Call of Duty: Black Ops Cold War krijgt exclusieve PlayStation-modus genaamd Zombies Onslaught 

Call of Duty: Black Ops Cold War krijgt exclusieve PlayStation-modus genaamd Zombies Onslaught 2020-11-12T12:53:59
PC- en Xbox-spelers van Call of Duty: Black Ops Cold War komen weer van een koude, met zombies bedekte kermis thuis: de modus Zombies Onslaught is een jaar lang exclusief voor PlayStation. Verder, in deze Nachtwacht: Switch-versie Apex Legends uitgesteld, nieuwe beelden van The Binding of Isaac: Repentance, griezelen met Little Nightmares 2 en meer. Goedemorgen!

De multiplayermaps van Call of Duty: Black Ops Cold War worden gevuld met wandelende lijken in exclusieve PlayStation-modus Zombies Onslaught

Net als de meeste recente Call of Duty’s krijgt Black Ops Cold War een platform-exclusieve modus in het eerste jaar van z’n release. De Zombies Onslaught-modus is namelijk tot 21 november van volgend jaar exclusief te spelen op PlayStation 4 en 5, zo bevestigt Activision via de PlayStation Blog. De Zombies Onslaught wordt omschreven als een “fast paced two-player survival mode” waarin jij het dus met een maat moet opnemen tegen hordes aan zombies die steeds moeilijker worden om neer te maaien. De modus vindt plaats in enkele bestaande multiplayermaps, en je zult gedwongen worden om met de zombies in je kielzog van locatie naar locatie te rennen.

De rewards die je vrijspeelt in de Zombies Onslaught-modus neem je ook mee naar de multiplayer en de ‘standaard’ Zombie-modus, die trouwens wél gewoon op de Xbox en PC gespeeld kunnen worden. Onslaught blijft helaas een jaar lang onbeschikbaar voor die platformen, net zoals het geval was bij de voor PS4 exclusieve modus Spec Ops Survival in Call of Duty: Modern Warfare. Die modus is pas sinds het begin van deze maand te spelen op alle platformen. Het mag geen verrassing meer zijn dat zo’n exclusieve gamemodus als Zombies Onslaught onthuld wordt, het is immers al de norm sinds Activision en PlayStation een deal hebben gesloten in 2015, toen met Call of Duty: Black Ops 3. Call of Duty: Black Ops Cold War verschijnt op 13 november voor PC, PS4, PS5, Xbox One en Xbox Series S/X.


                

Switch-versie Apex Legends uitgesteld naar volgend jaar, vanaf 4 november wel speelbaar via Steam

Eerder dit jaar werd Apex Legends nog aangekondigd voor de Nintendo Switch en de port had dit jaar nog moeten uitkomen… Met de nadruk op ‘had’, want die plannen zijn geschrapt, zo laat Game Director Chad Grenier weten via een blogpost. Om “de game eer aan te doen” op de Nintendo-console is besloten hem uit te stellen naar volgend jaar, schrijft Grenier. Dit jaar ging alles vanzelfsprekend niet zoals gepland en de devs willen de game niet rushen. Een nieuwe releasedatum is er helaas niet, maar Grenier benadrukt dat de game zodra hij uitkomt op de Switch volledige cross-platform support heeft, alsmede de content uit het nieuwste seizoen en eigenlijk alles wat je op andere consoles ook voor je kiezen krijgt.

Beter nieuws is er voor PC-spelers die het liefst Apex opstarten via Steam in plaats van Origin, want dat kan vanaf 4 november, wanneer Season 7 van de shooter start. Ook als je al sinds het begin bezig bent via Origin kun je prima overstappen; al je account-progressie en unlocks gaan gewoon mee naar de Steam-versie. Er is zelfs een kleine bonus voor iedereen die Apex Legends in seizoen 7 opstart via Steam, je krijgt dan namelijk gun charms die gebaseerd zijn op Portal en Half-Life:

Apex Legends Season 7 Steam charms
              

Little Nightmares 2 krijgt speciaal voor Halloween een trailer

Aah, Little Nightmares. Een simpel platformertje waar de lugubere sfeer van af druipt als het zweet van de Wacht z’n voorhoofd na drie minuten inspanning. Halloween staat om de hoek, en dat leek Bandai Namco een prima excuus om even een nieuw trailertje van sequel Little Nightmares 2 het wijde web op te slingeren. Daarin is personage Mono – die kleine met een zak op z’n kop – door de naargeestige Little Nightmares-wereld aan het wandelen en wordt hij tussendoor nog even keihard op z’n bek gemept door een lamp. Ook staan er weer een aantal gruwelijke wezens in de spotlight (zoals het hoort in een Little Nightmares-trailer) en zien we Mono het handje van zijn kompaan Six (uit de eerste game!) vasthouden. Schattig, toch.

De Wacht mocht al eens aan de slag met een preview-versie van Little Nightmares 2, en kan je zeggen dat het wat betreft de nare sfeer weer helemaal snor zit. De platformelementen lieten toen een beetje te wensen over, maar er is nog genoeg tijd voor ontwikkelaar Tarsier Studios om wat innovatie aan de horror-mix toe te voegen voor de release op 11 februari (op PC, PS4/PS5, Xbox One, Series S/X en Switch). Het blijft echter jammer dat je niet met z’n tweeën kunt spelen; ook al huppen er twee kleine personages op het beeldscherm rond, heeft Tarsier al bevestigd dat er geen co-op-ondersteuning in Little Nightmares 2 zit. Maar een unieke ervaring blijft het zeker:


             

Interview met de devs van The Binding of Isaac: Repentance onthult nieuwe beelden en concept art

Terwijl de hele gamewereld uitkijkt naar de release van de PS5 en Xbox Series X/S, zit de Wacht alleen maar te watertanden voor de aankomende release van DLC van een negen jaar oude game. The Binding of Isaac: Repentance staat gepland voor 31 december van dit jaar, en in aanloop naar die datum zal op Steam een aantal interviews met het ontwikkelingsteam van de DLC verschijnen. Nummer 1 staat al online, en daarin is een drietal nieuwe devs aan het woord die speciaal bij het team zijn gehaald voor de ontwikkeling van Repentance. Deze drie (op het internet bekend als lead designer _Kilburn, designer LeatherIceCreme en artist NotYourSagittarius) werkten oorspronkelijk aan de fan-gemaakte uitbreiding Antibirth – die ook volledig in de game wordt opgenomen in Repentance – en zijn nu dus actief als ‘echte’ devs voor de core game.

Mocht je net zo’n die-hard fan van The Binding of Isaac zijn als de Wacht – maar echt, de duizend uur speeltijd gaan een keer aangetikt worden –, dan kan hij je aanraden om het interview eens te lezen. De drie bespreken hoe zij bij BOI werden betrokken, lullen over hoe het is om nu eindelijk eens aan de game te mogen werken met alle officiële tools en hoe moeilijk (en cool) het is om voort te borduren op de designs en gamefilosofie van Edmund McMillen. Heb je geen zin in al dat gepraat, dan kun je ook gewoon kijken naar enkele nieuwe beelden en concept art die tussendoor wordt getoond:

The Binding of Isaac: Repentance

The Binding of Isaac: Repentance

The Binding of Isaac: Repentance

The Binding of Isaac: Repentance Concept Art

The Binding of Isaac: Repentance Concept Art

The Binding of Isaac: Repentance Level Editor
                 

Fallout 76 vertoont weer teken van leven met Steel Dawn

De Wacht heeft al in maanden Fallout 76 niet meer aangeraakt. Ja, de Wastelanders-update was erg hard nodig en het was een tijd lang best leuk om weer even met NPC’s te kunnen babbelen in een Fallout-game, maar het gegrind kwam toch al snel weer om de hoek kijken en het gemis aan een nieuwe offline Fallout-RPG hakte er te hard in. Het valt nog te bezien of Bethesda de Wacht kan overhalen om de MMORPG weer in te duiken, maar de eerste poging komt in ieder geval in december. Dan is namelijk het eerste deel van een questlijn te spelen waarin de alom bekende Brotherhood of Steel centraal staat. Deze eerste chapter krijgt de naam Steel Dawn, en Bethesda heeft er zojuist een trailer van geüpload:


              

Trailerovervloed!!

Overleef in een woestijn en fix een rolstoel in Deadly Desert


               

Mortal Shells gratis update Rotten Autumn nu beschikbaar op PC, PS4 en Xbox One


                   

Een vlucht over Noord-Amerika in Around the World-videoserie van Microsoft Flight Simulator


              

Land of Lions, de laatste DLC van Anno 1800’s Season 2-pas, nu verkrijgbaar


               

De lanceringstrailer van een niet al te indrukwekkende free-to-play shooter genaamd Operation7: Showdown


               

Schreeuwende mannen én geiten in de lanceringstrailer van couch-co-op-game Supermarket Shriek

De Wacht gaat weer verder met een of andere game waarin je alles kunt hacken met één druk op een knop! Fijn gameweekend verder, lateeehr. 

REACTIES (43) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord