Check de eerste 13 minuten van Mass Effect: Andromeda 

Check de eerste 13 minuten van Mass Effect: Andromeda 2017-03-05T11:13:49
Live buiten Wouters woning, waar ik met een mini-katapult mestzakken tegen zijn ramen gooi omdat hij me voor een nieuwsdienst inroostert in het Switch-weekend, rapporteert de Weekendwacht zich! Met nieuws over Hellblade, Mass Effect: Andromeda en een zeker spel dat ik nu eigenlijk had moeten spelen op mijn Nintendo Switch! Grom…

Hellblade Alpha versie is gereed

Britse ontwikkelaar Ninja Theory heeft in een nieuwe dev diary onthuld dat Hellblade inmiddels in de alpha fase terecht is gekomen. Dat is de term voor games die je van begin tot het eind kunt spelen, maar waarvan verder de assets nog voltooid moeten worden en gameplay ook nog tweaks kan gebruiken. Niettemin is het een belangrijke mijlpaal want Ninja Theory werkt inmiddels alweer 2,5 jaar aan de game.

Check vooral ook de dev diary, waarin het team uitlegt wat ze met de game willen doen. Je speelt Senua en moet je zelf een weg knokken door een wereld gebaseerd op de Noorse mythologie. Ze ijlt bovendien tijdens de game, waardoor de wereld nogal trippy kan worden. Ninja Theory staat bekend om zijn performance capture en focus op storytelling en Hellblade zal daar niet van afwijken.

Ergens dit jaar moet de game naar PS4 en PC komen.

     

Zelda: Breath of the Wild Switch en Wii U versies vergeleken

The Legend of Zelda: Breath of the Wild, dat is me een spelletje hoor! Ik zou zelfs zeggen dat ie beter is dan Ocarina of Time, maar niet zo goed als The Wand of Gamelon. Niettemin kan ik hem van harte aanraden. Maar welke versie is nu de betere? De Wii U versie of de Switch versie? Enter Digital Foundry want die hebben beide versies met elkaar vergeleken. De video laat alleen het eerste uur van de game zien om spoilers te vermijden.

De video samenvattend; beide versies zijn prima speelbaar en hebben af en toe last van framedrops richting een vaste 20 fps. Gek genoeg hebben de versies wel op verschillende momenten last van framedrops. Gebieden die de Switch moeilijk trekt doen het veel beter bij de Wii U en vice versa! De Digital Foundry mensen weten niet zeker waarom maar vermoeden dat het gewoon komt doordat de werelden op andere manieren zijn geprogrammeerd in de 2 versies.

De docked-versie van Breath of the Wild loopt uiteraard op een hogere resolutie van 900p en heeft een betere draw distance. Het verschil moet verwaarloosbaar, maar de handheld-versie van de Switch heeft wel veel minder last van framedrops. Als je echt niet tegen dat soort momenten kunt, kun je het beste Breath of the Wild on the go spelen.

      

Mass Effect: Andromeda: de eerste 13 minuten

Hot damn! BioWare heeft de eerste 13 minuten van Mass Effect: Andromeda online geknald. Je ziet de customization van Ryder en ook wat lichte tutorials op het ruimteschip. Verder natuurlijk een dikke vadsige spoiler alert!

      

Blizzard legt uit hoe ze Overwatch-personage Orisa hebben bedacht

Blizzard introduceerde deze week een Afrikaanse robot op de test realms van Overwatch. Het is een aparte hero die niemand echt had verwacht. Tijdens een GDC panel legde Overwatch lead writer Micheal Chu uit hoe Orisa ontstaan is (via Kotaku).

“Orisa was a character that emerged from game design. We wanted to have what we called an anchor tank: an alternative to Reinhardt. On the art side, our assistant art director wanted to explore new things. He really wanted to push the boundaries of what an Overwatch hero could look like.”

Qua gameplay klikte Orisa al binnen een week voor het team, maar de persoonlijkheid en backstory hadden meer tijd nodig omdat het design zo out there is. De menselijke noot vond Blizzard via het meisje Efi, die je in de aankondigingsvideo’s kunt zien. Orisa is zo een kinderlijke versie van een Overwatch held geworden, gebaseerd op een in-world Overwatch tekenfilmserie. Het verklaart ook waarom Orisa’s skills veel weghebben van skills van andere Overwatch helden.

Orisa

Het is afwachten wanneer Orisa speelbaar zal zijn in de volledige game. Gebaseerd op de testperiode van eerdere heroes zoals Sombra, kan het een weekje of anderhalf duren.

      

Idioot laat de Nintendo Switch 11 keer vallen

En dan nu een schokkende video voor Nintendo-fans. YouTuber GimoSlip speelt Breath of the Wild en noemt Link Zelda! Aaaaahaahahahahahahahhahahahaaha!

It me

Daarvoor hoor je in de gevangenis te belanden. En dan laat GimoSlip ook nog eens zijn nieuwe Nintendo Switch 11 keer op de grond vallen. Ik bedoel, 10 keer, oké prima. Maar 11 keer dat is toch echt te gortig! Voor als je de video niet durft te zien, met name de JoyCons vangen de hardste impact van de val waardoor die na een paar valpartijen zeker kapot gaan. Het scherm kan verrassend genoeg meer klappen aan. Voor meer Switch-mankementen, check de eerdere Wacht van Roy.

       

Cell vs One-Punch Man!

TeamFourStar is met hun Dragon Ball Z Abridged serie inmiddels bij de Cell Games aanbeland. Voordat Goku tegen Cell gaat knokken, laten ze echter andere animehelden shinen met de magie van editing. Check deze video van Cell vs One-Punch Man!

Oh fuck… nu heb ik een clickbait titel geschreven…

     

Ubisoft’s Ghost Recon: Wildlands vs de echte Ghost Recon: Wildlands

Ghost Recon: Wildlands belandt volgende week in de schappen en belooft dikke co-op actie. Althans Ubisoft’s Ghost Recon: Wildlands bekend van de E3 demo. Hoe weegt het op tegen de échte Ghost Recon: Wildlands?

      

Eerste Deadpool 2 teaser!

Fuck Logan, ik wil Deadpool 2 zien! Hier een piepkleine amuse want de uiteindelijke film staat voor 2018 gepland.

Wassum weer. Fijne zondag! En als jullie me nu excuseren, ik moet Hyrule redden met Zelda in The Legend of Link: Breath of the Wild!

REACTIES (36) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord