Call of Duty: Warzone-update laat vermoedelijke cheaters tegen elkaar spelen 

Call of Duty: Warzone-update laat vermoedelijke cheaters tegen elkaar spelen 2020-04-23T08:50:16
Call of Duty: Warzone-cheaters mogen alleen nog maar tegen elkaar spelen, Fortnite is na anderhalf jaar eindelijk verkrijgbaar op de Google Play Store en Far Cry-slechterik Vaas zou wel eens terug kunnen keren. Dat en meer in de Nachtwacht!

Het is alweer donderdag in deze zonnige lente - waar we met z'n allen helaas veel te weinig van kunnen genieten - en de Wacht heeft weer een nieuwe Nachtwacht voor jullie klaargestoomd. Kom-ie-dan he!

Call of Duty: Warzone-update laat cheaters tegen elkaar spelen

Infinity Ward plaatst Call of Duty: Warzone-spelers waarvan vermoed wordt dat ze cheaten in speciale matchmaking lobbies bij elkaar. Dat heeft de ontwikkelaar in werking gesteld via een nieuwe update voor de free-to-play game.

Cheaters zijn al geruime tijd een probleem in de battle royale-shooter. Eerder deze maand heeft de studio meer dan 70.000 spelers verbannen. Weten ze dus zeker dat je cheat, dan mag je helemaal niet meer spelen, maar wordt je er van verdacht, dan kom je in deze speciale lobbies terecht. Waarop deze selectie gebaseerd wordt, is niet helemaal duidelijk - mogelijk gaat het om spelers die zijn aangewezen door anderen en vervolgens worden onderzocht door de ontwikkelaar.

Verder heeft Infinity Ward via de update nog een aantal veiligheidsmaatregelen getroffen. Spelers krijgen nu bijvoorbeeld een update wanneer cheaters die ze hebben aangegeven bij de studio worden verbannen. 

Vaas uit Far Cry 3 zou volgens stemacteur binnenkort kunnen terugkeren

Zeg wat je wil over de Far Cry-reeks, maar Vaas Montenegro uit Far Cry 3 was een geweldig neergezette slechterik. Gedurende een Reddit AMA laat de acteur achter het personage, Michael Mando - ook bekend uit de Breaking Bad-prequelserie Better Call Saul - weten dat we Vaas binnenkort wellicht weer eens kunnen zien.

'Vaas is mijn spirit animal. Samen met anderen dat personage bedenken zal altijd belangrijk voor mij blijven. Ik word nog altijd herkend als Vaas, en ik voel nog altijd de liefde voor dat personage - dat maakt mij erg gelukkig. Wie weet... misschien hervat ik de rol binnenkort? :P Bedankt voor het kijken xo.'

Zijn opmerking kan op verschillende manieren opgevat worden. Misschien weet hij niet meer dan wij en hoopt hij gewoon dat Vaas ooit terugkeert, maar wellicht is hij achter de schermen bezig met een Far Cry-game waarin Vaas weer een rol krijgt? Afwachten dus.

Ontwikkeling Baldur's Gate 3 gaat langzamer door coronavirus

Dat rotvirus ook! Vooral omdat het gevaarlijk is voor mensen, maar ook wel een beetje omdat het invloed heeft op releasedata van games. Zo laat Larian Studios weten dat de ontwikkeling van het langverwachte Baldur's Gate 3 trager dan verwacht gaat, omdat werknemers nu vanuit thuis werken.

Er was nog geen releasedatum voor de game, maar door de langzamere ontwikkeling kan het natuurlijk gebeuren dat het spel later dan intern gepland was uitkomt. Wel loopt de studio vooralsnog op schema om eind dit jaar een Early Access-versie uit te brengen. 'De ontwikkeling blijft doorgaan, maar we gana wel langzamer', aldus Swen Vincke.

De Early Access-versie van de game moet vijf metgezellen bevatten. Op een later moment worden er meer toegevoegd. Nu maar hopen dat de Early Access-versie geen vertraging oploopt!


Trackmania uitgesteld naar 1 juli

Over vertragingen gesproken: de nieuwe Trackmania is zeker te weten uitgesteld. De racegame, die in februari werd onthuld en voor 5 mei gepland stond, komt nu op 1 juli uit. Dan komt de game beschikbaar op PC via Uplay en Epic Games Store. Overigens niet op Steam, voor de duidelijkheid.

Ubisoft laat weten dat de vertraging plaatsvindt vanwege de transitie van werknemers die nu thuiswerken. Maar goed, het gaat gelukkig maar om een krappe twee maanden, dus dat is nog te overzien, toch motormuizen? Hieronder is een gloednieuwe trailer te zien, als goedmakertje.


Puzzelgame Monochrome World voor Switch en PC onthuld

CFK heeft de puzzelgame Monochrome World voor Switch en Steam onthuld. Het spel komt op 7 mei digitaal uit. De uitgever heeft een sfeervolle beschrijving meegeleverd om in de stemming te komen:

The world lost its color all of a sudden.

And only the gray remained.

I do not know how much time has passed since then.

I just kept falling from the sky over and over again.

I am a raindrop.

Then one day, I fell to a place I’ve never been before.

An unknown power led me to the color I thought was lost.

I had no idea what it meant….

De 3D-puzzel-actiegame die op Unreal Engine 4 draait gaat over een regendruppel die als missie heeft om de grijze wereld om hem heen kleur te geven. Spelers vinden verloren kleuren waarmee ze dat kunnen doen. Dat doet de Wacht ergens een beetje denken aan De Blob! Niet dat daar iets mis mee is. Onderstaande trailer ziet er in ieder geval tof uit en laat zien dat we toch echt met een ander beestje te maken hebben.


Het internet plaatst massaal K.K. Slider op albumhoezen

Dat Animal Crossing: New Horizons hete shit is, hoeven we niemand meer te vertellen. De nieuwste hype is dat mensen K.K. Slider - de muzikant uit de game waar je muziek van kunt verzamelen en die, zodra je hem hebt vrijgespeeld, elke zaterdagavond een paar nummers komt spelen - op bekende albumhoezen plaatsen. Deze nieuwe meme begon met de TikTok van Annqell, maar sindsdien zijn er al heel wat meesterwerkjes gemaakt! Hieronder een kleine greep, op ResetEra is een topic vol met voorbeelden te vinden.


Fortnite eindelijk verkrijgbaar via Google Play

Fortnite is al anderhalf jaar verkrijgbaar op Android-toestellen, maar tot voor kort nog niet op de Google Play Store. Dat heeft een reden: Google wil standaard dertig procent hebben van alle transactie opbrengsten van games die op hun Play Store staan, en dat zag Epic Games niet zo zitten. Epic's Tim Sweeney gaf eerder al aan dat ze de dertig procent niet passend vonden voor wat Google er voor terug doet. 

Inmiddels heeft Epic de game toch op Google Play Store gelanceerd. Epic heeft zich naar eigen zeggen gerealiseerd dat games die niet op de Play Store staan, benadeeld worden op Android-toestellen, dus ze hebben het gevoel dat ze geen keuze hebben. Wel blijft ook de Epic Games App beschikbaar op Android om ook buiten de Play Store Fortnite te downloaden en spelen - waarschijnlijk heeft dat Epic's voorkeur, aangezien alle verdiensten dan naar hen gaan.

Fortnite


Survival horrorgame Monstrum komt naar consoles

De survival horrorgame Monstrum verschijnt op 22 mei op PlayStation 4, Xbox One en Switch, zo heeft Team Junkfish aangekondigd. Het spel kwam in 2015 al uit op PC. Overigens geldt de releasedatum alleen voor de digitale versie; de fysieke editie komt op een nog onbekende latere datum uit in verband met het coronavirus.

In de game worden spelers met geheugenverlies wakker op een vrachtschip. Iets maakt ondertussen jacht op je, en je moet het schip afspeuren naar materialen om jezelf te verdedigen en een manier om te ontsnappen. De omgeving wordt procedureel gegenereerd, dus de locatie van items en kamers verandert bij elke speelsessie... en dus ook waar het monster opduikt.

Overigens werkt Team Junkfish ondertussen aan een vervolg, waarbij het monster door een andere speler wordt bestuurd. Dat spel moet ergens eind dit jaar uitkomen op PC.


Mobiele Crash Bandicoot-game krijgt soft-launch

Eerder dit jaar lekte er via Facebook-advertenties al het bestaan van een mobiele Crash Bandicoot-game uit, en Activision en ontwikkelaar King hebben Crash Bandicoot Mobile nu opeens van een soft-launch voorzien. Het spel is nu verkrijgbaar via GOogle Play in Maleisië en wordt langzaam maar zeker uitgerold naar meer regio. Het is niet bekend wanneer het spel in andere regio en op iOS verschijnt - dat kan met een soft-launch eigenlijk op elk moment gebeuren. Hieronder is al wat gameplay, opgenomen door een speler, te vinden.

Het lijkt er op dat het om een Temple Run-achtige game gaat, waarbij Crash uit zichzelf loopt. Daarbij is er een base-building element in het spel, waardoor spelers wapens en serums kunnen maken. Hoewel het spel gratis is, bevat de game wel in-game aankopen.

REACTIES (20) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord