Campo Santo wil PewDiePie verbieden ooit nog hun games te streamen 

Campo Santo wil PewDiePie verbieden ooit nog hun games te streamen 2017-09-11T23:59:45
Nog voordat je het n-woord kunt roepen tijdens een PUBG-stream, is daar de Wacht alweer met heet gamenieuws. Vannacht: Campo Santo-oprichter Sean Vanaman heeft genoeg van PewDiePie, Destiny 2 behaalt een dikke miljoen spelers, Street Fighter V-eSportswinnaar blijkt ideale schoonzoon en meer. Goedemorgen!

Check gratis een dikke, twee uur durende docu over de geschiedenis van The Witcher

Het is al weer meer dan twee jaar geleden dat een van de beste RPG’s ooit het daglicht zag; meer dan 30 jaar geleden dat het eerste Witcher-verhaal uitkwam; meer dan 30 jaar geleden dat Geralt of Rivia voor het eerst tot leven kwam op pagina’s. Deze hele geschiedenis, van een kort verhaal dat auteur Andrzej Sapkowski een derde prijs opleverde in een schrijfwedstrijd, tot een reeks interessante fantasy-boeken en uiteindelijk een uiterst succesvolle gametrilogie, wordt besproken in onderstaande Poolse documentaire. De Wacht heeft hem helaas nog niet kunnen kijken - en kan je daarom nog niet vertellen welke stukken vooral het kijken waard zijn - maar hij duurt dan ook bijna twee uur. Wees gerust, Engelse ondertiteling is beschikbaar; zo kun je ‘White Wolf: The history of digital Witcher’ toch bekijken. Alle credits naar arhneu

                    

Steins;Gate Elite in 2018 naar PS4, PS Vita en Nintendo Switch?

Het lijkt erop dat Steins;Gate Elite naast de PS4 en Vita ook wel eens op de Nintendo Switch speelbaar kan worden. In aanloop naar Tokyo Game Show 2017 wordt de geüpdatete versie van de Japanse door onder andere SEGA gepromoot op verschillende websites, en de TGS-webpagina valt vooral op door de Switch te noemen als platform. Dit zou zomaar een foutje kunnen zijn van een in slaap gevallen PR-medewerker die een nachtje Destiny 2 heeft doorgehaald, dus hou een korreltje zout paraat. Daar moet wel bij vermeld worden dat Anonymous;Code, de andere visual novel van ontwikkelaar 5pb, ook is aangekondigd voor deze drie platformen. Ja, zo lijk de kans op een portable versie van Steins;Gate Elite ineens een stuk groter. Mocht je in de trein of het vliegtuig dus willen tijdreizen op je Switch, dan moet je als eerste even een aankondiging op Tokyo Game Show afwachten. Die vindt plaats van 21 tot en met 24 september, en Sega zal zeker even langskomen. 

Steins;Gate

                     

Campo Santo-baas Sean Vanaman gaat via Twitter los op Pewdiepie

De man die ieder persoon ter wereld aan één busje wil helpen – uhh, de mede-operichter van Campo Santo en co-director van The Walking Dead Season 1 en Firewatch, Sean Vanaman, is niet bepaald blij met Felix Kjellberg. PewDiePie is al een paar keer in het nieuws voorgekomen omdat hij volgens sommigen te ver ging met enkele racistische opmerkingen, en de laatste druppel is gevallen. Toen hij recentelijk iets aanstootgevends zei in een PlayerUnknown’s Battlegrounds-stream vond Vanaman het genoeg geweest: hij en zijn gamestudio Campo Santo vragen een DMCA-takedown aan die alle Firewatch-beelden van Pewds kanaal moet verbannen. Wanneer de aanvraag verwerkt is, mag Felix ook in de toekomst geen Campo Santo-games meer streamen. 

Alleen dreigen met het een verbod was niet genoeg voor Sean Vanaman, en daarom ging hij in nasleep van de betreffende stream – waarin Felix het n-woord uit - Twitter op om zijn hart te luchten. Daarbij was Sean niet de liefste, zo noemde hij Pewds een kind en meldt hij compleet klaar te zijn met het feit dat de Zweed steeds meer geld kan verdienen met de games van zijn bedrijf. Vervolgens verschijnen enkele genuanceerde tweets – andere streamers zijn blijkbaar wel oké…

                

Akelige BioShock-cosplay

Little Sister cosplay

Bronnn.

                 

Goeie jongen van de Nacht

Applausje voor Du ‘NuckleDu’ Dang, die op Twitter aankondigt zijn opbrengsten van DreamHack Monteal te doneren aan een goed doel voor slachtoffers van orkaan Irma. Zijn eerste plaats leverde hem grofweg 3900 euro op; check hieronder hoe hij de prijs won.

                  

Destiny 2 bereikt mijlpaal van meer dan een miljoen spelers tegelijkertijd online

Mocht je door de toevallige ‘zieken’ in je klas of op je werk nu nog niet doorhebben dat veel mensen Destiny 2 spelen, dan zal het totale aantal gelijktijdige spelers van twee dagen geleden daar wel voor zorgen. De teller stond namelijk op 1,2 miljoen spelers, en dat vond Bungie wel een bedankje waardig. 

Destiny 2

                  

Scoor vier gratis Mega Stones in Pokémon Sun & Moon

Tot en met 31 oktober kun je in Pokémon Sun & Moon door een speciaal event zomaar vier gratis Mega Stones ontvangen. De steentjes werken op Latias, Latios, Altaria en Ampharos, en daar moet je verdomme blij mee zijn. Vooral de twee laatstgenoemden zijn ontzettend fabuleus na hun mega-transformatie.

Mega Altaria

               

Bayonetta en Vanquish verschijnen mogelijk in bundeluitgave op PS4 en Xbox One

Op verscheidene webwinkels is een combinatie-uitgave van twee games opgedoken die nog niet voor de Xbox One en PS4 zijn verschenen. De bundeluitgave staat toch genoteerd voor beide consoles, en na de recente PC-ports van beide titels lijkt het ook erg aannemelijk dat Bayonetta en Vanquish samen naar Xbox One en PS4 komen. Platinum Games moet de ports nog aankondigen, en daarbij is het nog maar de vraag of er echt veel mensen op ze zitten te wachten, maar het is in ieder geval een sappig gerucht voor iedereen die een van de twee nog wil spelen op de huidige generatie.

Bayonetta & Vanquish pack

                 

Twee ijshoorntjes gaan op een tweede date in dating-sim Snow Cones 2

En hij is voor twee euro te krijgen via deze website, mocht je nog kort iets te doen willen hebben terwijl je PS4 of wat dan ook aan het updaten is. 

               

Spawnen er nu niet meer Legendaries?

Pokémon gaan

                  

Nog één geruchtje dan; werkt Nintendo aan achievement-systeem voor de Switch? 

Oké, het laatste gerucht van deze Nachtwacht, maar wel eentje die voor sommigen reden genoeg kan zijn om weer wat levels in Mario Kart opnieuw te spelen of dan toch eindelijk Breath of the Wild eens af te maken. Het gerucht dat Nintendo werkt aan achievements voor de Switch is afkomstig van de ontwikkelaar van indiegame Lichtspeer, die uitkwam voor PS4, PC en Nintendo Switch. Het kan zijn dat een van de twee gasten die aan die game hebben gewerkt hun game nog even willen promoten, of dat hij het simpelweg aan het verkeerde eind heeft, maar wie weet? Hoe dan ook zal zo’n achievementsysteem nog een tijdje duren; we moeten vanaf 2018 betalen voor online services op de Switch, en achievements kunnen mensen aantrekken. Korreltjes zout all around!

Switch achievements

                 

Cave Story’s beloofde twee speler-co-op op 15 september naar Nintendo Switch

                 

Een fijne week toegewenst – dikke doei!

Oh shit

REACTIES (21) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord