Call of Duty en geweld in het echte leven 

Call of Duty en geweld in het echte leven 2013-05-06T10:14:37
Naast een hoop vrijheid en het vieren ervan is het niet het meest vrolijke weekend in gameland. Deze Wacht helaas alweer een moord waarbij men graag discussieert over de rol van computerspellen. Call of Duty is wederom aan de beurt. Gelukkig is er ook nog Conker, South Park en HAWP.

Zoals Conker ooit bedoeld was

Conker’s Bad Fur Day is een heerlijke, lompe game waarin wordt gezuupt, gescholden, gebraakt en bloed alle kanten op spettert; dit alles inclusief een grote zingende drol. Toch blijkt de origineel gebouwde game nog net een beetje grover te zijn, waarbij er meer ranzigheid in beeld is. De uiteindelijke N64, daarin zijn de nodige cuts gemaakt en in de latere Xbox versie zijn nog meer cuts gemaakt. Voor ieder die nieuwsgierig is hoe Rare het ooit bedoeld had, de volgende fundraiser is in het leven geroepen. The Great Rare Fundraiser probeert 2500 dollar te vergaren en daarmee krijgt men: een debug van Conker’s Bad Fur Day en een ECTS build of Conker. Op de koop toe krijgt men ook nog een PAL beta van Perfect Dark plus een NTSC beta van Perfect Dark. Geinig voor de fans zullen we maar zeggen.

 

Klappen Kenshiro goed tegen honger

Met een beetje pech ontploft je hoofd maar dat terzijde, zo'n junkfood Hamburger gemaakt van koeienhersens, broodkorsten en autobanden is tenslotte ook niet goed voor je.

Fist of the Northstar

 

Wie heeft er allemaal een N64 gehad?!

En dan zeker de hele tijd aan de knopjes te hebben te lopen friemelen enzo...? Viespeuken! Bah!

Friemel

Friemele

 

Call of Duty is een moordenaar

Hier vieren we feest, maar elders slaat terror opnieuw toe. In Iowa heeft een elfjarige jongen zijn moeder doodgeschoten en geprobeerd te verkrachten. Klaarblijkelijk was de druppel die de emmer deed overlopen het feit dat de moeder Call of Duty in beslag nam. Dieptriest, een logische stap zou zijn om te kijken welke problemen achter dit drama schuilen en welke rol Call of Duty daar eventueel bij heeft gespeeld. Jammer genoeg is dit voor veel media niet interessant genoeg, niet makkelijk genoeg scoren. Beter schijnt het te zijn om de volgelopen emmer aan de kant te schuiven om vervolgens de druppel (Call of Duty) de schuld te geven.

Dus 


Wii U krijgt golden 16-bit oldies

Een nieuwe console, dus een nieuw apparaat om al die oude games opnieuw op los te laten. Volgens onofficiële bronnen komen de volgende titels rap naar de Wii U Virtual Console hier in Europa: 

  • Mega Man
  • Mega Man 3
  • Street Fighter II: World warrior
  • Street Fighter II: TURBO
  • Super Street Fighter II: The new challengers
  • Super Ghosts and Goblins 

Kortom, met een beetje geluk ligt er een gezonde portie old skool Capcom awesomeness in het verschiet. En het mooie van de Wii U is dat het gewoon cool is om zulke oude pixelgames op je controller op de bank te spelen. Wel worden we er even aan herinnerd dat Capcom naast sublieme spellenmaker vroeger ook al een hoer was. Want kom op, World Warrior, TURBO en The New Challengers is driemaal bijna dezelfde Street Fighter game.

SF 


South Park gewoon dit jaar

Het mooie aan South Park: The Stick of Truth is dat het de vetste South Park game tot dusver gaat zijn. Alle stemacteurs doen mee, de graphics zijn zowat identiek aan de plaatjes uit de serie, Matt Stone en Trey Parker hebben een aardige vinger in de pap, plus South Park in een RPG setting is sowieso gaaf. Het slechte nieuws is dat uitgever THQ onlangs is overleden. Het goede nieuws is dan weer dat Ubisoft de rol van uitgever op zich heeft genomen. En zij melden, want we eindigen graag met goed nieuws, dat de game gewoon nog steeds dit jaar gaat uitkomen. 

SP

Trouwens, wisten jullie dat South Park Godfathers Stone en Parker ooit naar de Oscars gingen? Gekleed in jurken, aan de lsd. De helden.

 

Pokémon eeuwig succesvol

Pokémon verkoopt als een dolle. Sowieso. En dan bedoelt de Wacht niet alleen de nieuwere delen. Sterker nog, zelfs het zes jaar oude Pokémon Diamond/ Pearl is afgelopen 12 maanden nog dik 20.000 keer over de toonbank gevlogen. Noem één andere titel (zonder een loodgieter) die dat voor elkaar krijgt. Ziehier een overzichtje.

Released

Title

March 2012

March 2013

Increase

2007

Pokémon Diamond/Pearl

17.61 million

17.63 million

+20,000

2010

Pokémon HeartGold/SoulSilver

12.40 million

12.67 million

+270,000

2011

Pokémon Black/White

14.71 million

15.42 million

+710,000

 

Poke

HAWP

HAWP heeft weer een mooie episode, dit keer met een boodschap. Ash speelt hier namelijk de (Amerikaanse) Anthony, de onschuldige gamer die vooral een goede tijd wil beleven met zijn videogames. De beschuldigingen en conclusies die Ash hier trekt worden in ieder geval met eenzelfde portie ontbrekende tact en logica gemaakt. Of de Wacht heeft dit weekend gewoon teveel nare nieuwtjes over zich heen gehad. Dat kan ook. Verder is Anthony natuurlijk vooral een vieze geitenneukende muizenmoordenaar. 

REACTIES (93) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord