere familieleden dan onze Jokko… De Wachtster is in ieder geval gelukkig wel bekend met de vreugde die het uitpakken van een Pokémon-game teweegbrengt.

Stel je voor: ergens ter wereld krijgt een lief, klein gamertje in de dop zijn of haar eerste Pokémon-game. Wat een feest! Snel wordt de game in de (3)DS gestopt en uiteindelijk wordt ook de feature Wonder Trade ontdekt. Voor wie hiermee onbekend is: hiermee ruil je Pokémon met anderen van over de gehele wereld. Reuze spannend, want je weet nooit welk zakmonstertje je terug krijgt.

Pokémon Wonder Trade Christmas

Nu zijn er mensen in de community die deze Wonder Trades super serieus nemen! Zij organiseerden in het verleden bijvoorbeeld ‘Operation Zubat Storm’, waarbij mensen hordes vol Zubats loslieten in de Wonder Trade. Dit jaar is er gekozen voor ‘Wonder Trade Christmas’, speciaal voor die kinderen die hun eerste Pokémon-game ooit zullen spelen. Het is de bedoeling dat er zo weinig mogelijk ‘gewone’ Pokémon te vinden zijn in Wonder Trade, maar juist alleen de meest schattige, zeldzame en coole varianten. Ook kun je ze items en een leuke naam meegeven.

Wil je de nieuwste generatie ook gedegen opvoeden en vormen tot the very best, like no one ever was? Doe dan mee met Wonder Trade Christmas. <3

Bovenstaande filmpje zal je ongetwijfeld helpen, aangezien het je leert rare legendary Pokémon te vangen in Alpha Sapphire en Omega Ruby.

 

Middle-earth: Shadow of Mordor heeft bewust geen easy mode

De makers van Middle-earth: Shadow of Mordor (Monolith Productions) hebben er bewust voor gekozen geen easy modus toe te voegen aan de game. Volgens design director Michael de Plater had dit de game namelijk zelfs fundamenteel kapot gemaakt. Een bepaalde moeilijkheidsgraad is volgens hem juist essentieel voor het meekrijgen van het Nemesis-systeem:

"We could have had an Easy Mode. And if we did, the game would have fundamentally been broken. Because if you could just hack and slash your way through the game without having to stop and think, without getting killed, without seeing these guys level up, without the world evolving, people wouldn't have got to experience the Nemesis System."

Het belang van de juiste moeilijkheidsgraad kwam voornamelijk aan het licht tijdens het testen. Het waren namelijk ook de mensen met de meeste skill, die de game dus gemakkelijk doorliepen, die het Nemesis-systeem niet meekregen. Zodoende was een hard mode dus juist wel degelijk nodig. 

Middle-earth: Shadow of Mordor

De Plater stelt dat de vijanden en scenario’s in ieder geval uitdagend moesten lijken, maar met de juiste aanpak en het ontdekken van de zwakke plek van je tegenstander toch simpel konden zijn. Zo houd je dus iedereen tevreden!

 

Memes en dingen

In deze memes en dingen wil de Wachtster jullie snel even wijzen op een GRATIS game, genaamd The Sensational December Machine. En dan nu snel aandacht voor Steam.

Steam sale

Steam sale

 

Lekker koesen!

REACTIES (35) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord