Ciri en Yennefer gecast in The Witcher-serie 

Ciri en Yennefer gecast in The Witcher-serie 2018-10-10T22:04:43
We weten eindelijk wie de rollen van Ciri en Yennefer op zich nemen in de Netflix Witcher-serie. Verder nieuws over Forza Horizon 4, Assassin's Creed Odyssey, een mogelijke Bully 2 en nog veel meer.

Het is donderdagochtend (of woensdagnacht, afhankelijk van wanneer je deze Nachtwacht opent) en de Wacht staat te popelen je weer helemaal up-to-date te brengen met het laatste gamenieuws. Zullen we dan maar, beste PU-bezoekers?

Ciri en Yennefer gecast in The Witcher-serie

Het is duidelijk wie de rollen van Ciri en Yennefer gaan spelen in de aankomende Netflix-serie gebaseerd op The Witcher. Freya Allen kruipt in de huid van Ciri. De zeventienjarige acrtrice speelde eerder al in de serie Into the Badlands en de film The War of the Worlds. Yennefer wordt gespeeld door de redelijk nieuwe actrice Anya Chalotra. Ze heeft rollen in THE ABC Murders en Wanderlust gehad.

We weten inmiddels al dat Henry Cavill, oftewel Superman, de rol van hoofdpersonage Geralt of Rivia krijgt. Volgens showrunner Lauren Schmidt Hissrich is men al sinds juni bezig met het casten van de juiste acteurs en actrices. Inmiddels werken er al zo'n vijftig acteurs in de serie. De volledige productie van het eerste seizoen gaat binnenkort beginnen. Can't wait!

Mocht je je afvragen waarom de Wacht linkt naar foto's van de actrices en ze niet in dit artikel plaatst: dat kan een flinke boete opleveren voor PU.nl. Iets met gebruikersrechten enzo. Maar klik op de links en je kunt zien of de dames een beetje lijken op de rollen die ze toegedeeld krijgen!

The Witcher


Nieuwe NES-games voor de Switch Online-service

Nintendo heeft drie nieuwe NES-games toegevoegd aan het NES-kanaal. Dit kanaal is alleen toegankelijk voor mensen die een abo hebben op Switch Online. Het bedrijf beloofde eerder al dat het elke maand games zou toevoegen en nu, een maand na de lancering, doet het dat dan ook.

Het gaat om NES Open Tournament Golf, een tof golfspel, Solomon's Key, een spannende actie-platformen met magie, en Super Dodge Ball, waarin je een stevig potje trefbal speelt.

Ook heeft Nintendo als extraatje een ROM-hack van de originele The Legend of Zelda toegevoegd, genaamd 'SP'. In deze versie van de klassieker krijg je vanaf het begin al toegang tot allerlei items die je in de normale versie pas veel later krijgt. Zo begin je met 255 Rupees, 9 sleutels en acht bommen. Handig! De originele versie van The Legend of Zelda blijft ook gewoon beschikbaar.

Ben jij al lid van Nintendo Switch Online?

Switch Online


Forza Horizon 4 heeft na een week al meer dan twee miljoen spelers

Microsoft doet goede zaken met de Forza-franchise. Het nieuwe deel, Forza Horizon 4, verscheen vorige week op Xbox One en PC en heeft nu al meer dan twee miljoen spelers. Dat is zeker indrukwekkend voor een racegame, een genre dat lang niet meer zo groot is als veel andere games. Al zal het vast helpen dat de game ook op Xbox Game Pass staat. Ook dát zijn spelers natuurlijk.

Er zijn verder nog wat andere statistieken bekendgemaakt. Zo hebben alle spelers samen al meer dan 822,7 miljoen mijlen gereden en 74,4 miljoen auto's gekocht. Er is meer dan 4,6 miljoen uur aan gameplay van het spel bekeken op kanalen als YouTube, Twitch en Mixer. Lekker blijven scheuren, Forza!

Forza Horizon 4


Geen Assassin's Creed heeft zo goed verkocht op deze generatie consoles als Odyssey

En het goede nieuws rondom gamesverkoop blijft maar doorgaan, want ook Ubisoft heeft wat te vieren. Hoewel er nog geen exacte verkoopcijfers van Assassin's Creed Odyssey uit zijn, is er geen AC-game die deze generatie in de eerste week van release zo goed is verkocht. En er zijn al heel wat AC-games op deze generatie consoles verschenen!

Geoffroy Sardin, de senior vicepresident van sales en marketing bij Ubisoft, is logischerwijs erg in zijn nopjes: 'We zijn enorm trots op wat het team bereikt heeft met Odyssey en voelen ons vereerd om de prachtige reacties van critici en spelers.' Ja, ook Wouter was behoorlijk positief. Hij noemde het zelfs de leukste Assassin's Creed sinds Black Flag! De game is verkrijgbaar op PC, PlayStation 4 en Xbox One.

Assassin's Creed Odyssey


De singleplayer van GoldenEye 007 krijgt een onofficiële remake

3D-artiest Ben Colclough maakt in zijn uppie een nieuwe versie van de singleplayercampagne van N64-klassieker GoldenEye 007. Dat doet hij in Unreal Engine 4, dus dat ziet er wel eventjes wat beter uit dan het origineel. Het project heet GoldenEye 25, aangezien het in 2022 af moet zijn en het dan precies 25 jaar geleden is dat de originele game uitkwam.

Iedereen is altijd maar lovend over de multiplayer van GoldenEye (en terecht), maar Colclough vond vooral de singleplayer van de game erg leuk. Daarom de focus op dat aspect van de game. Of het spel ook echt ooit uit gaat komen valt nog te bezien. De game was van Rare, dat nu van Microsoft is, terwijl Activision een tijdlang de rechten op James Bond-games in handen had. De Wacht kan zich zo voorstellen dat er allerlei bedrijven moeilijk gaan doen als Colclough zijn GoldenEye 25 op internet wil zetten. Maar wie weet!

Hieronder zie je wat vroege gameplay. Het is overduidelijk nog work in progress, maar de Wacht werd er meteen nostalgisch van.


Een schappelijke hoeveelheid trailers

De Wacht houdt zich in en heeft niet al te veel nieuwe trailers bij elkaar gesprokkeld, maar er zit toch weer wat moois tussen. Hieronder vind je beelden van:

  • Resident Evil 2 Remake
  • Just Cause 4
  • Etrian Odyssey Nexus (komt in februari 2019 naar 3DS)
  • Call of Duty: Black Ops 4 (Blackout-modus)


Geen Halo Infinite op X018-evenement

Het kan niet alleen maar goed nieuws zijn. Halo Infinite zal niet aanwezig zijn op X018, het eerder aangekondigde Xbox-evenement dat in november in Mexico City wordt gehouden. Op dit event kunnen fans diverse nieuwe aankondigingen verwachten, maar nieuwe info over Infinity zit er dus niet in.

Op Twitter vroeg iemand of er meer informatie op stapel staat rondom de langverwachte nieuwe Halo-game op X018, maar community director Brian Jerrard schoot die droom snel aan diggelen. Dan maar wachten op E3 2019?

Halo Infinite


Yo-kai Watch 4 uitgesteld naar lente 2019

Als de Wacht dan toch slecht nieuws aan het brengen is, dan gaat hij nog maar even door. Yo-kai Watch 4, de eerste game in de franchise die op de Nintendo Switch uitkomt, zal niet meer deze winter verschijnen. Level-5 heeft de game uitgesteld naar de lente van 2019. In Japan welteverstaan, wanneer de game naar het westen komt is nog helemaal niet bekend. Net zomin de reden waarom de game is uitgesteld.

In Yo-kai Watch kunnen spelers kiezen tussen drie periodes: de hoofdtijdlijn van Keita, de Shadowside dertig jaar later en een periode in de jaren '60. Fans van de reeks hebben in ieder geval nog Yo-kai Watch 3 om naar uit te kijken. Die 3DS-game is al een tijdje uit in Japan, maar komt deze winter in Europa uit.

Yo-kai Watch 4


Is er een Bully 2 in de maak?

De Nachtwacht wordt afgesloten met een dik gerucht. Rockstar Intel meldt dat een casting director genaamd Jessica Jefferies 'casting calls' (oftewel vacatures voor motion capture acteurs) zijn vrijgegeven voor Bully 2. Er zijn zeven casting calls voor een 'nieuwe onaangekondigde game van een belangrijke Engelse ontwikkelaar, dat geschoten wordt in Pinewood Studios'. Voor de casting calls worden vooral jonge mensen en tieners gevraagd.

Het script zou 'licht geweld en wat scheldwoorden' bevatten. Ook zou er gezocht worden naar acteurs die professoren voor op een universiteit kunnen spelen. Pinewood Studios wordt vaker gebruikt door grote studio's. De website meldt dat ze redenen hebben om te geloven dat het om Rockstar gaat, en als je Rockstar zegt en jonge acteurs en een schoolsetting, dan denk je natuurlijk al snel aan Bully 2. Zou het dan toch eindelijk zo ver zijn na Red Dead Redemption 2?

Bully 2


Met dat nieuws sluit de Wacht zijn laptop en kruipt hij heerlijk in bed. U zijt gegroet!

REACTIES (35) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord